PAGI INI
PAGI INI
9 FEBRUARI 2026
PRU 16
BILA PRU 16 ?
Bila ? Nak tahu mudah. Mudah - tak perlu fahami geopolitik – Tak perlu pergi Havard Universiti untuk belajar ilmu politik. Cukup dengar SEMBANG POLITIK kedai Mamak.
Bila Si Jin Ping dari China sampai itu tanda PRU16 dah dekat – dah nak sampai.
PENGGANAS ZIONIS MODI dah sampai. Modi datang untuk kumpul pengundi India. Kah kah kah.
DUIT SARA – akan naik lagi – ini jelas untuk beli undi kah kah kah.
Kali ini PRU 16 akan dijalakan serentak – Toni Loke dah cakap dua kali - PRU16 wajib jalan serentak – bukan hanya untuk Melaka saja.
Justeru Melaka wajib ada pilihan raya tahun ini MAKA PRU16 tahun ini.
MUHYIDIN AZMIN
Dua ekor ini macam dah jadi ajen Madafaka – buat gaduh dan huru hara dalam PN . Apakah ini tugas Azmin yang mahu masuk kembali ke pelukkan Anwar bin Ibrahim kah kah kah.
MUSTAHIL LU TAK FAHAM dan tak sedar apa yang sedang berlaku.
TAPI PRU 16 tak semudah itu – geopolitik terus berubah – jika Iran di serang – jika Selat Hormuz di tutup – dunia jadi kelam kabut – PRU akan ditunda ke tarikh baru. AMIN.
HOKKIEN
Pagi ini segar sejuk. Kemarin hujan lebat waktu malam. Langit biru muda berawan putih. KL & KL Sentral cerah. Matahari dah muncul cahaya enak.
Ha ha – gua baru masuk menapak di lorong masuk – Siti dan keluarga dah menyongsong – Wow ! Lalu mereka dapat makanan. Pagi ini semua anak beranak Siti datang makan tapi Jantan Baik tak nampak.
Di bukit suara How Wow dari pokok tinggi. Dalam sawah rumput suara Tekukur. Cengkerik gumbira bumi basah.
Berjalan pulang di Wakaf 2 gua tabur Friskies . Pagi ini Tiong Suami Isteri pagi ini tidak datang. Kemana mereka hilang ?
Ketika gua menulis gua dengar suara How Wow dari hutan belakang dapur.
Hari ini pasti panas – Tak Tak dah berjemur di balkoni. Cahaya matahari melimpah masuk. Amin
BRO
SENYUM
SENYUM SAMBUT
PAGI SENIN
BRO
Pelangi sampai selepas hujan adalah janji alam – lepas yang buruk yang indah akan sampai.
BRO
Jika lu lambat buat janji kira OK – yang penting janji di tepati bukan di capati.
BRO
Lu berjanji pada dirimu sendiri – jangan lupa akan janji itu. Amin
LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI
SELAMAT BEKERJA




1 ulasan:
kalau putin yang datang nak tarik sokongan siapa pula? nenek dan tok ayah kau ke? kah kah kah!
Catat Ulasan