Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 27 Ogos 2008

SEBATANG KERETEK LAGI !

Jam hampir 3.30 pagi. Sebatang keretek di jari. Satu tangan mengetik. Sepuluh hari di Permatang Pauh adalah sepuluh hari dalam ingatan.

Beratus kenalan baru. Berjabat tangan menyambung persyahabatan. Di jalan , di ceramah, di warong dan berselisih dalam kereta sambil melambai mengangkat tangan – inilah ingatan yang tidak akan dilupakan.

Saya terus bertanya – siapa mereka ini ?

Mereka pastilah jenerasi baru yang sedang membawa perubahan. Susuk muda yang tidak mungkin saya ingati namanya. Susuk-susuk muda yang ingin berubah. Susuk muda yang datang dari entah mana-mana ke Permatang Pauh untuk melihat, menyaksi dan merasakan nikmat berjuang.

Anak-anak muda yang berani ini adalah nadi perjuangan. Anak-anak muda ini adalah nafas bangsa.

Akhirnya dunia ini adalah milik Anak Muda.



TERIMA KASEH


Bila membuka tukar tiub pagi nanti – terimalah Tiga ucapan terima kaseh.

Terima kaseh kepada pelayar.

Terima kaseh kepada yang menulis komen.

Terima kaseh kepada semua 'geng' yang memberi berita.

Saya tidak pernah memberi terima kaseh lebih dari Tiga – kalau lebih rasa saya tidak bagitu 'cool'


MAAF


Saya juga meminta Dua maaf.

Tidak membuat berita tentang Akim.

Tidak dapat buat labon tentang gulai itek.

Tidak perlu banyak minta maaf.


Jam 4.pagi – saya hendak tidur. Nanti kita sambung lagi.

p/s - kalau saya tidur seorang diri saya pernah berkeruh. Entah macam mana apabila saya ada tamu tidur di rumah saya dikatakan berkeruh. Kerana tidak ingin tidur berkeruh maka saya tidur seorang diri.








111 ulasan:

Nor Ahmad berkata...

I will miss you Pak Isham dan laporan 3P. Rasa lega, there's hope for Malaysia. 7 jam beza masa di London ni, Tukar Tiub sentiasa terbuka semasa kerja tadi. Terima kasih for the updates and tales. Looking forward to your next postings.

Tanpa Nama berkata...

Bang Isham, teruskan blog ini. Anak-anak muda perlukan bimbingan dan wacana dari kamu.

p/s: andai dapat dibukukan pengalaman bermusafir abang sejak era 70-an hingga kini, semestinya menjadi rujukan dan tonik terbaik untuk anak muda. Semoga ianya menjadi kenyataan.. Peace

Tubeless berkata...

Brader Isham...

TQ for live update...padat...pendek...ringkas...cepat dan tepat...Ciri-ciri yg sepatutnya ada pada blog untuk menarik perhatian pelayar.

3 x TQ for you...dan yg beri info...lawan tetap lawan.

Maaf juga jika pelayar terlalu demand berita dari you brader...bukan apa kita nak tukar kerajaan tapi kena bermula dari tukar tiub dulu...

Next time maybe brader jadi calon kat Rembau...

Tubeless

hizbul_999 berkata...

itulah nama nya perjuagan..
walaupun x berkesempatan utk menikmati kepanasan di permtang pauh..tp auranya dpt dirasai sampai disini..ingatlah kelemahan musuh adlh kelebihan lwn..kemenangan hari ini bukan kemenangan mutlak tp ia baru satu permulaan..

ape2pun sebagai sebuah umat...kita perlu bersatu demi agama tercinta..

amar makruf...nahi mungkar..

hizbul_999 berkata...

satu ag..ermm..walaupun selama ini sy kurang stuju dgn anda..
namun hari ini anda byk membantu sy...terima kasih kerana byk beri maklumat...terima kasih kerana menjadi manusia berjiwa kental..terima kasih keran teruskan perjuanagan..

Tanpa Nama berkata...

syabas.........

'we are the champion..' queen

Tanpa Nama berkata...

hari ini aku tau kenapa aku kena cintakan MALAYSIA.

-ucapan TERIMA KASIH dan selamat malam dari jerman.

ignis fatuus berkata...

Nice blog! Love it.

Satu post pun saya tak pernah miss, reading your post is like reading some very cool slow-mo comic, in a way.

Reading your post also make me feel good when I smoke, ya.. merokok yang makin dihina orang awam.

Thanks to Permatang Pauh, and thanks to all of you who cover the Project 3P, we are indebted to you.

Tanpa Nama berkata...

thanks bro.. kami kat UK appreciated sgt brader punya blog ni, mmg update..

chua habag mai berkata...

salam,
Blog tukar tiub ini 'cuil'(COOL).TAHNIAH! penyampaian yang bersahaja. Nampaknya 'Bik Mama dan Itek Angsa' menjadi..Bukan saja tukar tiub..kita tukar KERAJAAN

Bro,
sampai bila nak tidur bersendirian?
TAHNIAH! Blog terakhir diupdate sehingga jam 4.00pagi

Antares berkata...

Isham, pretty impressive.Your Tukar Tiub blog only a week old and almost 100,000 hits. Waaaaaaaah! Took me a year to get 100k. Gimme five, bro :-)

http://magickriver.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih untuk satu kudrat yang ikhlas. Maaf komen pertama di lembar terakhir. Ke ufuk mana agaknya bertiup kepulan asap kretek seterusnya? penuh teka-teki...

RebungMuda

aji berkata...

anda mmg best... tahniah...

most updated blog ever!!!!!!!!!!!!!!!!!

projectproductivity berkata...

Thank *you* tukar tiub... for your heartfelt words... sheer poetry!

Tanpa Nama berkata...

Isham
Tahniah, u dan rakan-rakan lain. SAtu muka surat baru telah dibuka. Saya rasa rakyat sudah bangun dalam pilihanraya kali ini. Mereka telah tolak satu kempen racist yang masih digunakan oleh BN...tapi rakyat telah tidak peduli mereka. -kawan cina u di PPinang.

Tanpa Nama berkata...

Brader...gua caya sama loh!

Terima Kasih kerana telah memberi roh pada penulisan yang dapat dijiwai.

5 bintang. I like..........

OMGGosh berkata...

Hey Brother

Have a good rest . The New Dawn of Malaysia have arrive.

May the Force be with us.

amanlegend berkata...

Salam.. Terima Kasih banyak buat anda kerana telah bersusah payah demi untuk malaysia baru. Bagi warga muda,kami sebenarnya dahagakan pembaharuan dan keadilan buat malaysia tercinta.. kerna telah sekian lama telah hidup dalam tekanan.. Bagi saya,Susahnya hidup menjadi anak muda dimalaysia.. Ini adalah satu harapan baru bagi kami anak muda meyambung WARISAN. Bagilah ruang untuk harapan Malaysia Baru... Selamat..Takbir!!

wun berkata...

Well Done

zackdanial berkata...

Bro ,

Thank you for all the news . Reading you news was like being "live" in P.Pauh .

Thanks

mofirha berkata...

Selamat pagi...

Tuan punya blog dah bangun ke?

Pagi ini sungguh indah..

Ada semacam 15600 bau...

bau majoriti....

megat dewa berkata...

Tuan, terima kasih atas segala info yang telah diberi selama ini. Tahniah juga kepada pasukan bolasepak KEDAH kerana menjuarai tiga piala dua musim berturut-turut.

labizzwkshop berkata...

lu buat wa rasamau nanges la..haha
tidak begitu cool kalau lebih tiga kali??ahaha..bgn pagi2 wa dah capai laptop bukak tukar tiub

cinapek berkata...

Thank you for the "LIVE" updates...
Please keep up the great work...

Sir Mart berkata...

Bang.. Great coverage.
Next time you'r in Permatang Pauh, let me know.. Treat u the best gulai itik of Permatang Pauh.. just beside my inlaw's :D

karipole berkata...

Tabik spring untuk Bang Isham, impresive, kreatif, infomatif.

Tanpa Nama berkata...

kawe skrg di Jerman.
10 hari jiwa tak tenteram.
Nak bukak permatangpauh.com traffic jam.
anwaribrahimblog.com pun jam jugak.
harakah & malaysiakini je dapat baca tp lambat update.

last2 bukak tranungkite.net. ok byk berita terkini tp jiwa tetap serabut sbb baca forum, banyak sangat puaknya. tp smlm, kat situ dpt link tukar tiub w'pun tau kat malaysiakini pun ada sblm ni.

terus jatuh cinta. dari pg sampai ke pg dok bukak tukar tiub. jiwa dah tenang. tahniah bro!

perantau berkata...

tahniah pak isham kerana dgn berita saudara membuatkan saya sedar bahawa selama ini media massa perdana terlalu memperbodohkan rakyat..re4maC!!

sangpedih berkata...

nanti dah bgn tulis mcam biasa bro.. aku dah ketagih nak baca nukilan brader..memang len mcam .. naik syeh gua!

pua kang kang berkata...

Thank you gang.. you yake a good rest will you

ashraf berkata...

takda kata yg boleh gambarkan perkataan 'terima kasih' buat kamu dari saya...

segalanya dari blog kamu membuka minda yg malas berfikir ni.

cuma sedikit rasa ingin tahu,bagaimana update nya dilakukan begitu cepat dan kerap ? - maaf agak ketinggalan dlm soal teknologi .


TERIMA KASIH



p/s : mai la pekena ikan bakaq kat tg dawai dulu.

Tanpa Nama berkata...

Saudara Isham,

Salam sejahtera dan selamat pagi. Fikiran ringan, satu beban telah dikeluarkan. Saudara bagaimana, terasa Merdeka?

Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh. Sudah terbukti di Permatang Pauh.

Saudara, seandainya terleka, dunia ini milik semua, tua, muda, miskin, kaya, berbilang kaum dan berbagai ugama. Harus saling hormat menghormati di antara kita semua.

Saudara, Terima Kasih ungkapan mulia, budi bahasa, sopan santun sepatutnya itu budaya kita. Patut meniti disetiap bibir. Adakah tidak cool menghargainya?

Walau apapun saya sanjungi, jasa saudara dan bloggers semua, sebagai penyampai maklumat utama. Paper mainstream, jarang cari.

Terima kasih, Thank You, Xie xie dan rumbe nandre.

yb4all

Tanpa Nama berkata...

Bro,

Thanks for your effort to keep us updated..

danet7882

a malaysian in riyadh berkata...

Isham
Who says you're a bad influence? What a transformation, from colourful angry young man to sanitised, wise, generous and subzero uncle. Missed your colourful language "matilah mak", etc though.

As an expression of thanks, I would like to dedicate this reggae song "Can't get enough of you" for you.

aMiR

KeLoLo berkata...

Pak Sham,

Saya bangun pagi diiring rasa gumbira. Saya bisik pada isteri, pagi yang baru untuk Malaysia bermula.

Saya singgah kedai dalam perjalanan ke pejabat, rata-rata semua orang gumbira dengan Permatang Pauh. Padahal Gombak ratusan batu dari Permatang Pauh. Angin perubahan bertiup deras hingga terasa dingin nyamannya ke Gombak.

Trima kasih Pak Sham kerana membawa Permatang Pauh ke ruang siber. Membawa mereka yang tidak berpeluang ke sana melihat, merasa dan menghidu suasana Permatang Pauh. Pak Sham bawak journalism genre apa?

Kalau terlalu kot Markaz PAS Taman Melewar, jom teh tarik kopi o kat Restoran Thaqwa. Saya belanja bersama sebatang kretek. Cerut cuba saya tak mampu.

Salute!!!

littlemuffins berkata...

terima kasih bro. Isham

tukar tiub mmg best!

short and precise and full of wits and wisdom.

thank you again for the live ground updates of P44.

hope tukar tiub continues.. please :)

caza berkata...

Terima kasih.

Malaysia Baru berkata...

thanks to bro isham for the every minute update on the news...harapkan tibi...seploh minit tak sampai...keputusan menang pun setakat tunjuk kat screen bawah jer...

harap AI angkat sumpah secepat mungkin kat parlimen...kasik chaos skett....

joodean berkata...

moh makan ikan patin
letih dah tu buat keje
rehat pulok lah

udinpatin berkata...

Obrigado bg Isham
Letih dah tu buat keje
lepas tidur nanti jom makan ikan patin
on me..
tahniah on updating the latest.

mode de la shadow berkata...

dude,

brilliant job!! and congrats to the rakyat! the rakyat prevailed!

that was actually really cool of u to do this for the effort. will always remember u n this historic experience.

cheers & thanks.

natrah berkata...

terima kasih krn membuat laporan yg hebat begini...
teruskan menulis krn saya akan terus membaca....

c ya!!!

ima ibrahim berkata...

Woke up, felt different..
felt the lost pride
at home again within my heart..
i m a
MALAYSIAN citizen..

Tahniah kpd DSAI
tahniah kpd penduduk PERMATANG PAUH
tahniah kpd KITA SEMUA.

Tanpa Nama berkata...

Tuan Blog,

Citer la pengalaman berkelana dulu..nak tahu pahit manisnya...

Wilson Wang berkata...

Pak Ishan, terima kasih bagi segala laporan segera dalam blog ini. Terima kasih juga kepada pengundi Permatang Pauh yang teleh berjaya mencipta satu sejarah politik dalam negara kita lagi!

Lucius Maximus berkata...

pak isham,

terima kasih atas laporan dan update dari permatang pauh melalui tukar tiub ini. sekurang-kurangnya ada alternatif dari berita berat sebelah dan putar belit yang disaji oleh utusan mahu pun tv3

Tanpa Nama berkata...

Hi! I have been visiting your blog for updated news on Permatang Pauh Election. Your updates are better than some online newspapers!!I truly enjoy your comments/writing. Keep up the good work.

Tanpa Nama berkata...

wa caya lu bro..



bila mau buat filem lagi???..masih terngiang-ngiang dikepala muzik `dari jemapoh ke manchestee'..zaman golden years wa bersama bebudak u/g

Tanpa Nama berkata...

Tukar Tube....selamat berjuang...melalui blog anda..

ikhlas dari saya
dynamite

Ahmad Aizuddin Sudari berkata...

tak pernah dalam hidup saya, saya tidak berhenti menekan button refresh untuk mendapat berita terkini dari blog ni... hahaha.. thanks bro! wa caya sama lu 600% !

Fazrul Shahril berkata...

Salam Tuan,

10 hari sudah cukup mengajar kita.. terima kasih saya ucapkan kerana memberi lintas langsung ini..

Tak sempat hajat untuk bertermu...jika ada umur kita akan bersua..

Teruskan laporan anda seterusnya..semalam di permatang pauh menandakan hari baru untuk esok..


salam mesra...

yoshz berkata...

Thanks bro isham!!

Teruskan mmblog lepas ni...

Terima kasih, terima kasih, terima kasih!

:: Aku :: berkata...

tahniah kerana berjaya menyampaikan berita yg cukup TERKINI kepada pelayar internet diseluruh dunia mengenai perkembangan by-election P44.

TAHNIAH...dapat kumpul almost 270000 visitors biarpun baru dibuka 5 ogos 2008.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum wogih..den jauh ni kek Sudan..yolahkan moghantau utk.monyumbangkan sedikit bantuan penduduk Sudan...terutama di Dafur ni...sangat menyedihkan..begitu jadinya apabila kerajaan yang ada gagal memainkan peranan...harap-harap malaysia tidak menuju ke arah itu..sumbangan wogih Hisham amat diperlukan utk.menyuntik kesedaran...timokasih...dari den ..budak Pilah.

Steve berkata...

Thanks for your great effort! I have been F5-ing(refresh) your blog 24x7 for the last few days. Love your writing too!

rizal38 berkata...

good job bro...
mmg pantas update kat tukar tiub.
i hope 3P will success...

Nostradamus berkata...

A Sinking “Titanic” (BN) in Malaysia? (The show has just begun!)

Malaysia’s Titanic (BN) was deemed unsinkable when it was first launched. Even when it hit an iceberg on 8 March 2008, it was so hard to accept that the ship will sink. When all efforts to save the ship from sinking was finally abandoned, the Captain (DSAB) just stood silently awaiting the fate as a forlorn man. He was hoping the Carpentia or some other nearby ships will come in time to save the passengers. It was sad to see the Captain firing off some distress flares to alert the Carpentier, but the Carpentier’s Captain (DSNTR) was just not convinced that the Titanic was in distress.

In between is a love story of Leonardo DiCaprio (DSAI) and Kate Winslet (Azizah). Azizah refused to abandon her love, even though many a times, events show she should just save herself. She held on to hopes, hoping against hope that she and her love can pull thru and both will survive this tragedy. Both suffered mentally and emotionally and in the end, it was Azizah left to tell the tale of a great man who sacrificed himself to save her.

As for the crew of the Titanic (Little Napoleons) and their friends who are rich and powerful corporate figures, who helped run the ship, did you see the desperation when they found out that the ship is really sinking. Most of them scramble to save their lives and abandon ship and some, with loads of money found they can’t buy anything they wanted, even a place on a lifeboat to save their lives (TDM migration). But not all, for there was a few brave Napoleons who tried to show they are committed to the name of Titanic (BN) and the show continues.

There was an old couple who just lay in bed waiting for the ship to sink (MIC & PPP) abandoned by the young and too old to move around anymore. There were also musicians still playing the ship’s songs (MCA, PBB, LDP, PBRS, PRS, SAPP, SPDP, SUPP, UPKO) and died like true musicians dedicated to their role of love for music. There were also some crew (GERAKAN) still working to plug the leaks at the bottom of the ship until they themselves died thinking they were heroes not knowing the ship cannot be saved just by plugging some holes.

Do you know who was the director of Titanic (BN) show? James Cameron (TDM).

Did you know this show was shown around the world?

Did you know Malaysia has some of the best actors and actresses and supporting casts?

Anyway, it was just a movie, for the real show has only just begun!

Posted at http://patek1472.wordpress.com

Tanpa Nama berkata...

salam...good job.saya terharu di atas pengorbanan isham dan semua penyokong PkR terutamanya di permatang pauh demi negara malaysia.Terus selamatkan anak bangsa.salam dari Dubai.

hafiz berkata...

semalam hari bersejarah untuk Malaysia. Pencerahan sedang berlaku dan akan terus-terus berlaku. Pencerahan ini adalah sebuah karunia dari segala yang telah berlaku, ia dinilai, ia dirasa, ia didengar... lalu cahya pencerahan tidak akan ragu2 untuk turun dari langit ketujuh! Pencerahan ini adalah perubahan! Adalah anjakkan! Adalah realiti! Adalah bukti!... bahwa sesungguhnya Malaysia akan menuju kesebuah negara Malaysia yang baru dan MERDEKA untuk kali ke dua! Pencerahan bukanlah kerana hanya mengundi Anwar, ia adalah lebih tepat dengan mengatakan bahwa pencerahan ini berlaku adalah kerana keberanian! Perjuangan rakyat tetap akan berterusan, walau dimana, walau siapa, walau apa tohmah dan tribulasi yang bakal dihadapi! Aku sangat-sangat berbangga untuk kemenangan ini!!!
-thanks bro!!!

khairul berkata...

bro...tahniah untuk susah payah 10 hari yg paling best dalam pejuangan. aki dgn teman2 kat Jepun neh bangga sebab selama 10 hari neh la aku tak buka newspaper malaysia....good job bro..aku rasa mcm baca novel hantu tahun 80an je bila baca blog ko neh

Tanpa Nama berkata...

Bruder gulai itik...

I just sent a comment to Wong Chun Wai's blog telling him that he and The Star should learn a thing or two from tukar tiub blog on the meaning of by election news coverage....

Bruder, you should organise a makan session for your viewers la...we go dutch ok...

Ok..please continue the good work...bruder..you going to parliament tomorrow and give us the LATEST!!!!

paloi bin mulau berkata...

trima kasih bro hisham atas blog yg simple dan plg uptodate berita2nya.
first time dlm sejarah...live coverage 24hrs. pengalaman baru buat teman dlm membaca berita terkini. thanx

Wercax berkata...

Brother Isham,
Knowing that "Tukar Tiub" is fast gaining followers in the blogsphere, I have a reason to suspect that United Malays National Organisation has started plotting something in order to undermine your work. For your own safety's sake, may I advise you the following :

If a young handsome man ever comes up to you and says he's seeking an employment or industrial training stint with Tukar-Tiub, please run away from him as fast as you can. I'm sure Umno has many more Saifuls up its sleeve.

I shudder at the thought of having to watch TV3 news with such headlines as "Ayatollah ruhollah abdullah, bahawasanya saya Mohd Saiful dengan ini bersumpah bahawa pada 27 Ogos, 2008, majikan saya, yakni administrator Tukar-Tiub telah memasukkan zakar (bukan zakat!) beliau ke dalam tiub saya.

madie berkata...

saya.. Dari mula blog ni aktif.. di situ la saya bejangkar...makasih banyak2 kepada tuan isham, yg banyak memberi maklumat di permatang pauh.. kami dr sabah mengucapkan jutaan terima kasih yg tak terhinggah banyaknya...

SEMOGA DSAI MENJADI PEMIMPIN NO 1 DI MALAYSIA

i.k berkata...

Dear Abang Isham,
Pertama sekali saya marah. Marah sebab ada orang yang panggil abang Pak Isham. Ish...ish...banyak sangat makan tapai kot. Tak nampak ka betapa coolnya Isham Rais dipanggilnya Pak. Kita perlu memerdekakan mereka ini.
satu lagi jangan banyak sangat berkretek tu, hisap je cengkih lagi bagus.
Kalau tayar saya pancit nanti saya call untuk tukar tiub.
Cheerio!

zarin berkata...

terime kasih daun keladi bro isham,
pilihanraya kalai ini berjalan lancar, tidak spt yg digembar gembur media kata paling ganas..

Tanpa Nama berkata...

syabas bro isham,

teruskan berjuang bersama anak2 muda.

tentu banyak yg kami boleh belajar dari bro.

AmBu berkata...

thanks isham...luv you

madlin berkata...

bro, nex pru den cdangkan kau bertanding kek parlimen jempol la.tompek den.... anyway, thanks bro atas info yg amat berguna lg santai bro. keep in touch bro.

telegramsesat berkata...

akan merindui pensilmu

Tanpa Nama berkata...

terima kasih dan keladi
hidup rakyat
salam dari jauh..
: bila nak berenti rokok...

Tanpa Nama berkata...

keep it up Pak Hisham...

Bau Bau regular berkata...

Now go and try some really nice gulai itik..the one with pucuk gajus! before puasa starts...

thanks Isham

Lyd1516 berkata...

Di pagi ini pada hari yang tenang, setelah DSAI memenangi PRK PP semalam, bondaku dengan bersemangat berpesan " Nanti karang balik kerja, jgn lupa beli bendera malaysia, mak rasa nak kibar tahun ni"

Alhamdullillah. Setelah rumahku tandus dari kibar jalur gemilang untuk sekian lama.

Tanpa Nama berkata...

Thanks a lot....Now PP by election is over but we shall see another battle ground to begin soon with the title "Road to Putra Jaya"... Hope you will cover the story there then.


Selamat berjuang...Merdeka!!

Tanpa Nama berkata...

bang isham,
Dont stop writing. Continue this blog. We love your writng

Muhammad Hafidz berkata...

cayala bro...gua salute lu byk2...mmg best giler,tiptop...lu jentik skit jer tp die punyer pedih,mkn dalam kaw2 nyer...mungkin lebih kaw dari gulai itik kot..huhuh..angin bertiup sgt kencang skrg dari umah gua tgkt 15 kat sri gombak ni..turut bersame2 meraikan perubahan yg telah bermula...peace...

Muhammad Hafidz berkata...

cayala bro...gua salute lu byk2...mmg best giler,tiptop...lu jentik skit jer tp die punyer pedih,mkn dalam kaw2 nyer...mungkin lebih kaw dari gulai itik kot..huhuh..angin bertiup sgt kencang skrg dari umah gua tgkt 15 kat sri gombak ni..turut bersame2 meraikan perubahan yg telah bermula...peace...

Surind Raj berkata...

Need the support of all Barisan Rakyat supporters!

(TM Nut - Blocked MT, Invasion of Privacy, Censorship, Throttling P2P & Torrent Bandwidth, NST Printing Garbage!)

http://surind.blogspot.com/2008/08/if-streamyx-endorses-censorship-piracy.html

Tanpa Nama berkata...

pucuk pauh delima batu
anak sembilang di tapak tangan
pematang pauh malaysia baru
pakatan rakyat berganding tangan

tiub sudah tukar maa...
injin kasi turun laa...

trima kasih dan tahniah semua


- budakjolobu

Tanpa Nama berkata...

terima kasih pak isham...saya promote blog pak isham di status facebook saya.

hafidzah
kl

Tanpa Nama berkata...

pucuk pauh delima batu
anak sembilang di tapak tangan
pematang pauh malaysia baru
pakatan rakyat berganding tangan

tiub sudah tukar...
injin kasi turun maa...

- budakjolobu

Pyanhabib berkata...

brade isham,
teruskan tukar tiub!

Hakimi berkata...

kejayaan besar
mailah www.amirul-hakimi.blogspot.com

mercu tanda kejayaan PKR!!!!

KeLoLo berkata...

Pak Sham,

Adakah tukartiub akan terhenti di sini? Jangan! Masah banyak tiub bocor yang perlu ditukar. Kena teruskan...

Perjalanan baru menghampiri Parlimen. Belum sampai lagi Pak Sham. Nak sampai ke Parlimen nanti banyak dajal akan tabur paku bagi tiub bocor. Kena tukar tiub lagi...

Lepas tu nak teruskan perjalanan ke Putrajaya pulak. Bukan dekat. Lagi banyak dajal yang akan tabur lagi banyak paku. Dajal sungguh.

Pastikan no hotline 010-4403-2504 sentiasa on. Senang nak minta bantuan bila tiub bocor...

Errr...tiub basikal termasuk tak?

inda berkata...

Kalau ini entri terakhir, maka sayalah yang paling hampa. Blog ni berjaya menceriakan hari2 saya sejak mula membaca entri pertama lagi. Harap Pak Isham boleh terus memberikan entri2 segar yang padat, ringkas, telus dan berinformasi untuk bacaan mereka yang inginkan info yang benar, tiada yang tidak benar, melainkan yang benar2 berlaka (termasuk entri tentang kedai jual itik yang dijanjikan tu.. heeee=p).

Seriouly, this blog is one of the best blogs that I have ever read. I'll keep this blog in my google-reader. Hope u'll keep on updating this blog ya!

Thanks for sharing the infos which we could hardly get from tv3, berita harian, utusan and the bla.. bla.. bla..!

-sinda-

Danielle_Corleone berkata...

Terima kasih bro. :-) sumber utama pilihan raya kecil permatang pauh ialah blog lu.

melnikov berkata...

baru la nikmat sebatang keretek hari ni.bersama nikmat kemenangan semlm..

Hijat Penang @ Panjang. berkata...

salam bro...

Tahniah & terima kasih yang tak terhingga tulus ikhlas dari kami anak muda di Penang sepanjang PRK P.44 yang berakhir semalam..Sunggoh teruja dengan gerak kerja KOMITED dari bro n de geng..
Harap bro dapat link-kan blog add saya yang tak sehebat blog bro ni untuk tatapan pengunjung di blog bro ni..Tango Kilo..

Hijat Penang @ Panjang. berkata...

oppss bro..

lupa lak nak bagi add blog saya..http://bloghijat.blogspot.com

k, terima kasih sekali lagi noo...

Snowflake berkata...

Assallamualaikum
Great job!! My first time visiting your blog after the P44 By-election. Syabas kepada bloggers yang bertungkus lumus memberi kan berita yang amat terkini. Cool bro.
Wassallam

Lila berkata...

brader please keep on blogging..
we need people like you. not those stupid mainstream that spread unwanted news over the country.
thanks a lot for the updates. without you, we wouldn't know much about permatang pauh.

cheers.

Wercax berkata...

Isham, memandangkan kau tergian-gian sangat nak makan gulai itik, ni hah aku kasi kau resipi.

Ramuan:

1. Seekor (atau separuh ekor) itik yang sudah dicabut bulunya
2. Kunyit 100g
3. Serai 4 batang
4. Bawang merah
5. Cili api 5 biji
6. Santan sebiji kelapa

Penyediaan:

1. unyit, serai, bawang merah dan cili dipotong kecil-kecil.

2. Masukkan semua ramuan ini ke dalam pengisar (blender) sehingga lumat dan hancur.

3. Panaskan sedikit minyak masak dalam periuk (yang sudah dibasuh bersih!)

4. Masukkan kesemua ramuan tadi dan kacau

5. Selepas 5 minit, masukkan itik tadi (buang kepala, mata dan paruh)

6. Masukkan santan dan kacau perlahan-lahan.

7. Selepas 20 minit, gulai itik sedia untuk hidangan.

Selamat menjamu selera.

Tanpa Nama berkata...

terima kasih.

simple, precise, factual.
wonderful.
pls kept up the gd work

thx.

shuk berkata...

Power blog ni bro.

Memang menarik gaya penulisan bersahaja ni.

Kalau tak takkan gulai itik pun ada dalam scene

Tak memboringkan macam blog politik lain.

Tanpa Nama berkata...

terima kasih!

kelambusiang berkata...

5.24pm. MAsih tak update lagi. Mungkin belum bangun tidur kut. OK lah. Dah menang, kalau nak tidur seminggu pun tak apa. Tapi bila bangun nanti teruskan perjuangan!

sans berkata...

Thank you for your coverage of the by-elections

abagnale junior berkata...

bro gambar2 permatang pauh tadek ke.. aku di bumi london neh pun merasai kehangantan di sana hehe

kalawangi berkata...

assalamualaikum...

tahniah kepada abg hisham kerana membina blog yang lain dari blog lain2...

dari jolobu ke ipoh...

TAKBIR!!!REFORMASI!!!HIDUP RAKYAT!!!

AnakMudaParlimenBatu berkata...

Ini merupakan kejayaan atas usaha yang gigih oleh semua rakyat Malaysia yang tertumpu di Permatang Pauh. Inilah pengajaran yang patut diajar oleh puak-puak UMNO, tetapi semacam belum sedar lagi, mereka tidak relevan lagi, esok DSAI akan angkat sumpah, Terima Kasih Rakyat Permatang Pauh.

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru

Mus berkata...

Terimakasih banyak banyak brader live update from Permatang Pauh.

Aku refresh blog ni macam aku refresh live update bola lak. Dasyat lu brader.

Kalu brader ke Kuching let me know. Nanti bole pekena kat Satok.

Mus

Tanpa Nama berkata...

Brudder Isham...

Saya masih disini menjenguk jenguk jika ada entry2 terkini dari brudder..habit yg saya mulakan sejak 10 hari lepas lagi.

Harap brudder dapat teruskan menulis disini. Tulisan secara santai, sinis dan satira sebegini yg hanya mampu ditulis oleh seseorang yang semestinya sporting,kreatif , tajam dan sudah mempunyai pergaulan dan pengalaman yang amat luas dengan setiap golongan manusia.Ianya digambarkan dan digarap dengan gaya "catatan pengembara" .Tidak mungkin seseorang yg tidak mempunyai semua ini mampu untuk membuat sesuatu yg lebih bagus dari apa yg brudder buat.Kita tidak perlu terlalu serius dalam membaca tulisan politik.

Tabik springg 100000X pada brudder Isham.

Thanks,

Si Tampok Manggis berkata...

TQ for the P Pauh coverage. Sumber kami dari Seoul Korea.

Nak nangis baca komen pasal ketidakadilan di Tengku Bainun di malam keputusan. Kita satu keluarga ingat akan terjadi satu lagi penipuan.

Teruskan. Kami jugak minat Dari Jelebu.

coalminecanary berkata...

Thanks for the P.44 updates! Your blog was my source of reference when all other websites were 'down'.

amir berkata...

Trima Kasih kerana saudara telah menyinari hidup saya selama 10 hari....

Walaupun dua hari terakhir saya telah pergi ke Pematang Pauh dan menjadi perayu undi di Seberang Jaya... tapi misi saya yang satu tidak berjaya... MENCARI HISHAMUDIN RAIS... ( Walaupun di beritakan oleh teman saudara kelihatan di pusat pengundian saya... Jalan Tenggiri...) dah tak ada jodoh nak buat macam mana....


Apapun P44 telah mengukir kenangan paling indah dalam hidup saya dalam penyebokkan saya dalam politik.. ( walaupun saya telah kehilangan telefon bimbity saya... dan kini hidup dalam kesepian.... )

Thank you ..............

bumilangit berkata...

brader isham,

tak bangun lagi ke? takder entri baru pong~

Truckster berkata...

Bro, teruskan blog ini kami anak muda perlukan tonik penyegar wacana dan tulisan dari anda.......

Tanpa Nama berkata...

anak muda kuat "harimau"

haha

Karipole berkata...

Lepas ni tukartiub Kulim pula. Apalah PRK tanpa tukar tiub

alifreyes or berkata...

saya sayang tukartiub

hee~