Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 4 November 2008

BERITA TERHEBAT !!!! DUA ANGGOTA POLIS MASUK PERANGKAP BPR – berita hairan



ALOR STAR: Dua anggota polis terperangkap dengan tindakan mereka sendiri selepas ditahan Badan Pencegah Rasuah (BPR) di lokasi sekatan jalan raya di Jalan Sultan Badlishah, di sini sebaik menerima `wang perangkap' yang disediakan agensi itu.

Kejadian kira-kira jam 7 petang Sabtu lalu selepas seorang remaja berusia 19 tahun yang ditahan kerana menunggang motosikal tanpa lesen dan cukai jalan, berjalan kaki ke pejabat agensi itu dan melaporkan tindakan anggota polis terbabit meminta wang daripadanya kepada pegawai BPR bertugas.

Pengarah BPR Kedah, Noraziah Manaf, berkata remaja itu mendakwa anggota polis terbabit meminta RM200 daripadanya menyebabkan pegawainya dan remaja itu bertindak melakukan perangkap.


kah kah kah… kah kah kah…. BPR HEBAT…. kah kah kah … tangkap rasuah 200 juta ringgit? ….kah kah kah… 200 ribu ringgit ? …. kah kah kah…. 200 ringgit laaa beeb…. Dua ratus sahaja…. Kah kah kah… palat … sebotol chivas pun tak dapat beli…. kah kah kah…

bpr ni tak malu ke?.....kah kah kah …. rasuah berjuta-juta tak nampak…. kah kah kah…. pusing pusing polis cabuk kena…. kah kah kah…. mat kampau ni tak cukup makan….tangkaplaaa yang munusabah…..tangkap rasuah yang berjuta-juta…. Kah kah kah…. takut?..... eurokopter ke?.... kes kapal selam ke…. kes beli sukhoi ke…. kes repair parlimen ke…. kes moonson cup ke….. kah kah kah….

kesian polis …. 200 ringgit dia kena…. Yang 200 juta tak pernah kena…. Kah kah kah…. inilah dia BPR …. inilah dia KETUANAN MELAYU…. kah kah kah



38 ulasan:

cucupakkasim berkata...

itu lah kecekapan BPR..ini juga kecekapan berita hairan dalam melapurkan berita ini..kalau nak tangkap yang 200 juta susah sikit la,sebab PENCURI BESAR dari kumpulan pemimpin-pemimpin united malays national organisation ini pandai sikit dalam bab 'camoflage'(sory mi no spelling english),dan telah mencuri hasil negara dan hak-hak rakyat sejak 51 tahun masih tak dapat bukti..HIDUP SOSIALISMA..!

Anak Reformasi berkata...

Sham, ko punya blog dah mencapai 1 juta lebih pelawat dah....

Kalau nak diikutkan hit, ko punya blog dah mencecah sejuta lebih hit dah!!!!

Apa Kata, ko raikan sejuta penunjung di blog ko..... Raikan dengan post aje!!!

TAHNIAH TukarTiub!!!!

bodohlah najis berkata...

BPR= Badan Perosak Rakyat
BPR= BADAN PEMINTA RASUAH
BPR= BALACHI PUAK RASUAH
BPR=

Anak Reformasi berkata...

Sham, ko punya blog dah mencapai 1,003,820 pelawat pada jam 6 pagi, 4 November 2008....

Kalau nak diikutkan hit, ko punya blog dah mencecah 1,729,645 hit dah!!!!

Apa Kata, ko raikan sejuta penunjung di blog ko..... Raikan dengan post aje!!!

SUMBER : http://www.sitemeter.com/?a=stats&s=s33tukartiub

TAHNIAH TukarTiub!!!!

Anasir berkata...

banyak la kejer BPR kalau nak tangkap polis makan rasuah...

pakai lencana tu pun tak berkesan ke bang isham?

haiishhhh...

moneyads4u berkata...

itulah kepala rasuah anak buah pun rasuah. tapi kepala tak kena anak buah jadi mangsa. apalah RM200 dibandingkan dengan $200 juta. Tapi apa nak buat prebet cabuk senang nak di sabitkan kesalahan. Boss mereka ada orang yang membela.Ini pun polis2 semua tak boleh fikir dan masih nak sokong BN lagi. Jom polis2 tegakkan keadilan di negara ini. Bukan ikan bilis aje yang kena jaws pun patut diambil tindakan.

Malcolm berkata...

BPR Memang Sial!
Tapi Sham..tak tangkap orang yang amik rasuah nie kang kata tak buat keje..so cekop je la yg ikan bilis nie..yang Najib dia biorkannye

Memang PALAT!!

Tok Moh berkata...

Syabas..BPR..Ha..Ha..
Broavo..Bravo.. Brabuk..Brabuk..
Kah..Kah..Hebat..Dahsyat..Ngeri..
Terror..Sadis.. Malaysia Boleh..

Tahniah Ketua Pengarah BPR Malaysia.. Anda Hebat..Canggih Tahap Kordi..Terus Usaha Murni..
Ketuanan Melayu..

" Rasuah Kecil-kecilan lebih merbahaya dari rasuah besar-besaran..Negara Boleh Bankrap Kalau rasuah sikit-sikit..
Ekonomi tak berkembang" kata seekor pakar dari Unibersiti Ulu Malaysia..Professor Kangkong Dr Nordin Kordi.

Politik wang tak jadi masalah,
kerana dia akan membantu meningkatkan ekonomi Ketuanan Melayu dan membantu pengagihan pegangan ekuiti melayu kepada bangsa..

Gerombolan United Malay Nation Organisation adalah parti suci para wali-wali dan dewa-dewa hindu..Hidup Ketuanan Melayu..
Hidup Monggol.Hidup Bik Mama..
Hidup Wak Muka Sembab..
Hidup Wak Muka ketat..
Hidup Mat Teisen..
Hidup Shahidan Ala Kassim..
Hidup Madey..kah..kah..kah..

itulah erti keTuanan Melayu yang sebenar..sokong..sokong..
Berabuk..Berabuk..Berabuk..

pak yatim berkata...

kambing mati dalam kandang riuh se pekan,tuan kambing mampus dalam umah,riuh sedapur..

Tanpa Nama berkata...

tahniah, bro isham.
tak sampai 3 bulan, blog lu dah cecah sejuta visitors.
wa respek lu bro

PENYOKONG TEGAR BPR berkata...

Bang, jangan perlekehkan BPR tau, sepanjang tahun lepas saja BPR sudah banyak tangkap orang rasuah tau, BPR malaysia terhebat la bang,
kalau abang nak tahu abang tengok statistik sejak merdeka hingga semalam lagi banyak tangkapan, itukan hebaaaaat tuuuu

FatimahIbrahim berkata...

Itu la. Sesetengah polis di negara kita ni memang kaki mengambil 'duit kopi'. Ada-ada sahaja kesalahan yang mereka akan cari dan kemudian mengugut menggunakan kesalahan tersebut.
Mentang-mentang la polis.
Mereka-mereka ini la yang menyebabkan imej polis rosak di mata masyarakat.

Si Tampok Manggis berkata...

Isham,

Tahniah dah dapat jadi jutawan. Teruskan dgn berita dan ulasan yg menarik dan bersahaja.

CHIVAS KING berkata...

200 BOLEH BELI 3BOTOL CHIVAS ! KO PCAYA!!! BUTUL NI.... BOLEH BELI CHIVAS, KAT LABUAN SEBOTOL CHIVAS 750ML RM68.00 KAH KAH KAH ...

perefosm berkata...

BPR sememangnya sangat cekap menangkap ikan-ikan bilis, tiada yang nak dihairankan :)

Tanpa Nama berkata...

Klau dah BPR sendiri bacul dan pengecut nak buek macam mano,, tunggu jer lahh kehancuran negara jika ini terus berlaku.....

Khairulnizam Bakeri berkata...

Congrats bro.
Dah masuk 1 million hits.

Tanpa Nama berkata...

sowhatsup,

Kah kah kah.... 200 ringgit... kah kah kah... 2 orang polis lak tu...

Sorang seratus je beb.... kah kah kah.... itupon kantoi... kah kah kah...

Munkee lain rasuah ratus-ratus juta juta lepas... kah kah kah...

pemikir lapuk berkata...

kalau polis yg dua ekor tu..bapak dia menteri...pasti tk kena kan...hudup ke TUAN an me LAYU!!!!!!!

zorro berkata...

Hisham....wow, wow, wow...1 million in 3 months. You dah man, brudder...faster than Det man.
Although my Bahasa is wanting you are on my blogroll for my readers.
Syabas brother.

ilovebudu berkata...

hahaha..2ringgit 3ringgit,duit duit dimana kau duit,duit duit aku nak buat rumah atas bukit..hahha

zairi berkata...

all cops are bastard - this is A.C.A.B.

kucingsiam berkata...

meow~

hahaha ... palat betul dua ekor polis nih ... tak mintak sembahyang guruji kot, jadi nasib tak baik BPR dah tangkap, ni pun kerana RM 200 , tak sampai 1 juta rupiah pon.

betul-betul cheap. kucingsiam tau ada yang lagi cheap, pergi sembunyi di semak dan tangkap budak bawak motor tanpa lesen, RM 5pon dia tak lepas, celaka betul.

Apa nak buat, bila ketua yang rasuah RM 200 juta arahkan tibai pembangkang, polis ni yang ganas sangat belasah dengan cotan dan sembur air kimia. Sekarang nak mintak duit kopi sikit kasi kopi itu kau kau pon tak bagi! Apalah ketua macam ini...

faridshah berkata...

dok tangkap bilis dan anak bilis aje. tangkap la si jerung dan anak menantu jerung pulak..
'budak 19 tahun'..???
sejak bila remaja/mat rempit ada usaha-sama dengan ajensi ini. jika benar bagus la, ia perintis ke arah Kedah Sejahtera di bawah Menteri Besar Azizan Abd Razak.

Salam perjuangan..
Reformasi.

Sungai Petani, Kedah D.A

Tanpa Nama berkata...

Kalu setakat RM200 tak perlu 'bukti yang kukuh' TAPI kalau dalam lingkungan RM200juta PERLU "bukti kukuh" dan isyarat dari orang 'ATAS'. Itu modus operandi agensi BPR kita. Jangan marah eh

Lenggang Kangkung berkata...

Harap harap cepat sikit lah Anwar rampas kuasa.

RPK kata sebelum Hari Kismis.

Tapi... pakatan rakyat punya orang tak rasuah ?

jawa peranakan berkata...

MORAL OF THE STORY :

Jangan jadi orang kecik..

Tapi jadilah orang2 besar dan makan rasuah pun bernilai besar.. Pasti selamat..

PS-SELAMAT KAT DUNIA JE LA..KAT SANA NANTI BELUM TENTU..

Tanpa Nama berkata...

Blog sdr menarik kerana berita terkini, padat, dan komen pedas. Rencana pendek ttg budaya, ekonomi, sejarah dan sosial juga memberi perspektif yang baik. Tahniah kerana mendapat sambutan ramai, melepasi 1 juta. Harap dapat dipertingkatkan lagi.

hafiz berkata...

hahahhaa ada yang kena tangkap BPR sebab kes 10 hengget jer!!! hahaha chivas murah kat free duty la. hahaha lidah ni lagi suka JD.

hafiz berkata...

Dunia takkan aman jika masih ada lagi istilah politik dalam kamusnya. Dunia juga mampu aman dengan politik. Dan politik sememangnya juga menjadi salah sebuah software dalam mengurus tadbirkan sesebuah kelompok, komuniti, agama dan negara. Hiraki politik tidak akan hilang selagi kesedaran untuk itu ada dan ujud. Makanya, kita harus menerima keujudan ini sebagai sesuatu yang bukan makruh atau dosa dalam kehidupan kita. Suka atau tidak, ia akan ujud. Akan ada. Samaada kita sedar atau tidak. Ya. semestinya ia ujud!

Pengistilahan politik rata-rata kita akan terus memahaminya dalam arus politik yang nampak ini; Parti politik. Orang Politik dan sebagainya. Tidak pula mahu aku menjumudkan pengistilahan tetapi inilah hakikat mentaliti rata-rata warga kita.

Tidak ada negara yang aku tau tidak mempunyai ketua. Kalaulah teori anarki itu menjadi kenyataan. Maka, ia adalah sejarah dalam dunia dimana sesebuah negara tidak punya ketua, tidak punya kerajaan. Ya. semuanya mampu untuk hidup aman dan memahami. Sehingga sekarang, teori anarki wujud dalam kumpulan-kumpulan tertentu sahaja. Masih belum ada negara yang mengamalkan anarkisme. Ya. kalau sesebuah negara itu mengamalkan anarkisme, maka negara itu bukan lagi sebuah negara. Ya. Ia milik kita semua. Ya. kasih sayang tiada sempadan.

Jika anarkisme menjadi kenyataan di negara kita. Ia akan dijadikan sebuah filem berstatus realiti oleh Columbia Pictures. Dan bangsa malaysia akan menjadi sebuah bangsa yang bakal dikagumi, diikuti dan diidolkan oleh kumpulan-kumpulan anarki yang ujud diseluruh dunia. Malaysia tika itu akan menjadi pencetus Revolusi Kebudayaan Baru Dunia yang bukan berqiblatkan Mao China tetapi berorientasikan Marhaen Jagat Malaysia. Ya. Ketika itu Malaysia adalah sebagai proksi utama fahaman anarkisme. Ya. Mungkin tiada lagi malaysia. Mungkin wilayah anarki malaysia. Ya. Ini pasti ditertawakan oleh Bush, Mullah Omar, Ahmadenajad, Dolah Badwi, Hj. Hadi dan Anwar Ibrahim malah Dalai Lama juga mungkin tertawa seperti ini; “hahaha”

Siapa tahu ia akan menjadi kebenaran di masa hadapan. Ya. Dukun Pak mat Leh juga tidak mampu meramalkannya. Tanyalah sama Dolah Gigi Jarang. Dia juga pasti tertawa menampakkan dirinya yang jarang dan sompeh itu.

Anak Bulan berkata...

Isham,

belanja karipap!

tahniah dah jadi jutawan. jangan lupakan golongan blogger marhaen macam pakcik.

Itu hari Isham turun Plentong tak?

Anak Bulan
Bulan Penuh 2012

editor berkata...

Sejak bila pulak BPR nak tunjuk buat kerja ni.Rasuah dah jadi barah kat malaysia pun dah tak boleh buat apa lagi.Semua sudah jadi Barua2 Umno.Hidup malaysia Hidup BPR.

3viLXeIjI berkata...

rm200 je?huk aloh..pasni leh la org report klu ade kes rasuah polis rm10.hohoho..

Johnny B. Rempit berkata...

Tahniah Tukar Tiub!

Blog ini sekarang adalah antara blog 'elit' di Malaysia yang membincangkan hal-ehwal semasa.

Tahniah sekali lagi.

Tanpa Nama berkata...

memang tepat..ikan bilis makan RM200 bukan main cekap lagi dia tangkap. Tak tau malu punya BPR. Kalau kes tangkapan macam ni masuk suratkhabaq, kasi malu saja. gaji dan elaun pegawai-pegawai dia bukan main tinggi, tapi tangkap kes RM200 saja. Pi lah tangkap kes yang makankedarah millions, billions, bukan kes macam ni.
Mampuih BPR...!!!!

Zul Sri Hartamas

Tanpa Nama berkata...

Tequila mariachi...pon best gak hahahaha

Tanpa Nama berkata...

As’kum sdra Isham.
Mmg tidak dinafikan masih trdapat segelintir Peg PDRM yg masih mengamalkan aktiviti tidak bermoral spt menerima rasuah, suka brpoya-poya dll. Namun mslh ini bukan saja trdapat di dalam PDRM saje tapi juga ddlm dijabatan-jabatan lain trutamanya bidang penguatkuasaan. Namun perlu diingat bahawa hakikat sebenarnya masih trdapat ramai lagi Peg-peg PDRM yg brtugas siang/malam dengan penuh ikhlas, amanah dan tidak mengamalkan rasuah .
Kepada ‘Zairi’, saya pernah mlawati laman Blog anda dan saya dpt mengagak keperibadian anda itu. Cuma bayangkan jika ayah anda seorang Peg PDRM, yg bertugas dengan penuh ikhlas , amanah, jujur serta tidak pernah mengamalkan rasuah demi untuk menyara anak dan isteri. Tiba-tiba ada seseorang yg dilihat siuman mengatakan “all cops are bastard - this is A.C.A.B” . Apakah perasaan anda ketika itu.
-Ex-Body Guard DSAI

SL Chan berkata...

Inilah kerja BPR ala BN..rm 200 juta..(OOPS!!! RM 200..)... Kah kah kah (pinjam ketawa..Bro Sham).