Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 4 November 2008

BERITA FITNAH LAGI !!! NAJIB MENGUBAH BELANJAWAN 2009 – Malaysian Insider


KUALA LUMPUR, Oct 4 – Menteri Keduitan Najib Razak telah mengubah belanjawan 2009 petang ini. Najib membentangkan perubahan ini di parlimen.

Pertumbuhan ekonomi dijangkakan turun dari 5.4 peratus ke 3.5 peratus.

Hutang belanja negara juga akan naik mendadak dari 3.6 peratus ke 5.4 peratus.

Pendapatan negara jatuh dari RM176.22 bilion ke RM 168.73 bilion.

kah kah kah …. kah kah kah….my dear mangkuk you told the nation that… EKONOMI NEGARA STABIL, TIDAK ADA MASAALAH EKONOMI… kah kah kah kah…. you lied on the ekonomi… you could be lying on so many thingy…. kah kah kah…

munkee ni tukang karut… mat mongol ni kelentong besar….. napa tak terima hakikat yang ekonomi sedang merumdum…. kah kah kah…. napa nak tipu…

tak nak hantar sms lagi ke…. kah kah kah…

munkee ni nak buat berita palsu.... kah kah kah... dia nak burukkan menteri keewangan negara.... kah kah kah.... dia lupa munkee ni sendiri menteri keewangan?

betul ke dia FINANCE MINISTER ?.... atau bik mama MENTERI KEDUITAN.... kah kah kah



10 ulasan:

keynes berkata...

pertumbuhan ekonomi malaysia jatuh ke 3.5 peratus? apa kata pakar?


UBS sees zero growth for Malaysia

KUALA LUMPUR: UBS Ltd, a subsidiary of Zurich-based UBS AG, sees Malaysia achieving zero growth next year in view of weakening demand from G7 countries.
Managing director for global economics Paul Donovan said exports growth would be negative for Malaysia.
“Asian governments, including Malaysia, are expected to continue applying fiscal and monetary stimuli to offset slower growth,” he told a media briefing yesterday.
He expects Malaysia to cut the overnight policy rate by 50 basis points to 3% as early as this month in line with monetary measures being taken by governments globally.
Donovan said unemployment in the country would rise gradually to 4% by 2010 in view of the slowdown in exports. - the star

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum... ubah jangan tak ubah .Macam di Amerika sekarang ini, tema sama saja "Need a Change" tapi ingat bukan keep the change atau jadi orang melayu yang selalu kena "short change".

Berbalik kepada isu tempoh hari mengenai "unjuran" & kaedah membuat unjuran, adalah wajar bagi kita buat kajian/ulasan/review keatas unjuran yang telah dibuat yang terdahulu dan dibandingkan dengan keadaan semasa dalam kajian.

Tetapi yang tak dapat diterima dan lain dari yang selalu diguna pakai ialah pendekatan dan ulasan berkaitan yang agak tak relatif dan mengelirukan . Twist & turn in a slightest move has a tendency of dire need for survival. -Alangden

najis dowl berkata...

tak baik fitnah-menfitnah ni..
ekonomi kita mapan lagi kukuh..
huahuahua

cucupakkasim berkata...

ubah angka satu hal..,yang jelas bercakap dalam nada kebohongan.., dan nampak jelas riak muka seorang daripada pemimpin-pemimpin united malays national organisation yang dalam kumpulan PENCURI BESAR,yang telah mencuri hasil negara sejak 51 tahun lalu..ayuh mari kita HIDUPkan SOSIALISMA..!

keylee berkata...

tu yang pelik tu bro..tadi lantang "walau badai sekuat man negara kita tetap tidak akan terjerumus dalam masalah eko global"..+ dakwaan ketua pembangkang untuk ubah belanjawan tak masuk akal..pelik dengar ..mana satu,oopss mungkin terlalu fanatic nak jadi Pm/presiden kots sampai lupa apa diucap semalam sejam lepas..kaka

pemuda PR berkata...

memang menteri duit ni dah rancang sebelum anwar bg pandangan di parlimen lg.. cuma masa belum sesuai lg..kahkahkah... mungkin itu kenyataan menteri duit akan keluar kan esok... kahkahkah..dari dulu masa minyak naik pun anwar dah kata tak wajar..tp menteri2 dok kata kat anwar mcm2... sepatutnya pak2 menteri yg bongok ni ambil pendapat pembangkang yg mana bleh bantu menaikkan ekonomi dan menjaga rakyat..bukannya tolak semua pandangan yg pembangkang bagi.. jgn jadi bodoh sombong.. dah la bodoh tak mau dengar pendapat org lain..angkuh plak tu... ish... bodoh..bangang la pak2 menteri yg dilahirkan dr UMNO... hidup PAKATAN RAKYAT...

Farouk berkata...

Sebelum ini Najib beritahu ekonomi Malaysia tidak terjejas kerana nak sedapkan hati rakyat. Sepatutnya beliau harus beritahu awal-awal keadaan Malaysia macam mana. Ini penting supaya rakyat dapat membuat persediaan ke arah itu. Jika asyik nak sedapkan hati rakyat je, kemudian rakyat tak tahu macam mana keadaan ekonomi negara dan menganggap ekonomi negara ok, bila ekonomi jatuh teruk, rakyat juga yang teruk sebab tiada persedian...

Mankanan berkata...

Kalau dah tahu ekonomi negara kita dah drop, kita sebagai rakyat takkan nak duduk diam je. Usahalah supaya kesan kejatuhan ekonomi ni tak terasa sangat... Berusahalah.. Jangan hanya berharap pada yang tak boleh diharap...

Tanpa Nama berkata...

ooit! najip lasak mana lu lapat itu luit mau kasi bilanja.
Culi ka ?

3viLXeIjI berkata...

hUH?bElAnJawAn?bElAnjAwAn : BelAnjA KeNGkAwaN..KahkAhkAh.AsIk mENipU jE wAk MoNgGoL nI..cAmne lA sEkSa KuBur AndA nnT eH..tAKut La sKit.