Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 24 November 2008

DUNIA TERSILAP TIDAK IKUT MALAYSIA - melayau


LIMA 23 Nov. Krisis kewangan global yang berlaku sekarang menunjukkan komuniti ekonomi dunia telah tersilap langkah kerana tidak menerima cadangan Malaysia sejak 10 tahun lalu untuk membuat pembaharuan kepada struktur sistem kewangan yang dikawal selia oleh Dana Kewangan Antarabangsa (IMF) dan institusi-institusi Bretton Woods lain.

BERCAKAP KEPADA WARTAWAN MALAYSIA Malaysia selepas hari pertama sidang kemuncak Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC) di sini semalam, Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, beliau memberitahu perbincangan para pemimpin APEC itu bahawa kawal selia sistem kewangan dunia kali ini, seperti juga yang diperlihatkan dalam krisis kewangan Asia 1997-1998, telah gagal mengesan �lebihan belanja yang keterlaluan dalam sistem kewangan antarabangsa.


kah kah kah…. kah kah kah…. kah kah kah…. kah kah kah … kah kah kah..

cukuplaa….. hentikanlaaa…. janganlaaa tipu melayu… dah 50 tipu melayu…. cukuplaaa… apalaaa buat berita tipu melayu macam ni…. melayu dah malas membaca… buat beriata macam ni…. jadi bodoh melayu….. kah kah kah…. dah ramai melay bodoh…

dulu cakap SUKUM 98 … TERBESAR DAN TERHEBT DALAM DUNIA…. kah kah kah

cakap malaysia UNIK…. BERBILANG KAUM…..kah kah kah... macam laaa negara lain tak berbilang kaum... bebilang agama.... kah kah kah

kah kah kah… berhentikanlaaa bodohkan melayu…. kah kah kah...

tanya moron mat mongol ni …. DUIT KOMISEN BELI KAPAL SELAM BETUL KE MASUK BANK AKAUN BINI RAZAK BAGINDA ?..... kah kah kah…

kah kah kah...ajar sikit melayu berfikir…. Jangan bodohkan melayu… kah kah kah

kah kah kah… BERCAKAP KEPADA WARTAWAN MALAYSIA ?..... kah kah kah…. hanya pada wartawan malaysia???.... kah kah kah....

kah kah kah...nak minta dunia ikut malaysia bercakap hanya pada wartawan malaysia.... kah kah kah...

kah kah kah....DUA KALI NGOOOOOOOOKKKK …… patutlahhhh….. kah kah kah

CUKUPLAA... HENTIKANLAA PROSES MEMBODOHKAN MELAYU...
..




15 ulasan:

noel berkata...

"BERCAKAP PADA WARTAWAN MALAYSIA"?.. hahaha.. buat suspen jer mat najib nie.

Wartawan malaysia tak paham bahasa ingeris.. me no speak english.
Tu yang najib kena citer kat wartawan malaysia tu.

Nie la sejarah Najib jumpa altantuya.. deorang gi kelas alih bahasa sesama dulu :-)..

Bakal PM syok sendiri.. hehe

Tanpa Nama berkata...

Hal rasuah dalam UMNO bergema setiap hari, namun tiada reaksi dari Sdr EZAM...apakah beliau dak tak berminat atau dah tenggelam kerana angkara strategi yang tersilap. Adakah sudah pasti EDzam sudah pencen daripada politik GERAK? Atau dia tak lagi diterima oleh UMNO mahupun PKR.

Tanpa Nama berkata...

kahkahkahkahakhakhakhakhakhakhakakhkahkhakhakhakahkahkahakhakhakahakahakahkahkahakahkahkahakah........jgn perbodohkan orang melayu.....

cucupakkasim berkata...

memang dunia tersilap tak ikut malaysia,lain kali ikut,lain kali belajar, macam mana nak tipu,macam mana nak curi hasil negara dan macam mana nak curi hak-hak rakyat...

rozali53uk berkata...

Siapa yang daring buat bantahan ISA kat Perarakan kedolatan melayu wanita you...!Sorang diri
dah tu kena kejar beramai-ramai nasib ada polis baik ,tak kena keroyok wanita tu.....sapa dia dari mana ? Beritanya dia bantah ISA.....

Tanpa Nama berkata...

rasa nak gelak kuat2 pun ada...rasa nak kahakkan muka najis pun ada...kkkkggggggghhhhhhhhh tuih!! babi punya mongol..

nan

Tanpa Nama berkata...

"BERCAKAP PADA WARTAWAN MALAYSIA"?...... "

Bercakap dengan MELAYU BODOH boleh lah! MELAYU BODOH bercakap dengan MELAYU BODOH. Wartawan antarabnagsa tak sior nak interview dia, knowing that he's a MELAYU BODOH!!!!!!!!

"DUIT KOMISEN BELI KAPAL SELAM BETUL KE MASUK BANK AKAUN BINI RAZAK BAGINDA ?..... kah kah"

Trick lama MELAYU BODOH yang perasan pandai. Agaknya dah kena NASI KANGKANG kut macam bos dia MELAYU BODOH tu!!!!!!!!!

"DUA KALI NGOOOOOOOOKKKK …… patutlahhhh….. kah kah kah"

Bro.... kita tambah sikit NGOOOOOOOOOOK NGAAAAAAAAAAAK.....
NGOOOOOOOOOOK NGAAAAAAAAAAAK
NGOOOOOOOOOOK NGAAAAAAAAAAAK

"CUKUPLAA... HENTIKANLAA PROSES MEMBODOHKAN MELAYU"

MELAYU BODOH ni ingat semua Melayu ni bodoh. Kesian kat Melayu-melayu yang rela dibodohkan oleh MELAYU BODOH sorang ni. Cukup-cukuplah membiarkan MELAYU BODOH ini memperbodohkan anda. SAY NO TO PROSES MEMBODOHKAN MELAYU!!!!!!!!!

"Bakal PM syok sendiri.. hehe"

Betul ke si MELAYU BODOH ni akan jadi PM sebab sudah terserlah kebodohannya dan telah dijankiti syndrome 'SYOK'yang melekakan. Bahaya!!!
Syok.....MenJILAT
Syok.....MenGENTOT
Syok.....MeNIPU
Syok.....MenGAUT DUIT KITA
SYOK.....PERASAN
SYOK.....MengHABISKAN DUIT RAKYAT
SYOK.....SALAH GUNA KUASA

Bro..... mamat NGGGGOK NGGGGGAK ni
tak boleh diangkat jadi PM. Malu kita dan musnah negara. Kita organize campaign .......

SAY NO TO MELAYU BODOH!
NO PM FOR MELAYU BODOH!

Tanpa Nama berkata...

sial punya najib...
betul2 punya main propaganda kononnya dia dipandang hebat sangat kat peru tu..
pantat bik mama ko la najib!!!

Anonymous. berkata...

Itulah, saya baca utusan online, gila sangat poyo. Dunia TERSILAP tidak ikut Malaysia? Apakah?!?! Dulu saya belajar luar negara pun ramai tak tahu Malaysia tu kat mana, mungkin sebab tulah kot diorang tersilap hahaha.

Just a thought.

Tanpa Nama berkata...

hoi mat monggol tipu. kalah perang brader. mat monggol nak tipu lagi.

kucingsiam berkata...

~meow

kucingsiam malas mau layan kenyataan goblok seumpama ini ...

master berkata...

INI ADALAH SALAH SATU KESILAPAN TERBESAR DUNIA ..

DUNIA TERSILAP !
MALAYSIA BIJAK !
MALAYSIA PANDAI!

ORANG LAIN SEMUA BODOH !

hahahaha

SATU LAGI PROJEK MEMPERBODOHKAN RAKYAT ..

Tanpa Nama berkata...

hmmmmmmmm
pendapat dia biar la bro

MahadeyBersiong berkata...

Kahkahkhahkahakhakah! obama kalo dia dengar ini berita, mau dia tercirit. kahkahkahakhak. dunia mane ko cakap ni najib? adoooooooooooyai.

Tanpa Nama berkata...

blog dan comentar tak bernas..!