Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 6 November 2008

NASIHAT DR.MAHATIR KEPADA OBAMA - melayau


KUALA LUMPUR 5 Nov. Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, Barack Obama akan dapat berperanan sebagai Presiden Amerika Syarikat (AS) yang baik sekiranya beliau memahami negara lain.

Katanya, Presiden AS sekarang, George W. Bush dilihat tidak mengetahui apa-apa mengenai negara lain manakala kebanyakan Presiden terdahulu juga tidak mempunyai pengetahuan yang mencukupi mengenai negara-negara Timur.


kah kah kah…. madey nasihat?.... kah kah kah….Obama nak tanya…. munkee ni dari mana?..... munkee ni jenis apa ? kah kah kah.... munkee ni jual apa ?.... kah kah kah…. munke ni jual cendol kat mana?..... kah kah kah….

carilaaa duit kalau nak jumpa obama….. kah kah kah…. .dulu jumpa bush kena bayar 5 juta dolar…. kah kah kah…. sekarang jarjis jarjis lah sikit dalam poket…kah kah kah…. nasib-nasib baik terjarjis duit boleh bayar jumpa obama…. kah kah kah



8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kah Kah kah...Tumpang ketawa ye...kah kah kah Mahadey nasihat Obama...Obama tanya Sapa Mahadey?? Kah kah kah...mana Mahadey tau yang Obama ni tdk memahami negara lain...kah kah kah. Obama ada 3 negara...Ghana, Indonesia dan USA. Mahadey berapa Negara kah kah kah

Jon berkata...

wakakakakkkakkak..tak tau nak cakap apa....

Tanpa Nama berkata...

anak berjalan. dia tau ker cara tadbir yang betul? bapak melingkupkan negara dengan projek pembaziran berpuluh bilion. Tak payah nak jaga tepi kain orang.

Farouk berkata...

Sekali lagi Mahathir nak tunjuk hebat... Obama pun dinasihatkan oleh Mahathir! Nak jadi penasihat UMNO pun tak lepas, ada hati nak jadi penasihat Obama dan US.. Piiirahh!!! Nak tanya sikit, Mahathir ni siapa nak nasihat-nasihat negara besar?...

Melayu Celup berkata...

Inilah simptom 'Mudah Lupa' yang Mahadeq selalu dok taji orang melayu tapi la ni dah kena kat dia... Tu la org2 lama dulu pernah bgtau 'ludah ke muka langit tapi jatuh tepat betui2 ataih hang punya muka' blah la det... lu sudah expired sapa mau dengar lu punye cakap? lu sudah nyanyuk maa... kampung punya olang lu bole bikin auta kau2 punya tapi rakyat malaysia sikalang sudah banyak pandai woo...

Bro Isham, your Malay Vocabulary was really extraordinary, It's absolutely useful for United Malays National Organization members & people to learn how to survive till the end of the world heh heh heh

Tanpa Nama berkata...

Sebenarya Presiden Obama ni lantik Mahadey jadi wali dia, nak tahu macam nak kebas projek kat amerika syarikat. kalau kat sini kito main projek seposen berbanding projek sana. syor bukalah cawangan UMNO di Washington

munkee

4942 Jalan Bangau berkata...

Bro isham,

najis sama najis elok lah duk dalam forum yang sama.

good luck laa bro isham.

kah kah kah

jebatderhaka berkata...

madey kasi buah kat obama??? kuak..kuak..kuak...malaysia boleh...hi hi hih....nie baru steady, cap ayam dari dunia kelas ke 3 kasi nasihat kat president united state of america...nie baru story...gua caya sama lu madey..may god bless you...may god bless united state of amerika. thank you