Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 1 November 2008

PEGUAM BELA CADANG RAJA PETRA DAN BALA JADI SAKSI - malayau


SHAH ALAM 31 Okt. - Peguam Kamarul Hisham Kamaruddin yang mewakili Koperal Sirul Azhar Umar memaklumkan kepada Mahkamah Tinggi di sini bahawa pihaknya bercadang memanggil pengendali laman blog Malaysia Today, Raja Petra Kamarudin yang kini ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) sebagai saksi.

Beliau memaklumkan perkara tersebut ketika Hakim Datuk Mohd. Zaki Md. Yasin bertanya siapakah saksi-saksi yang akan dipanggil oleh pembelaan.

Menurutnya, beliau mencadangkan Raja Petra sebagai saksi berikutan dia pernah membuat akuan bersumpah membabitkan kes bunuh wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

Selain Raja Petra, peguam tersebut berkata, pihaknya turut bercadang memanggil semula penyiasat persendirian, P. Balasubramaniam sebagai saksi tetapi tidak pasti sama ada boleh berbuat demikian kerana beliau tidak tahu di mana lelaki itu kini berada.

Balasubramaniam menghilangkan diri selepas menarik balik akuan bersumpah yang diikrarkannya berhubung kes bunuh Altantuya.

kah kah kah…. raja petra?…. kah kah kah…. balasubramaniam?..... kah kah kah….

ini teater…. ini sandiwara… kah kah kah tujuan untuk nak sedap hati rakyat kah kah kah...

jangan orang ramai marah pada mat mongol kerana razak bebas…. kah kah kah….

kenapa sekarang baru nak bawa?.... kah kah kah…. bila lanun besar dah lepas?….kah kah kah…

napa tak panggil bala jadi saksi dulu lagi... kah kah kah… kan bala kata najib entot entot altantuya… kah kah kah…. kan bala kata razak dapat entot entot lepas najib…. kah kah kah…

pdrm nak minta interpol tolong cari bala… apa cerita? …. kah kah kah… sampai kiamat tak jumpa…. kah kah kah…tanya bik mama mana bala…. kah kah kah

raja petra pun TIDAK akan di panggil…. PERCAYALAH ….. ini sandiwara….mesti hakim kata tak jumpa raja petra.... tak tahu mana rumah raja petra....kah kah kah

bala?.... kah kah kah.... lagi tak tahu.... kah kah kah




10 ulasan:

cucupakkasim berkata...

Pembetulan:Bukan menghilangkan diri,tapi telah dihilangkan..kah..kah..kah..,hilang atau dihilang aku tetap dengan pendirian aku mengatakan bahawa, semua pemimpin-pemimpin united malays national organisation adalah PENCURI BESAR,mencuri hasil negara dan hak-hak rakyat sejak 51 tahun.. Hidup Sosialisma..!!

Tanpa Nama berkata...

Semua bisa diatur dung! Hairan 150 hari berbicara di mahkamah tapi masih tak dapat mendapati pembabitan RB. Kehakiman negara kita mungkin belum sepenuhnya pulih daripada 'pengaruh' eksekutif. Itulah orang yang didakwa tidak dapat dibukti sama juga halnya ketika azizan tidak diliwat AI, mahkamah tak dapat nak buang kes itu, mahkamah masih percaya keliwatan itu boleh berlaku. Ada banyak kes lagi yang boleh mengecewakan para reformis. Apa nak de kato. PR lambat lagi ambil kuasa. banyak lagi keputusan lelucon akan muncul

ilovebudu berkata...

kakka..macam cerita masak memasak daa...sudah angkat dari dapur kecap tawar baru nak tarok garam gula?..kakaka

CKGord berkata...

siapa entot dulu?
Najip ke Razak Baginda???
kah kah kah..
Aku rasa.. yg kena entot tu kita semua....

indraputra80 berkata...

Gua pecaya lagi yakin sepenoh nya.

Lu mau buat apa pon.

Jawapan nya tetap sama.

Mesti 2x5 ato 5x2.

Lu tak pecaya.....

Lu tunggu,

Gua sudah selalu kena kencing Brother!!!!!!

humanghai berkata...

ingat senang nak sabitkan hukuman gantung? bukti mesti padat dan tepat tanpa ada sebarang keraguan.tarikh mau betul, kalau tak terlepas(mcm kes brader anuar).

peguambela berjaya bangkitkan kraguan melebihi keraguan munasabah(beyond reasonable doubt)maka lepaslah dia.

tanya semua lawyer, semua tau yg RB akan terlepas

Tanpa Nama berkata...

Ini pun satu petanda yang Najis sudah berkuasa, tunggu saja bagaimana dia akan 'fix up' AI pula. Gerun untuk difikirkan, Lihat saja siapa Ketua Hakim sekarang? Lu fikirlah sendiri.
Bila PR nak bertindak?

pemikir lapuk berkata...

raja ptra tk akan dpanggil...bala juga tk akan dpnggil....yg muncul adalah RAJA BALA...2in1....

broooo... berkata...

Razak baginda bebas!!!

dah agak dah!!!!!!!
itulah ayat pertama yg terpacul dimulut semua orng, bila terbaca statement di atas.
jadi apalagi yg nk dihairankan!!!!

cuma persoalannya;
1) macammana key suspect (RB) boleh terlepas, sedangkan mangsa (altantuya) cuma kenal dia saja di Malaysia (SUMPAH!!! najis tk kenal)???
2) mangsa cuma berurusan & menganggu di pejabat/rumah RB sepanjang beliau disini. bagaimana plak 2 UTK tu yg terlibat???
3) mangsa dipercayai menuntut sejumlah wang dari RB (bukan dari 2 UTK tu), untuk apa? takkan utk saja2 kot????
4) kenapa & mengapa mangsa datang ke Malaysia cari RB, apa tujuannya???
5) bagaimana 2 UTK tu boleh tahu mangsa berada di Malaysia & tahu pulak lokasi mangsa dimana????
6) tampa kaitan langsung yg jelas dengan mangsa & RB, bagaimana 2 UTK tersebut sanggup membunuh mangsa & meletupkannya????
7) bagiamana C4 boleh dikeluarkan dgn mudah dari simpanan senjata tampa sebarang catatan & tampa pengetahuan & arahan dari pihak atasan????
8) sms najis & lawyer Datuk Shafee Abdullah jelas berlaku sebagai mana di rancang, siapa boleh jelaskan????
9) kenapa PI bala bersumpah & mengubah sumpahnya dlm masa tk sampai 24 jam & terus dihilangkan tampa menjawab soalan wartawan & menjelaskan resional tindakkan beliau????
10) bagaimana dlm masa tk sampai 24 jam PI bala sekeluarga boleh menghilangkan diri keluar negera????
11) bagaimana PI bala sekeluarga boleh servive diluar negara begitu lama tampa bekerja, dari mana beliau mendapat pembiayaan????
12) kenapa polis Malaysia tk menangkap, dibawa pulang ke Malaysia & didakwa di mahkamah atas dakwaan sumpah palsu keatas TPM, seperti mana yg baru berlaku kepada RPK & yg terbaru di sabah keatas Brig. Jeneral (B) Datuk Muhammad Yasin Yahya.
13) lekeh sangat kah pendkwaraya/penyiasat Malaysia sihingga sering gagal dlm pendakwaan kes berprofile tinggi terutama yg melibat kan individu pro bn umno (contoh lain, kes norita & dakwaan rasuah PM & TPM), tetapi tidak bagi kes yg anti bn umno hinggakan TPM pun boleh disabit kan kesalahan & dpenjarakan 6 tahun (tampa boleh membayar denda) dgn cuma tilam sebagai saksi utama??????
14) lekeh & bodoh sangat kah polis Malaysia hingga gagal mengesan seorang PI bala, menangkap & mendakwanya di mahkamah?????

semua persoalan diatas masih tk terjawab & tk terungkai sehingga sekarang....
siapa yg boleh menjawabnya????????

Farouk berkata...

Kita lihat je lah nanti, jika Raja Petra dan Bala akan dipanggil maka Najib mungkin akan menggelabah (jika beliau benar-benar terlibatlah)...