Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 28 November 2008

RM8 BILION SIA-SIA DI SONGLAP IPP - MalaysiaKini


Ahli Parlimen Kuantan Fuziah Salleh telah mengutuk kerajaan kerana membazirkan 8 bilion ringgit duit rakyat untuk membayar syarikat swasta pembekal kuasa.

Menurut YB Fauziah tenaga yang dipaksakan keatas kerajaan untuk membelinya. Duit yang digunakan itu ialah duit orang ramai.

Syarikat swasta ini telah membuat perjanjian memaksa kerajaan membeli tenaga keluaran mereka dengan memastikan mereka mendapat keuntungan 40 peratus.


kah kaha kah… satu lagi PROJEK MAHAFIRAUN…. dah lupa?.... melayu jangan mudah lupa… kah kah kah…

IPP – independent power producer ini memaksa tnb beli tenaga … guna tak guna tak kita… kah kah kah…

siapa buat janji macam ini…. kah kah kah… mahafiraunlaaa siapa lagi… kah kah kah

KENAPA ? …. kerana syarikat ini ialah SYARIKAT KRONI…..

Woit cukuplaaa tipu melayu… cukuplaaa bodohkan melayu…. ini betul betul projek tipu orang ramai….. kah kah kah



5 ulasan:

jualtiub berkata...

that's rite bro .. abang aku staff tau ler .. dia pakai sumbat jer kat TNB .. paksarela .. spai Ani Arope jadi scapegoat .. pastuh long term contract .. spai nak nego pon xleh .. lahabau firaun tu pyer pandai .. sbb dia tau klu TNB sesak nk mintak naik tarif .. org akan marah TNB .. so org lupa akan malaun tu pyer kerja merosakkan harta kerajaan ..

Tok Uban berkata...

Macam ni punya terang-terang kebas duit rakyat pun ahli umno tak nampak lagi ke?....Mana dia si ezam...cepat-cepatlah kutuk umno...aku tak sabar nak dengar...kahkahkah

amanlegend berkata...

Salam..

Satu lagi projek ketuanan melayu,
Jangan jadi melayu buta kayu,
Projek untuk tipu Rakyat,
Mengapa masih tak pecaya lagi madey ni jahat.?

Pelik bin Hairan..

Tanpa Nama berkata...

Bolehkah bekas PM didakwa menipu rakyat dengan bagi projek yang merugikan rakyat kepada kroninya???
Adakah BPR akan memulakan siasatan selepas ada laporan ke BPR atau press statement?

pemikir lapuk berkata...

namapun...'KERA'jaan