Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 28 November 2008

UiTM MENANG ANUGERAH KUALITI PERDANA MENTERI 2008 - melayau


KUALA LUMPUR Universiti Teknologi Mara (UiTM) diumumkan sebagai pemenang Anugerah Kualiti Perdana Menteri pada majlis penyampaian Anugerah Kualiti Sektor Awam (AKSA) 2008 yang disampaikan Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di sini hari ini.

UiTM berjaya mengenepikan 40 calon lain antaranya termasuk Universiti Sains Malaysia(USM), Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), Agensi Nuklear Malaysia, Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah, Pejabat Daerah dan Tanah Dungun, Terengganu dan Pejabat Kesihatan Putrajaya.

Naib Canselor UiTM Prof Datuk Seri Dr Ibrahim Abu Shah berkata kemenangan itu merupakan satu lagi pengiktirafan amat bermakna kepada UiTM.

kah kah kah…. TAK DAPAT STATUS 200 UNIVERSITY TERBAIK DALAM DUNIA PUN TAK APA… kah kah kah…. asalkan lebih baik dari majlis perbandaran subang jaya…. Kah kah kah…

kah kah kah… TERBAIK ?... lebih terbaik dari Pejabat Daerah dan Tanah Dungun…. kah kah kah… biar betul….

kah kah kah… prof datuk dr … kah kah kah… betul ke munkeee profesor ?... kah kah kah… tak pernah pun baca tulisan dia dalam new york time…. kah kah kah…

kah kah kah…. ini PROFESOR TAHAP AKHBAR MAMA JUWIE…. kah kah kah…



17 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Lain kali ada Anugerah Universiti Ketuanan Melayu kerana universiti berjaya mempertahankan kurikulum Ketuanan Melayu. Ketuanan Melayu dah banyak mengeluarkan Profesor Melayu Kangkung yang tak boleh berfikir kritis, pakar dalam silabus Akujanji dan ISO dan tajam dengan amalan sunah wal jamaah. Lepas tu tak masuk dalam ranking 200, menyelar kriteria yang dipakai itu tidak sesuai dengan amalan dan pegangan yang diguna pakai.

typing-hard berkata...

bro, aku rembat tulisan ko, masuk blog aku...sori..tq

p.kuatkuat berkata...

menang sebab berani menganjurkan perarakan/tunjuk perasaan dari Uitm ke pejabat Menteri Besar Selangor,,,,ka,ka,ka,,,, syabas,,,,

Tok Uban berkata...

Anugerah Kualiti Perdana Menteri?????...PM tu ada kualiti ke?...eloklah tu....kahkahkah.

faris berkata...

suka bebenor kangkung misai tu bila terima piala tu..
tu dah kira pencapaian yang maha hebat la tu sebab berjaya mengalahkan MPSJ dan Pejabat Tanah Dungun!!???
kah..kah..kah..
palat punya nc kang kung ameno ni!!!

Farouk berkata...

Anugerah kualiti Perdana Menteri dilihat sebagai pemangkin semangat universiti-universiti yang lain supaya berusaha gigih dalam usaha mendidik anak bangsa ... Tak ada salahnya anugerah ni...

kucingsiam berkata...

~meow,

haha bangang. silakan terus membuang masa dengan acara yang tak bererti ini. sampai kiamat pun tak akan masuk senarai 200 terbaik di dunia.

itu mentali pak menteri , pak naib kanselor di sini ... semua nak benda secara luaran sahaja. isi tadak.

tak pa, terbaik di malaysia dah lah tu, dah boleh cari makan.... tak payah bersaing dengan dunia, duduk malaysia tak payah hiraukan dunia, dunia tak akan hiraukan kita. begitu mudah mentaliti mereka.

kesian anak muda yang tertipu.

king kong kang kung berkata...

harap kemudahan je taraf dunia. bebudak yg blajo kat situ camna???

- bekas pelajar

Tanpa Nama berkata...

Itu Mamak Melaka macam mana pulak boleh mengaku Melayu? Dia Kerala mari punya pun boleh jadi CEO sekoalh emlayu ker??

Izwan berkata...

hahaha..

Jagoan kampung..

Tanpa Nama berkata...

anugerah????.. kalahkan USM? UM?...UTM???....selayaknya prof kangkong ni sebaris ngan kat sintok tu....dapat anugerah???...kalahkan USM???...nak terkentot aku....gelak...gelak...kahkahkah.....

Tanpa Nama berkata...

anugerah???....kalahkan USM..kalahkan UM???....gelak...mai pakat gelak...kahkahkah...nak terkentot aku....sintok????...

p.kuatkuat berkata...

anak muda GOBLOK atau orang nyanyuk seperti FAROUK saja yg kena tipu,,,,,ka,ka,ka

Tanpa Nama berkata...

kenapa nk kutuk uitm menang AKPM 2008.....YG PENTING UiTM ader juga kualiti drpda yg lain2 tu sebab xder kualiti tu yg pandai kutuk sume org......bangang betul korang yg kutuk semua nie

MahadeyBersiong berkata...

Harapkan misai je tebal tapi akal bebal.

Khun Pana aka johanssm berkata...

Sebelum aku ni mampus dari ketawa sebagaimana Si timbalan menteri seekor tu masuk goal sendiri di genting Highland .
Saya ni pun mahu tahu berapa kah Quality Index perdana menteri kita ni dan juga Quality Index si kitul Mongol yang bakal jadi pm suatu hari nanti.

"Tok Uban" tetanya soalan yang betul , tepat dan pedas ..."Anugerah Kualiti Perdana Menteri?????...PM tu ada kualiti ke?...eloklah tu....kahkahkah."..
saya pun hampir ka ka ka masuk goal seperti mana si Timbalan menteri jatuh berbuih di mulut semasa di genting Highland..kakaka..Quality kakaka

proton ada quality?
PM kita ada quality?
polis rasuah ada quality ?
IPTA kita ada quality?
Sintok ada quality?

Tanpa Nama berkata...

Dia ni, nc uitm ni kira dok megah dgn misai tebai ulaq sawa dia aje ...satu macam punya lagak bila beraksi depan kamera tv .... entah berapa kali dok sikat dia punya misai sebelum appear depan kamera tu .... upaq pintai laaaaa hang punya misai ... jangan kasi terjuntai2 ... nanti member nanti tanya pulak ... ni misai ka tanglong ? ...mula muka naik merah padam mcm keling karam pulak....