Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 14 Disember 2008

BILA KAPITALIS SUSAH RAKYAT DUNIA SENANG


OXYGEN LEBIH BERSIH UNTUK KITA
– Associated Press

NEW YORK---- General Motors Corp berkata Jumaat lalu bahawa syarikat ini akan menutup 200 buah kilangnya di Amerika Utara. Ini kerana perrmintaan pengguna ke atas kereta semakin kurang.

GM akan mengurangkan 250,000 buah kereta pada 4 bulan pertama tahun 2009. Biasanya pada 4 bulan pertama GM akan meghasilkan 750,000 buah kereta.

kah kah kah… ini berita baik…kurangkan kereta… kah kah kah… menyibuk kat jalan raya…. susah orang nak jalan kaki… kah kah kah…. udah lah bising…. asap lagi… kah kah kah…


DUNIA TANPA SEMPADAN IALAH DUNIA TANPA KERETA…. kah kah kah


BANK AMERIKA MUFLIS

December 12, 2008 NEW YORK (Reuters) - Jim Rogers seorang pakar yang paling unggul dalam hal perlaboran antarabangsa telah berkata - kebanyakan bank-bank besar di Amerika Syarikat pada ketika ini telah jatuh muflis – “totally bankrupt”. Usaha kerajaan untuk menyelamatkan bank-bank ini adalah kerja bodoh.

Jim Rogers berkata demikian melalui teleconference di Reuters Investment Outlook 2009 Summit. Jim Rogers juga ialah pengasas Quantum Fund bersama George Soros.


kah kah kah.... HANYA SEBUAH NEGARA DALAM DUNIA INI AKAN SELAMAT DARI KRISIS INI...kah kah kah.... NAMA NEGARA ITU IALAH MALAYSIA BOLEEEH.... kah kah kah



3 ulasan:

Encik Otot berkata...

Antara mat kelentong paling bezar di wall street akhirnya kena cekup. Kantoi!! Pandai makan pandai simpan tapi makanan dah basi berbau....kantol jugak!!
Carik nama Madoff..mat kelentong paling besar dalam sejarah..
berita selanjutnya..http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/banking_and_finance/article5337735.ece


aku nak gelak besar...kah kah kah..dulu minum wine 100 tahun..sekarang mampu minum cider Tesco je kah kah kah..bli 3 jimat 1 pound

Encik Otot berkata...

serius, abg hisham buat la artikel psl madoff dan orang2 kaya yg bodoh yg terpedaya dengan madoff ni...

kah kah kah..bukan senang nk kaya.
kalau dah kaya jgn x bayar zakat plk..kah kah

super lad berkata...

kapitalis tidak tiru malaysia. itu pasai jadi susah...mat mongol