Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 17 Disember 2008

GEMPAR !!!! HOT !!!! BERITA TAK KELUAR DI AKHBAR PERDANA – BERITA UNTUK TEST UNDANG-UDANG BARU ANTI –RASUAH MAT NGANTUK


DUN SELANGOR SIASAT JUTAA WANG BALKIS –
MalaysiaKini

Satu siasatan awam akan diadakan terhadap sumbangan kepada Badan Amal dan Kebajikan Isteri-isteri Selangor (Balkis) yang disalurkan oleh enam syarikat berkaitan kerajaan (GLC) negeri sewaktu pemerintahan Barisan Nasional.

Siasatan awal Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan (Selcat), Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor mendapati ada "kes-kes yang memerlukan siasatan lanjut".

Anggota Selcat, Haniza Mohd Talha berkata siasatan awal jawatankuasa itu mendapati terdapat sumbangan wang yang besar kepada badan itu setiap bulan.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Taman Medan berkata, nilai transaksinya ada yang mencecah sehingga RM1 juta setahun sejak penubuhan Balkis pada 1985.


SIASATAN WAKIL BN BOROS RM26.6 JUTA
- MalaysiaKini

Jawatankuasa pilihan khas Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor kini sedang menyiasat pemborosan semua wakil rakyat BN sebanyak RM26.6 juta dalam tempoh dua bulan pertama tahun ini.

Menurut seorang anggota Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan (Selcat), siasatan terhadap perbelanjaan besar ini antara dua kes yang dijalankan olehnya.

Satu lagi kes, yang sudah siap siasatan awal, melibatkan sumbangan jutaan ringgit kepada Badan Amal dan Kebajikan Isteri-isteri Selangor (Balkis) yang disalurkan oleh enam syarikat berkaitan kerajaan (GLC) negeri sejak penubuhannya pada 1985.

Haniza Mohd Talha berkata, jawatankuasa khas itu masih lagi menyiasat penggunaan RM26,634,844 juta atau 90.6 peratus peruntukan untuk wakil rakyat di negeri itu menjelang pilihanraya umum Mac lepas.


kah kah kah…. mana munkee botox…. kah kah kah…. suruh munkee ni cari penyapu… kah kah kah…

kah kah kah…. malam gerombolan kalah habis fail di koyak dan di bakar…. kah kah kah… ada fail bawa lari…. ada fail hilang…. kah kah kah…

berkat sabar Pakatan Rakyat…. kah kah kah…boleh test undang undang baru mat ngantuk…. kah kah kah….

woit…..napa rtm yang nak jadi BBC tak lapor berita ini?..... kah kah kah…. cakap nak jadi macam BBC … cakap nak jadi macamCNN…. cakap nak jadi macam Al-Jazera… kah kah kah… melayau dan berita hairan pun senyap aje….. kah kah kah kah….

woit – jangan laaa tipu melayu… janganlaa bodohkan melayu… hentikan projek bodohkan melayu…. kah kah kah…





5 ulasan:

Khun Pana aka johanssm berkata...

Apa mahu test. BPR tak mahu siasat VK lingam dah. Kes Lingam sudah tutup dengan cap " No Further Action/ No Case "
Patutlah bik mama dan najis tak gentar sebab mereka sudah berpakat dengan yang sejenis dengan nya.
Mintak orang dari KT bangun dan tendang bn keluar.

ilovebudu berkata...

kita try tgk sprm hahahha

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah pakat lendoq abeh laa kulit botox tuuu nanti kah kah kah..

mamat mirool berkata...

munkee botox tu pun tak ngaku dia suntik botox .... tapi dia ada sebut apa itu jawa punya staple food ? apatu? tempeh? apa dia guna tempeh pulak untuk jadi bahan suntik-menyuntik? waaaahhh!!! ini doktor bukan sembarangan punya doktor ni ... bukan sekadar doktor gigi saja nih ...doktor ni main tempek tempeh (produk jawa)di muka dah jadi kulit dia licin liau ...putih pulak tu! ... awkward looking punya muka jawo ni. Dia perasan dia cukup punya handsome mcm rock handsome lah kut? Dak kut ... pasai Rock Handsome tu gay punya jenis ... kalau mcm kata ... K Toyo Spit elok gak ... baru nak sama bunyi sebutan nama mcm dgn Brad Pitt ....janji bunyi 'pit' di hujung nama tu pun dah kembang dia punya juboq dah.(tapi spit pada nama dia tu bermaksud ludah)... JKalau lagu ni .... mula boleh lawan dgn Michael Jackson (dengaq kata la ni dah tukar jadi Mikaeel ... sebab dah peluk Islam).... Jikalau Michael Jackson boleh jadi putih gebu ... bayangkan si K Toyu ni pulak dah di putih-gebukan dek suntikan tempeh (made in jawa). Bayangkan! bayangkan!
KAW KAW KAW KAW KAW KAW KAW KAW

kena dah dgn blog yg dibawah ni ... luah ... bermaksud spit gak.... tapi blog ni berkenaan luah rasa meaning luahan perasaan ... bukan luah atau ludah ayaq lioq atau luah air ludah.

KAH KAW KAH KAW KAH KAW KAH KAW

http://luah-rasa.blogspot.com

Farouk berkata...

Pasti SPRM dapat menyelesaikan kes ini. Inilah masanya untuk membuktikan usul Pak Lah berkesan dan mampu mengurangkan atau menhapuskan gejala rasuah di negara ini... Insya Allah...