.

Selasa, 23 Disember 2008

HARGA AYAM DI LADANG RM3.80 - melayau

KUALA LUMPUR 22 Dis. - Harga ayam di ladang kini turun sebanyak 40 sen kepada RM3.80 sekilogram berbanding RM4.20 sekilogram pada 18 Julai lalu, iaitu paras terendah sejak enam bulan lalu.

Pengerusi Unit Ayam Daging Persekutuan Persatuan-Persatuan Penternak Malaysia, (FLFAM), Kwei Yew Tong berkata, mekanisme permintaan dan penawaran memainkan peranan penting untuk menentukan harga ayam di peringkat ladang.

'Naik turun harga ayam di ladang adalah seiring dengan jumlah penawaran ayam di peringkat ladang dan permintaan daripada pengguna di pasaran," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Harga ayam di ladang mencapai paras tertinggi iaitu RM5.10 pada 7 Ogos lalu


kah kah kah.... ini berita gila... kah kah kah... AYAM DILADANG ??? ... kah kah kah
ayam di ladang nak buat apa... kah kah kah... ni nak tipu sapa ni... ni mesti berita nak tipu pengguna...kah kah kah..

woit... orang ramai tahu harga ayam di pasaran dah hampir 7 ringgit sekilo...kalau harga di ladang 40 sen saekor nak buat apa.... kah kah kah...

kah kah kah.... nak suruh orang semua pergi beli ayam diladang?.... kah kah kah... nanti bila ikan naik.... suruh pergi tunggu boat nelayan.... kah kah kah... kalau beras naik... nak suruh pembeli pergi ke siam beli beras... kah kah kah... kalau harga telor naik.... suruh pergi tunggu kat jubo ayam.... kah kah kah...

woit... pelik... betul betul pelik... semua nak tipu melayu... semua nak bodohkan melayu... kah kah kah1 ulasan:

sulaiman berkata...

kalau harga telor naik.... suruh pergi tunggu kat jubo ayam.... kah kah kah...
..........terima kasih abg isham..kalaulah abg boleh menulis idea abg dalam utusan melayu atau berita hairan saya percaya akhbar tu pasti "box office punya"