Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 27 Januari 2009

KEPUTUSAN BEDAH SIASAT DIJANGKA 4 MINGGU - melayau


KUALA LUMPUR 26 Jan.- Keputusan bedah siasat kedua ke atas mayat suspek kumpulan samun dan curi kereta mewah, A.Kugan, 22, di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) semalam, dijangka diketahui dalam tempoh empat hingga lima minggu lagi.

Keputusan tersebut akan dapat diperoleh selepas beberapa ujian dan penyelidikan ke atas beberapa sampel yang diambil termasuk tisu kulit mayat Kugan selesai dijalankan.



kah kah kah… PELIK TETAPI BENAR… BEDAH SIASAT YANG PERTAMA BOLEH SIAP SEHARI…. kah kah kah… YANG KEDUA MENGAMBIL MASA SEBULAN…. kah kah kah….

kah kah kah…. woit….nak hantar ke bulan ke?.... kah kah kah…cakap kena asma…. kah kah kah….

woit…. tolong masukkan dalam guiness boook of record… kah kah kah…

kah kah kah… BEDAH SIASAT YANG TERLAMA DALAM DUNIA… kah kah kah... BEDAH SIASAT TERPANJANG DALAM DUNIA... kah kah kah... BEDAH SIASAT TERLEBONG DALAM DUNIA.... kah kah kah




14 ulasan:

Johan berkata...

hantar ke angkasa lepas tuk dikaji oleh angka sawan kita kot kahkahkah

Brahimnyior berkata...

Salam buat Isham. Sebenarnya, Polis dah tersilap langkah.

S Kugan tu baru suspek, bukannya dah terbukti bersalah. Kalau yer pun dia buat, kenapa sampai mati dikerjakan?

Pastu, nafi disiksa, konon dia mati sebab paru-paru berair.

Memang penipu tahap gaban. Patut pun Devamany dan Murugiah turun padang, tapi kalu suspek tu Melayu, rasanya takde siapa nak bela... India hari ini menunjukkan kesatuan kaum yang semakin kuat berbanding Melayu..

Akutakata berkata...

Depa nak adjust keputusan bedah siasat kot....doktor pakar la ni kebanyakannya keduitan...mana tahu ada pihak nak beli keputusan bedah siasat dengan harga mahal... cari makan Jang. Anak bini nak hidup.

Tanpa Nama berkata...

Keputusan bedah siasat adalah berdasarkan kehendak dan keputusan mat monggol...kahkahkah...mat monggol akan menentukan keputusan bedah siasat..mat monggol dah jadi pakar bedah, dulu dia jadi pakar bom..kahkahkah

syauqi_x berkata...

bro tukartiub...

semoga keadilan tertegak juga nnti...walaupun mungkin ada saja kawtim2 di balik tabir (mungkin..)yang terjadi...tak keterlaluan juga kalau kita boleh expect a watered down version of the forensic report,huhu...

kulopdollah berkata...

Nak cari DNA Azilah kot. Nak kata Azilah yang pekena Kugan..kah..kah.kah. Low class betoi pakar forensik Malaysia ni. Menghabehkan boreh je

maun berkata...

Apa punya turr!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Jangan ganggulah Si Bedah nak siasatlah!!!!!

engkau ni siasat salah tak siasat salah!

Tanpa Nama berkata...

Post mortem pertama tu tak boleh pakai.mungkin dijalankan oleh doktor biasa dari Jab kecemasan.Kalau polis classified sebagai Medico legal, baru pakar forensic akan buat dan tisu atu sampel dihantar keinstitusi untuk kajian dan biasanya masa utk dapatkan keputusan adalah 2 - 3 minggu.lepas itu 1 minggu lagi untuk official PM report keluar.

Tanpa Nama berkata...

Kes budak india ni mmg menyedihkan... bodo punyer pkar forensik. Aku harap yg belasah budak tu kena saman larrr... hukum gntung ker...

Aku pn tk paham kenapa bedah siasat lama angat... dah mati tanam jer la. Korg tengok la, kes ni dorg saja lambat-lambatkan... bg org reda. pastu buat kenyatan yg ntah apa-apa...

Bodo punyer olang, busyuk punyer olang!!!

din berkata...

xpayah nk tgu jawapan bedah siasat.aku dh ada jawapan bedah siasat.S Kugan mati bkn sebab kne pkul polis.sbb sakit.

Tanpa Nama berkata...

Biasa lah tu.. ingat lagi kes helicopter arwah tan sri yahya? berapa tahun selidik baru bleh keluar report.. normal kes utk any kemalangan udara dlm dunia nih settle max 2 minggu ajer..

jawa peranakan berkata...

aku ni seribu peratus setuju dengan BRAHIMNYIOR..

sorang india mati,ada pemimpin india dari BN sendiri yang siasat..

tapi kalau yang mati tu melayu, takde sekor pun pemimpin melayu yang turun padang..

PS-nasib baik aku jawa..

Tanpa Nama berkata...

saya pun setuju sgt2 ngan ulasan Brahim.

mmg Melayu ni mcm tak de value. mati dalam lokap ke, kena aniaya polis ke ape ke, tak de sape nak bela pun. rakyat marhaen setakat ckp belakang2 je. yg taraf pemimpin pun mcm tak buat ape pun. mmg hampeh.

tgkla kes dua melayu kene tembak kat tganu dulu. alhamdulillah idup. kot mati, rasa2 ada ke melayu kita nak bising2??? nak kumpul2??? nak bantah2??? nak heboh2???? masing2 diam je. mmg layu betul melayu ni. hampehdotcom