Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 21 Februari 2009

INI MANUSIA TAK BOLEH DIGERTAK – KHALID IBRAHIM – Mkini



Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyifatkan dakwaan bahawa beliau menyalahgunakan kuasanya menggunakan wang kerajaan untuk penyelenggaraan kereta miliknya adalah "satu gertakan".

"Saya guna kereta saya (untuk keperluan peribadi), kerajaan negeri tak payah bayar (penyelenggaraan).

"Ini manusia tak boleh digertak," katanya sambil mendapat tepukan gemuruh kira-kira 5,000 hadirin di majlis makan malam sempena ulang tahun pertama kemenangan Pakatan Rakyat di padang berhadapan dengan bangunan Amcorp Mall, Petaling Jaya, malam tadi.

Majlis anjuran PKR Selangor dan Kuala Lumpur turut dihadiri perwakilan asing termasuk daripada Australia dan India yang bertujuan untuk mengutip dana parti.




kah kah kah…. HEBAT ! … HEBAT !.... HEBAT !..... kah kah kah

woit… MACAM NI LAH MB YANG KITA MAHU…. BUKAN YANG CURI PENYAPU…. kah kah kah….

kah kah kah…. BUKAN YANG SURUH BINI BAWA LARI DUIT 9 JUTA… kah kah kah…

woit… APA JADI DENGAN LEMBU LEMBU MAT EZAM YANG TAK BERGERAK GERAK… kah kah kah..



6 ulasan:

syauqi_x berkata...

hahaha...

ini manusia tidak boleh digertak...

bawaklah lembu ka, babi ka, lexus ka, c4 ka, penyapu ka, tempe ka, ini manusia tidak akan gentar...

tp kalau bawa bik mama xtau la pulak kan, hahahaha

Tanpa Nama berkata...

Kah..kah..kah..huahuahua..

Bro,
Abis lah lintang pukang jadinya negara niii..Syabas kepada MACC kerana berjaya menjalankan siasatan terhadap lembu-lembu dan kereta dengan pantas,cepat,jitu,padu,cemerlang,terbilang,terbaik,tercemerlang,dan ntah ape-ape...hantam ajalah labuuuuuu.
Tapi dalam pada itu gua nak tanya soalan yang tak paya dijawab...lu pikirlah sendiri...Soalannya:...jeng jeng jeng...
1. Berapakah nilai suapan yg Rahman Palil bagi untuk menang DUN Sementa (org Klang semua tau)?
2. Berapakah nilai kayu boleh yang ditebang dan dibawa keluar oleh kroni Khir Toyol semasa projek Selangor Fruit Valley? Adakah permit membalak dikeluarkan? Sape MB yang beri restu projek tu?
3. Sebab pe MRR2 hancussssss...sape yg bertanggungjawab?
4. Munkee manakah yang bangang hingga kalah kita dlm tuntutan Pulau Batu Puteh?

Maleh den nak lobih-lobih..ponat ah..

Untuk GERAK,wa nak syorkan lu buat report lagi....
Untu rakyat yang lain..aper kate lu orang pakat ramai-ramai, 100,000 ribu orang pergi ke pejabat MACC buat report tentang rasuah BN semasa pemerintahan mereka di Selangor, Perak dan Kedah..Kita tengak siapa yang kenaaa...

Dari Lubuk Hati...RIDER

jebatderhaka berkata...

hah...
ni baru gaya anak melayu jantan..
melayu jantan yg ada telor...
bukan cam mamat botox mulut murai tu...lagak cakap je bagus tapi jiwa kosong...kat mahkamah nnt boleh la buka pekung busuk GERAK dan SPRM...idup MB selangor...

Mohd berkata...

Dah nak 'pekena' eli tak menjadi .. now attack plak YB Khalid.. sejauh mana Yb nie tahan kita semua tgk la.. kalau nak jadi hebat .. mesti melalui ujian yg hebat .. macam YB nizar la.. jenuh dia kena ... now .. seluruh rakyat perak meyanjungnya.

Nurmizan berkata...

Saya syorkan tukar je nama MACC tu kpd nama yang setimpal dan mencerminkan standard kerja dia orang.... paling best pun namanya ialah.. Malaysia Agency for Cengkerik and Cencalok...

hilux berkata...

wakaka...bnumno dah tak ada modal,smpi lembu,kambing,ayam kampung pun boleh jadik isu...lepas ni tak mustahil keluar citer mb kita kencing tak cebok...wakakaka...