Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 12 Mac 2009

BERITA PELIK - BERITA GANJIL - HOT !!!





SPRM PANGGIL AZLINA - PEJABAT DI SERBU
– berita hairan


Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dijangka memanggil Menteri Pelancongan, Datuk Seri Azalina Othman Said bagi membantu siasatan berhubung rasuah politik dan salah guna kuasa dalam pengagihan projek kementerian itu.

Ini berikutan serbuan pegawai SPRM ke pejabat Kementerian Pelancongan di Tingkat 36, Menara Dato' Onn di sini semalam. Dalam pemeriksaan oleh dua pasukan itu, SPRM turut merampas sejumlah dokumen dan menyoal siasat beberapa pegawai.

Sumber SPRM berkata, dalam serbuan itu, SPRM Wilayah Persekutuan memberi tumpuan kepada kes rasuah politik, manakala pegawai Bahagian Risikan ibu pejabat suruhanjaya itu menyiasat dakwaan penyelewengan pengurusan syarikat milik Tourism Malaysia, Pempena Sdn Bhd (Pempena).

"Dalam pemeriksaan hampir tiga jam itu, SPRM turut mengambil keterangan kira-kira 10 pegawai kementerian berkenaan, bagaimanapun menteri terbabit tidak berada di pejabatnya ketika itu.


kah kah kah…. CUBA BACA LAPORAN DI BAWAH INI…. kah kah kah


8 PEGAWAI MENTERI DISIASAT
-melayau

Lapan pegawai kanan Menteri Pelancongan, Datuk Seri Azalina Othman Said disiasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sejak Rabu lalu sehingga hari ini bagi membantu siasatan satu kes rasuah.

Hari ini sahaja, dua pegawai kanan menteri telah diambil keterangan kira-kira sejam oleh tiga pegawai SPRM yang datang ke pejabat kementerian tersebut di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada pukul 11.30 pagi.

Kesemua mereka yang disoal siasat telah memberi kerjasama sepenuhnya termasuk mengemukakan segala dokumen.

Difahamkan ketika soal siasat dijalankan menteri terlibat tiada di dalam pejabat.

“Setakat ini tiada serbuan, rampasan atau pun penahanan dilakukan. Semua pegawai terlibat memberikan kerjasama sepenuhnya,” menurut sumber rapat kementerian itu di sini hari ini.

Sementara itu, pejabat Menteri Pelancongan dalam kenyataan tiga perenggan yang dikeluarkan hari ini mengesahkan beberapa pegawainya telah diminta memberi keterangan bagi membantu siasatan SPRM.


kah kah kah… SATU PEKARA TERJADI ADA 2 LAPORAN BERBEZA..kah kah kah…

kah kah kah… SATU KATA DATANG MENYERBU DAN MERAMPAS…kah kah kah

kah kah kah…. SATU KATA DATANG BERLENGGANG KANGKONG… TAK ADA RAMPASAN DOKUMENkah kah kah

kah kah kah… SATU KATA ADA KAITAN DENGAN RASUAH PAMPENA… kah kah kah

kah kah kah….SATU TAK SEBUT PAMPENA LANGSUNG…. kah kah kah…

woit…. YANG MANA SATU BERITA NAK BODOHKAN MELAYU?…. kah kah kah



17 ulasan:

Politikanjing(PA) berkata...

AUK..AUK...ITU PERMULAAN...AUK..AUK..LEPAS INI ORANG BESAR PULA...AUK...AUKKKK.

SEMUANYA KERANA HARTA DAN KUASA...AUK..AUK...RAKYAT TERUS DIPERKUDAKAN....AUK..AUK...RAKYAT HANYA MAMPU TERNGANGA...AUKKKKKKK.

AUK..AUK...SAMPAI MATI RASUAH TAK AKAN HILANG DI BUMI MALAYSIA...AUKKKK

fredo berkata...

ni pemimpin penuh moral nih...!!

x derharka kt raja, tp derkaha kt rakyat..

aku dgr dia trim bulu sepat dia bentuk bintang..(dr sumber yg boleh dipercayai) kah kah kah!!nasib x bentuk dacing,

eh..bentuk bulan xnk try cuba ke???

Tok Uban berkata...

Hang caya ke sham?.....itu berlakon aje...last-last nanti...TIDAK ADA KES...kahkahkah

Daeng Eddy berkata...

Kerana "politik utk perut & tembolok" mereka sanggup tikam menikam sesama sendiri ! Otai-otai yang merasakan diri mereka tergugatlah yang menukarkan nama drpd Kementerian Perlancongan kepada Kementerian PERLENCONGAN.

Tanpa Nama berkata...

gerenti lepas 10-15 tahun, SPRM kata 'owh, takde kes...'

pukimak betul...

nan

Tanpa Nama berkata...

fredo,

aku termuntah pizza yg aku makan last week dek kerana membayangkan bulu sepat purtan berbentuk bintang...hahahahahahaahahaha...cibai betul...

nan

SL Chan berkata...

ni mesti bersandiwara dengan watak utama azlin..kah kah kah

Non Pussy berkata...

Poraaahhh ini semua sandiwara gerembolan.Toksah temberang. Itu skrip baru cerita hitam putih juga daaa keluaran studio SPPRM.

keylee daud berkata...

hahahaha...pakai format babak babak lama lagi la ..pakai la effect guruh keluar dari tanah ke,vadder datang terjah ke...kekekek baru lagi dunia kenal malaysia dengan beritanya...kakaka

Tanpa Nama berkata...

Ini satu cara Nak BODOHKAN rakyat lagi ke,Rakyat dah kenyang kena bodohkan,last tak ada apa2pun,senyap je.
Rakyat tambah papa,ketua2 perompak tambah kaya raya,tak habis makan tujuh keturunan.

Tanpa Nama berkata...

Azalina tu bukan geng mat c-4, pasti kena sumbu punya! Tengok ler kepala najib c-4 tu licin sebab kuat sondol bukit2 dan lurah2! hau! Hau! Hau!Hau!
Rasa2 mat ni bakal pm yang paling banyak di joke kan! Ha! Ha! ha!...

Tanpa Nama berkata...

Salam bro Isham,

Saya rasa kita jgn terpedaya ngan cerita SPRM ni. Kalau PR yg memerintah mungkin betui tapi, dlm keadaan la ni, 100% tak mungkin.

Lagi satu, nk mintak tlg kawan2 kt sini dan bro isham gak, jgn ler mencarut wey... geli nor aku baca heh.. aku tau la hangpa tak suka azalina tu, tapi agak2 la wey... geli weh! hehe...

lain kata, dlm banyak2 blog including tranungkite.net, aku mmg prefer your blog la bro. Rasa cam berjenis sket, ada class dan ada umph. Yg lelain tu merepek aja lebih. Good luck dan harapnya bulan berikutnya boleh hit 3 mil pulak! Have a great day ahead everyone. :-)

-pisang susu-

fredo berkata...

eleh..pisang susu..sejak ble lak ko geli nih.. ke x tahan..?? hahahaha

nan..

kalo ko nk trim cenggitu aku ada alamat kedai nyer.. nak???

kakimakan berkata...

Aku pernah berdepan dgn azalina siap bergambar dan berseminar. Pada pandangan aku, dia ada sikit ciri2 kasar, tapi dua kali perhati dia lawa jugak.. Ok la, badan takdela besar sgt. Aku tinggi sikit dari dia... Itula..lawa2 tapi jadi camtu lak.. Dunia akhir zaman..hormon testosteron terlebih dlm badan. Sbab tu beliau mampu mencipta kes rasuah2 sehingga didakwa sebegini ni,( baru kena panggil utk siasatan je tu..rilek aarr..hahahaa!!!) sama dgn menteri lelaki yg senior..
Menteri laki2 pun boleh..takkan wanita takleh.Kan..kan..kan?
WANITA BOLEH!!!

sheikhmustafakamal berkata...

Jangan main sama ini pempuan, dia pandai kuntau... tek wan do!

sila layari: http://sheikhmustafakamal.blogspot.com/

ada cerita baru da...

Tanpa Nama berkata...

kah..kah..kah..tu bukan menipu rakyat,tu menipu sesama paper..hahaha..malayau mesti pening baca paper berita hairan..berita hairan bertambah hairan dengan malayau..rakyat mmg dari awal da tak percaya,baca untuk hilangkan bosan..mcm baca komik pendekar laut..

-brontok-

Tanpa Nama berkata...

hahah...nnt azalina kuar belang tarung...ganas²...takut weh...
ala seme kalo dah name badan kerajaan/"NGO melayu" mesti ade relate dgn UMNO pny...

ni seme proses² nak menipu rakyat la ni...yg kantoi masuk jd kes seme anak² ikan...yg jaws/paus seme tu terlepas...ni kes kem. pelencongan...yg dulu kes kem. sukan depa x gali?SUKMA tetiap tahun buat...atlit masih lagi x jumpe²...gebang lebih...

seme pandai pusing...seme x telus...lepas tu main sentimen kaum...lepas tu UMNO/BN x ngaku yg diorg bg statement perkauman...pastu kencing rakyat ckp parti lain yg buat...

pemuda UMNO silap...patut keris tu bg kat wanita umno yg cium...baru la simbolik die betul, sbb keris tu ade cap umno...bukan nye melambang kan melayu...