Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 12 Mac 2009

TER NOW !!! THE FLYING DENTIST OR THE FLYING TOYOMAN!!!



Kos tambang udara Khir Toyo lebih RM300,000


Kos tambang perjalanan udara bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo ke luar negara dari September 2001 hingga Januari tahun lepas berjumlah RM349,134 yang melibatkan 21 perjalanan.

Antara destinasi luar negara yang dikunjungi oleh beliau ialah London, Bangkok, Beijing, Los Angeles, Dubai, Osaka, Tokyo, Seoul, Taipei, Paris, Perth, Milan, Venice dan Amsterdam.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata statistik itu berdasarkan rekod waran perjalanan udara yang diperoleh daripada Pejabat Menteri Besar.

Bagaimanapun jelas beliau, jumlah kos seperti penginapan, makanan dan minuman serta lain-lain kos yang berkaitan masih dalam semakan Pejabat Menteri Besar, katanya menjawab soalan Mohamad Azmin Ali (PKR-Bukit Antarabangsa) di Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor di sini hari ini.

Woit… TAN SRI …. BIASALAH … MUNKEE NI DOKTOR GIGI… BANYAK PANNGILAN SAKIT GIGI….. kah kah kah..

kah kah kah… KAT LONDON JAGA GIGI LADY DIANA… KAT BANGOK JAGA GIGI PRINCESS SERIKIT…. KAT LOS ANGLES JAGA GIGI ANJOLINA JOLIE… KAT DUBAI JAGA GIGI SHARIFAH DURAH…. KAT OSAKA JAGA GIGI MADAME YOKUNI…. KAT OSAKA JAGA GIGI YAGIKAMIMOTO… KAT SOUL JAGA GIGI GONG LI…. KAT PARIS JAGA GIGI ISABELA ADJANI… KAT MILAN JAGA GIGI BASCOLINI… KAT AMSTERDAM ?...kah kah kah….

kah kah kah… KAT AMSTERDAM JAGA GIGI SIAPA?.... JAGA GIGI SEMUA PEREMPUAN DALAM RUMAH KACA…. kah kah kah…

woit… KAT KUALA LUMPUR JAGA GIGI SIAPA ?.... kah kah kah..

kah kah kah…. MESTILAH JAGA GIGI IBRAHIM ALI… JANGAN TUMBUH JONGANG LAGI…. kah kah kah



18 ulasan:

Tok Moh berkata...

Kah..kah..Kah..
Abis la bulu punggung Anak Toyo..
kah..kah..Panas..Panas..Panas..
Kasi korek sama Anak Toyo..

Kah..Kah..Kah..
Jaga-jaga woi anak toyo
tengah bersiap nak lari tu..
kah..kah..Woi Nak lari ke..?
Kalu lu nak blah, lu boleh blah terus jangan balik terus..

kah..kah..kah..

tiub bocor berkata...

itu tambang dia...
tambang bini dia & the gang memperabihkan duit PNSB??
semalam yb azmin dedahkan balkis di bawah kelolaan bini dia boleh buat lawatan teknikal ke disneyland..
baik punyaa...
balkis nak mintak nasihat teknikal kat mickey mouse & the gang...
kah..kah..kah...

master berkata...

Kepala bapak dia buat lawatan teknikal ke disneyland. Celaka punya Khir Toyo.

Abang Toyo senyum je tengok perempuan rumah kaca kat Amsterdam sambil menunjukkan giginya yang putih melepak itu, sambil tersengih-sengih sendirian ..

Tanpa Nama berkata...

kerut dah muka dia..
hahahaha

gong li skrg rakyat temasek la.
hahaha

Tanpa Nama berkata...

Jawapan standard yang akan diberi jika disiasat MACC nanti ialah...

Satu trip RM16,600..kerajaan bayar full fare first class..kan MB masa tu.."Benefit-in-kind" yang Mat Toyo ingat tak payah bayar personal tax sebab organisasi dah ditax..the statement that reflects his intelligence.

Mengapa dia pergi berterbangan ke seantero dunia tu..entertainment trip, investment trip atau suka hati aku punya trip..itu yang patut di siasat..high cost high return ke atau high cost no return to kerajaan Selangor.

Apa pun..rakyat "is always at losing end" sebab orang UMNO ni nak 'win-win" aje.



Toyol Dalam Botol

sheikh mustafa kamal al aziz berkata...

berita pecah,
saya tengah fikir ni boleh ke dia bertanding pemuda umno ni, kalau menang,sah orang umno buta kayu... kah... kah... kah...

Tanpa Nama berkata...

Bro, pompuan dalam omah kaca tu tunjuk gigi ke? C'est bon, oooo la la!

Tanpa Nama berkata...

Mana dia "mana ada cash and cow", toyo mengapa tak kata memang ada kes, ini lah orang melayu diperbodohkan olih United monkey no otak, mana dia semua kes rasuah, kapal dah nak karam, tsunami dah satu tahun, belum masuk penjara pun. POLIS buat apa?, tidur dan tutup mata, mamang satu hari kamu akan kena jawab pada rakyat, bila terkena tali kat leher, wahai semua polis, kita tunggu nia masa bila you kena jawab.

Tanpa Nama berkata...

macam nama franchise louis vitton,
apa ini semua cuti sambil belajar?
London, Bangkok, Beijing, Los Angeles, Dubai, Osaka, Tokyo, Seoul, Taipei, Paris, Perth, Milan, Venice dan Amsterdam.

orang kampung sahaja bolih cuti cuti malaysia, toyol cuti international, bini cuti disneyland pulak, Kita tunggu macam mana umno spin-doktor gigi ini. Itu lah toyol terkena sekat diri sendiri, nak jadi Jantan, terkena berpondan sendiri. kekekekekekekekek

Tanpa Nama berkata...

berhenti sabentar. saya sedang keliru.

adakah toyo dengan tokyo adalah kesalahan ejaan?
atau toyo dan tokyo adalah benda yang sama?

tolong bantu saya. saya keliru.

kahkahkah.

Tanpa Nama berkata...

kah..kah..kah..hotel toyo di osaka sape punye?hahaha..toyo g mlawat hotel dia la..jangan marah2 sama dia..berilah peluang dia membuka hotel di situ..bleh plak name hotel tu toyo,nape tidak dinamakan toyol..

Saf Badar berkata...

Dari Sinar Harian:

Tidak perlu tergesa-gesa siasat: Dr Khir

SEREMBAN – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) diminta tidak tergesa-gesa mengejar tarikh Perhimpunan Agung UMNO yang berlangsung tidak lama lagi bagi menjalankan siasatan terhadap mana-mana calon bertanding.

Ini kerana, tindakan berkenaan bukan sahaja boleh menyebabkan hasil siasatan tidak sempurna, malah mungkin akan wujud penganiayaan di kalangan calon yang belum terbukti bersalah.

Calon Ketua Pemuda UMNO, Datuk Seri Dr Mohd Khir Toyo berkata, siasatan SPRM terhadap calon yang bertanding adalah baik tetapi tidak semestinya ia perlu dibuat sebelum perwakilan berlangsung.

Sebaliknya, beliau berpendapat, siasatan boleh dilakukan selepas itu dan secara berterusan bagi memastikan siasatan yang dilakukan lebih teratur.

“Kita tahu SPRM mempunyai prosedur siasatan tersendiri. Kita amat berharap, di samping berusaha untuk bersihkan parti, jangan ada yang teraniaya dan siasatan perlu dibuat dengan baik, teliti tanpa menganiaya mana-mana pihak.

“Kalau buat tergesa-gesa, saya bimbang ada yang teraniaya dan ini akan memberi imej buruk kepada parti,” katanya.

Apa komen Abg Isham?

Rocky Din berkata...

dia ni dr gigi ke atau dr sakit puan ?
wa kah kah kah

bagi batang penyapu lagi !?

Tanpa Nama berkata...

macam mana ini hingga cash and cow sekarang kena dengar arahan dari celaka umno toyo, bila masa untuk siasat, hoi toyo, bapak lu punya cash and cow kah, apa pangkat kamu, menteri, dick..tator, perdana menteri? dia ni siapa?

jawa peranakan berkata...

dia pegi tengok pasaran baru untuk tempe tu..

ZACKARAS berkata...

Beli rumah kat Mekah tak berani pergi ke..???Nampaknya Mukriz dan KJ akan tersengih2 dan ketawa hingga nampak gigi menjelang perhimpunan
umno nanti...!!!

ZACKARAS berkata...

KJ dan Mukriz akan tersengih dan ketawa sampai nampak gigi menjelang
perhimpunan umno mac ini.

Tanpa Nama berkata...

kang isham, cam no plak tibo tibo yo tekono kek gigi datok him ? ini masalah bosa ni... buleh ko gigi datok him tu di modified ? Geh geh geh ... sakit porut den tergolak baco ayat abang yang last tu ... geh geh geh (golak layi ni...)


abah anak den