.

Rabu, 25 Mac 2009

MB SELANGOR SAMAN PENGERUSI GERAK - mStar


Menteri Besar Selangor Saudara Abdul Khalid Ibrahim hari ini memfailkan dua saman di Mahkamah Tinggi di sini terhadap pengerusi sementara Gerakan Rakyat Anti Korupsi (GERAK) Mohd Nazree Mohd Yunus.

Saman yang difailkan oleh peguam beliau, Sankara Nair, pada 11.30 pagi tadi, adalah berhubung kenyataan media oleh Mohd Nazree yang mendakwa beliau menyalahgunakan kuasa dan melakukan penyelewengan dengan menggunakan wang awam untuk membiayai kos penyelenggaraan dan belian aksesori serta alat ganti untuk kereta milik peribadi beliau.

Satu lagi saman ialah berhubung kenyataan media oleh Mohd Nazree kononnya Abdul Khalid menggunakan wang kerajaan negeri Selangor bagi membiayai pembelian 46 ekor lembu korban bernilai RM110,400 pada Hari Raya korban tahun lepas.

Pada 25 Feb lepas, peguam Abdul Khalid telah menuntut supaya Mohd Nazree menarik balik, meminta maaf dan membayar ganti rugi terhadap dua kenyataan itu tetapi beliau enggan melakukannya.

Abdul Khalid juga memohon ganti rugi pampasan, ganti rugi teruk dan ganti rugi teladan selain injunksi untuk menahan Mohd Nazree membuat kenyataan berbau fitnah.


kah kah kah….. LEMBU LEMBU KENA KORBAN…..kah kah kah…..

kaj kah kah…. GANTI RUGI TERUK ?.... kah kah kah…

woit… TERUK LAAA LEMBU LEMBU MAT EZAM NI KENA JADI KORBAN….kah kah kah3 ulasan:

fredo berkata...

apsal gerak x repot yg mat tempe da jual unta2 pak arab kasik untuk korban tu..?? apsal eh..??? dpt percen ke pe..??

org kasik suruh korban, ko bole jual plak...

999 berkata...

Alah Hisyam, si Ezam kan dah bgtau Malaysian Insider yg dia bergerak dalam satu NGO di Jakarta yang dibiayai seorang individu kaya.

Sure nEzam cover si Nazree GERAK tu dgn duit2 dr Jakarta.

Sekali imbas, Ezam mcm lembu jugak..ada Tuan bg makan. Heheh!

jebatderhaka berkata...

kah kah kah...

saman..saman itu lembu-lembu...

kasi korban...buat lauk kasi perwakilan UMNO..

masak gulai kari....

kari alagapas...kih kih kih