Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 8 April 2009

RAKYAT BELUM MAAFKAN BN - miki


Kejayaan Pakatan Rakyat mengekalkan Bukit Gantang dan Bukit Selambau dengan pertambahan majoriti membuktikan rakyat terus-menerus menolak BN walaupun pilihanraya umum sudah setahun berlalu.

Kemenangan itu juga menunjukkan rakyat Malaysia masih belum memaafkan BN walaupun Umno - tulang belakang gabungan itu - dan negara sudah bertukar kepemimpinan kepada Najib Razak.

BN yang melontarkan slogan "mohon restu rakyat, pilih Barisan Nasional" dengan gambar besar Najib dan barisan pemimpinnya jelas gagal mendapatkan restu tersebut - sama ada terhadap beliau sendiri atau menteri besar BN yang baru, Zambry Abd Kadir
.


kah kah kah…. NAK MAAF MACAM MANA DATANG DENGAN PENYAPU LAMA……. kah kah kah..

kah kah kah…. ONE MALAYSIA APA NI…. INI SATU MALAYSIA DAH TAHU KES ALTANTUYA…. kah kah kah

woit… BUKAN SATU MALAYSIA SAJA…. SATU DUNIA PUN SUDAH TAHU…kah kah kah



11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

UTUSAN MENIPU LAGI. Dalam salah satu laporannya depa kata calon PKR menang dgn 2,148 majoriti. Kalau 2,148 majoriti maknanya undi PKR merosot berbanding dgn undi pada pilanharaya yg lepas...hahahhaha..Utusan kaki lebong

Did berkata...

kahkahkah...
woit najib, ko kena nyanyi lagu ni...
"maafkan kami...teng neneng!
maafkan kami...teng neneng!
maafkan kami...maafkan kami...maafkan kami..." (OST pendekar bujang lapok)
kahkahkah!!

melayu mudah lupa?!

xshiri berkata...

salam tuan!!!!!!!!!!!!!!!!

hesh apasal prk kali neh cam krg update result kat sineh xmcm kat permatang pauh n kt

tak besh ini mcm wo

TIUP TAYAR berkata...

Anil Netto menulis:

One thing I noticed here is that there is a strong spirit of camaderie between the Pas supporters and the Chinese and Indian voters who supported Nizar. The Pas folks were truly appreciative of their Chinese and Indian brothers and sisters who extended their support for Nizar, and many Pas supporters simply thanked anyone they saw for their support.

In turn, many of these non-Muslim Pakatan/Nizar supporters have begun to see the folks in Pas in a new light and value their simplicity, honesty and goodness.

Lets get united and send Bn to graveyard PRU13

YESSSS! Anak Cina anak kami
Anak India anak kami
Anak Melayu anak kami

Anak BN ?....sila jawab

TIUP TAYAR berkata...

Anil Netto wrote:

" One thing I noticed here is that there is a strong spirit of camaderie between the Pas supporters and the Chinese and Indian voters who supported Nizar. The Pas folks were truly appreciative of their Chinese and Indian brothers and sisters who extended their support for Nizar, and many Pas supporters simply thanked anyone they saw for their support.

In turn, many of these non-Muslim Pakatan/Nizar supporters have begun to see the folks in Pas in a new light and value their simplicity, honesty and goodness."

THE REAL ONE MALAYSIA EXIST WITH PR

Tanpa Nama berkata...

melayu mudah lupa??
itu persepsi madiaq... and madiaq is no melayu!
tapi depa semua sama2 jadi jahil with the fact that melayu actually is a forgiving lot, bukan pelupa...
tapi dah 50+ tahun dok forgive forgive n forgive...
everything pun ada limit beb!
so now if you have only begun to ask for our forgiveness on all your 50+ yrs of wrongdoings, kenalah tunggu 50+ tahun jugak untuk kami maafkan!
lupa? never!
-average joe-

TIUP TAYAR berkata...

The Kuala Sepetang polling district where the Chinese community comprises 97% of the 2,311 electorate voted 84.3% for a PAS candidate. This is an earth-shaking result demonstrating that barriers to racial and communal politics are being torn down and are being replaced by the politics of good and quality governance

Gempa Bumi Malaysia..........

NonAli berkata...

"YESSSS! Anak Cina anak kami
Anak India anak kami
Anak Melayu anak kami

Anak BN ?....sila jawab"
..Ali Setan...

kage bunshin no jutsu berkata...

daripada BN minta RESTU,aku rasa baik BN REST aje...bagi can kat PR perintah Malaysia plak...

orangkampong berkata...

Bukan rakyat belum maafkan BN tapi rakyat dah mula pandai kini.......

Selama ni depa dok kata "Tak Pa biag P dulu"

Kah....Kah....Kah.....orangkampong

karat ijau berkata...

bukan stakat 1 dunia bro,
1 galaksi pun dah tau.. Ha..Haa