Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 24 April 2009

SATU MALAYSIA GEMPAR - MAHASISWA UITM BERDEMO





PELAJAR UITM AKAN BERDEMO UNTUK HAK BUMIPUTERA



MB Selangor pernah mengajukan pandangan agar pelajar bukan Bumiputera diterima sama belajar di UITM.

Pandangan Khalid Ibrahim ini telah menimbulkan kemarahan para mahasisawa UITM.

Pelajar UITM telah berdemo untuk mempertahan hak Bumiputetra di UITM.

Kali ini pelajar UITM bersama Perkasa, Badan Bertindak Perpaduan Melayu dan Perwaris akan juga berdemo sekali lagi.

Demo kali ini untuk membantah pelupusan 30% ekuiti Bumiputetra dalam 27 subsektor perniagaan.

Tetapi mungkin demo ini tidak jadi kerana hingga ke hari ini belum ada sesiapa yang hendak sponsor T-shirt kah kah kah.




18 ulasan:

Khun Pana aka johanssm berkata...

Berdemo-Demo bukan budaya kita...hahaha

Suruh berlajar rajin rajin agar Melayu tak cicir agar jadi pandai...dia pulak nak berdemo-demo..hahaha
Sudah cukup pandai? terus pergi berDemo-demo.
Kalu demo jangan lah mintak 30 %.
Mintak lah 100 % kakaka
Kasihan , sila mintak pak polis kasi permit..hahaha
Mintak FRU order lagi tangki air kimia , order lagi gas .

Demo ni dedikasi kepada isteri rosmah.

nami o fish berkata...

eh...
mane boleh berdemo beb.
kang kena AUKU karang.

bukak sikit AUKU tu,dulu masa mula2 daftar universiti kan kena sign AUKU..

"Pelajar-pelajar tidak boleh menyertai atau berkempen untuk mana-mana parti politik..."

Isshh..hahaha!!

Did berkata...

kahkahkah!
mahasiswa uitm lebih berminat nak berdepan dgn final exam dari berdemo.
kahkahkah!

p/s: teringat lagu "demo lo nih toh supo mulo..."

Ikhtilaf berkata...

x pyh tggu sponsor t-shirt ar..
ikot style reformis bogel lg gempak..
haha..

Saf Badar berkata...

Bro, tee shirt kuning "Bersih" ada stock lagi ni, depa nak tak? Heh!Heh!heh!

Hamba berkata...

Entah2 si Ibrahim Ali ni nak ajak semua mahasiswa berdemo tanpa baju kot? Si katak ni mmg UMNO sejati, dah tentu perangai pun macam UMNO yg lain suka raba2, suka skodeng dan paling suka dgn siswi2 yg muda2...perangai katak2 dan pencacai tua umno ni mmg menjijikan..

dragsuperstar berkata...

mari kawan kawan kita gelak bersama ngan orang perjuangkan melayu umno nie..

satu
dua
tiga

hahahahaha

hahahahaha

hahahahaha

hahahahaha

hahahahaha

hahahahaha

hahahahaha

hahahahaha

hahahahaha

hahahahaha

hahahahaha

hahahahaha

hahahahaha

Tuan Tulis Rombau berkata...

Dia nak jadi calon CM Melaka !!
bukan apa-apa tu.
Budak-budak ni tak mahu compete ke?

Takkan nak memerap aje kat Malaysia ni !!.

Sell your skill overseas man!!

That where competition is.
Stood tall among among league of nation.

Tell,Yale,Havard,MIT,LSE,ICU,or even ITBandung or Gadjamada we are able and fine product.We want good pay too reflective on our skills.

Tell the world we are quality graduate.Not shouting to the world
'Den nak jago bangso den,supaya bangso den jago den.

Buat keja yang berfaedah,not being use by the user.

big machinegun berkata...

memenag la munkey uitm bdoh hidup baru setahun jagung sibuk nk berdemo nk cari publisiti murahan
nie mesti kjer gerombolan

Tanpa Nama berkata...

tak banyak tuan penasehat.... 30% dari kos harga T-shirt.
kalu kompom bloeh demo tuan, tapi kat stadium uitm la..

-misai tebal ular sawa

kucingsiam berkata...

meow~

kesian bebudak UiTM ni... macam tisu paper orang politik dah syahwat pakai lap dan buang je. Tak ubah macam alat nafsu politik. Kesian ... kesian ...

Tanpa Nama berkata...

alaaa.. korang demo sambil telanjang jee.. lembu lembu UMNO ni bukannya tau malu punn. nak pakai t shirt kononnnn.sedarlah diri kalau baka bodoh bodoh jugaklah korang...

Tanpa Nama berkata...

yang pegi demo ni bukan apa...ada khbar angin...berita belum sahih lagi..yang pegi demo ni suma akan DILULUSKAN untuk exam kali ni..

ni bukan cerita baru...student itm yg join demo masa isu khalid ibrahim tu semua DILEPASKAN dari menghadiri kuliah..

student itm yang berkhidmat kerja masa UMNO general assembly itu ari juga DILEPASKAN dari hadiri kuliah..siap dapat surat pelepasan dari VC abu shah lagi...

ada lgi cerita...yang ini sahih..mamat mukharobin yang jadi hero itm 2-3tahun lepas sebenarnya result kantoi...tapi lepas jadi hero result terus 3.0 ke atas...apa punya turrrrr....

Tanpa Nama berkata...

bebudak tu sekarang tengah final exam...xde nye nk dgr ckp diorg nkgi berdemo...

noel berkata...

Sorry bro isham..Off topic sikit..

Tak paham sy dengan SPRM nyer statement nie..

"Beliau hanya diberi tugas mengendalikan siasatan kes pemberian tanah di Lot 954 dan 955, Mukim 20, Seberang Perai Tengah kepada seseorang, dan siasatan mendapati beliau ada meminta dan menerima pembiayaan daripada seorang pengusaha kuari bagi menghadiri satu kursus antarabangsa di London," menurut kenyataan itu.

Bagaimanapun, menurut SPRM, pengusaha kuari yang memberi sumbangan tersebut tidak mempunyai kaitan dengan siasatan terhadap Fairus. "

so pemberian pengusaha kuari "kedua" tu tidak dikira rasuah?

http://www.malaysiakini.com/news/102989

anak posmen chemor berkata...

demo ni sape lak yg kne tahan kejap2 ae,
aritu khir al toyo ta kne thn..
sape lak la puak UMNO nk menjadi hero di mata marhein kampungan o.0

iLOVEspeed berkata...

walaupun aku (bekas) budak uitm, aku LANGSUNG tak sokong.

memalukan betol!

wawasan 0000 berkata...

aku sakit hati......
sakit hati sebab aku taxpayer, sakit hati sebab duit aku diguna utk sampah sarap mcm ni.....
masuk sekolah tak nak belajar baik, malah guna pintu belakang dapat graduate....

abang khalid jgn la nak recommend org masuk itm ni....sobotage saja anak prg...biar tu anak-2 gerombolan yg masuk...
then semua akan dapat top scores to graduate...
tapi bila msuk masyarakat bertanding.....padan muka...
sendiri akan pupus punya..why we so worry....kalu u tauke..u nak mabil rubbish to work..?

hasilan gerombolan.....