.

Ahad, 12 April 2009

SATU MALAYSIA NAK TAHU


TIDAK BOLEH PUASKAN SEMUA


Najib Razak berkata, pilihannya dalam mengisi barisan Kabinet barunya mungkin tidak mampu memuaskan hati semua orang memandangkan perkara yang paling utama ialah kesejahteraan rakyat.

Perdana Menteri berkata, rakyat mesti merasa gembira dengan Kabinet itu.

“Adalah mustahil untuk memuaskan hati semua orang. Saya pilih untuk memuaskan hati masyarakat awam, paling utama rakyat,” katanya ketika ditanya mengenai perasaan tidak puas hati di kalangan sesetengah anggota UMNO termasuk mereka yang menang pada pemilihan parti itu, baru-baru ini.kahkah kah… SATU MALAYSIA NAK TAHU KOPRAL SIRUL PUAS HATI TAK?.... kah kah kah…4 ulasan:

Did berkata...

"Perdana Menteri berkata, rakyat mesti merasa gembira dengan Kabinet itu."

- aku gembira. kalau gembira kena gelak jahak. kahkahkah! -

Tanpa Nama berkata...

Kota Baghdad dilanggar Monggol bukan kerana Monggol suka masuk kota Baghdad, tetapi kerana kaum Arab ISlam sombong dan menindas orang bangsa Monggol dan kaum lain dibawah kuasa kalifah.
Penindas termasuk pembunuhan ini meninggalak kesan mendalam kepada kaum Monggol.
Pada zaman Kublai Khan, Raja Majapahit memotong hidung tentera Monggol dan dihantar pulang kerana Raja Majapahit murka kepada orang Monggol yang matanya sepet dan dianggap kasar dan tiada tamadun.
Kedua-dua kerajaan ini hancur.
Cuma orang Jawa terselamat kerana Kublai Khan mati sebelum tenteranya kembali ke tanah Besar Cina dan Beijing.
Adakah semua ini tidak cukup pengajaran kepada orang Melayu Malaysia?
Adakah mereka ingin menanti balak yang menimpa baru terkejut dari mimpi?
Atau orang Melayu memang keras kepala dan tidak mahu mengaku bahawa kezaliman telah berlaku dan tidak ada pembelaan ke atas seorang pelawat asing ini?

SL Chan berkata...

betul ke??????????? memuas hati madey tu yang saya tahu...memuas hati rakyat????macam mana Kugan,Adi Anwar dan lepas tu mungkin Phoon Dek Lu....

jawa peranakan berkata...

hati yang paling sukar dipuaskan ialah hati BIK MAMA..