Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 1 Jun 2009

BACA DULU - JANGAN PAKAI TIBAI SAJE



KHIR: PKR GILA TALAK DAN AMALKAN BOGEYMAN
-mkini

Pemikir politik Selangor Mohd Khir Toyo menyifatkan PKR sebagai 'gila talak' apabila hampir saban hari sepanjang tempoh kempen pilihanraya kecil DUN Penanti, tetap menghentam dan menyerang Umno dan BN walaupun calonnya tidak bertanding.

kah kah kah… BUKAN GILA TALAK…. kah kah kah…

kah kah kah… GILA MENGUTUK GEROMBOLAN…kah kah kah…

kah kah kah… BUKAN GILA BERKEMPEN… kah kah kah…

kah kah kah….GILA MEMBUKTIKAN GEROMBOLAN RASUAH…. kah kah kah..

kah kah kah… PASAL APA WAK BOTOX TAK DATANG… kah kah kah..

kah kah kah… ORANG KAMPONG SEMUA TERIMA PROPAGANDA PKR…kah kah kah..

woit… BILA NAK PULANGKAN DUIT TIKET DISNEYLAND ?... kah kah kah..

kah kah kah… JANGAN FIKIR LAMA LAMA…KECUT KEPALA LUTUT NANTI..kah kah kah..

Nota: Munkee ni betul betul tak tahu dari mana asal usul bogeyman. Sila lihat kamus - jangan pakai guna saje tak tahu makna perkataan.. Bogeyman ini orang Bugis. Sepupu orang Jawa. Perkataan racist untuk orang Jawa yang dimunculkan oleh Belanda. Nanti marah Sultan Johor kah kah kah.

Nota: Munkeeman dari Tukar Tiub kah kah kah.



13 ulasan:

Hamba berkata...

Mat Tempe tak reti baca ingleesh... Pegi disneyland pun suruh orang gaji dia translate apa yang mickey mouse cakap... Dia ingat yang bogeyman tu ada kat padang golf je... Main golf sambil makan tempe.

Tanpa Nama berkata...

Wak Botox ini memang tak tahu malu, berlagak kononya seorang pemikir GEROMBOLAN yang hebat. Tak tahu apa yang Wak ni lontarkan bukan ada apa nilai, cuma nak panaskan atau jolok orang Melayu yang bangan supaya kena terima balik UMNO. Itu kerjanya, kekadang tu iaberlagak seperti serba tahu padahal ilmunya begitu CETEK. Pokoknya dia, Wak Botox ini kena makan banyak tempe dan memperdalamkan lagi falsafah 'Ketuanan Melyu'/ Raja sebagai payung demokrasi/Orang UMNO bermandi darah memperjuangkan kemerdekaan/ orang UMNO adalah patriot negara bangsa dan agama sedangkan orang UMNOlah tahi rasuah dan tahi angau.

faida berkata...

Saya rasa khir toyo ni lebih baik duduk diam-diam je, because it's good for his own reputation. Lagi banyak dia mengarut, lebih banyak hilang rasa hormat orang pada dia.

Tanpa Nama berkata...

....betul bro ...nasib baik gua banjar.....bro masuk le bertanding pr13 ...gua brani potong jari mesti bro menang punyer....petik skit bg anwar 2..cakp nk masuk parliman.....org bodo je sokong kati....

Tanpa Nama berkata...

Bogeyman=Penyapu.
he he he..kah...kah...kah..he..he..hee.

daalah menjadi satu kesalahn besar untuk memberi penyapu kepada seseorang. Penyapu adalah yang paling menghinakan kera penyapu adalah untuk membersihkan kotor kotoran. Tau kenapa Khir Toyol kalah dalamPRU12 Mac lalu?? Disebabkan beliau terlalu tekabur1 Mungkin beliau ini seorang pemikir gerombolan dan beliau tidak akan jatuh dalam karier polotiknya.
Baru dia tau!!
Tuhan Mahakuasa dan Mahaadil.
Allahuakhbar allahuakhbar.

kak min jual vcd berkata...

yang gila taklak, tapi takde telor nak bertanding tu puak pemikir tempe tu jugak...

dah tau tak bertanding, apa kejadahnya pulak pegi tampal poster UMNO/BN ....dah tau tak bertanding , pegi buat ceramah politik kat penanti....

ahahahhahah....memang gile talak betul mat tempe disneyland ni... dah tak bertanding nak berkempen pulak...

Tanpa Nama berkata...

sudahlah 'bomoh gigi Toyol' !

tak cukup lagi ke wang ringgit rakyat yang kau curi semasa jadi MB Selangor dulu ?? buat apa nak bising2 lagi, nak buat huru hara ke sana sini ?

MACC bila nak saman dan tangkap si Toyol ni ?? dah berpuluh2 laporan rasuah Khir Toyol dibuat tapi tak ada action pun !!

Rasa2 di Malaysia sajelah yang lanun-lanun darat boleh bergerak bebas !! PDRM.... bila nak pergi tangkap lanun-lanun darat UMNO/BN ??


Dakis.

Tanpa Nama berkata...

In Southeast Asia the term is commonly accepted to refer to Bugis [3] or Buganese [4] pirates, ruthless seafarers of southern Sulawesi, Indonesia's third largest island. These pirates often plagued early English or Dutch trading ships, namely those of the British East India Company or Dutch East India Company. It is popularly believed that this resulted in the European sailors bringing their fear of the "bugi men" back to their home countries. However, etymologists disagree with this because words relating to bogeyman were in common use centuries before European colonization of Southeast Asia and it is therefore unlikely that the Bugis would have been commonly known to westerners during that time. Another theory is that the term came from 17th century England, which at the time was plagued by slave traders raiding the coasts of Devon and Cornwall by Barbary pirates: one of the pirates' home ports was Boujaya (French Bougie) in present-day Algeria. Hence the phrase 'The Boogey man will get you'. from wikipedia

Tanpa Nama berkata...

WAK KHIR,KLU X BERTANDING X PAYAH BISING2 TUMPUKAN NEGERI SELANGOR JE.AKU TERFIKIR MCM MANE NAJIB BOLE LANTIK DIA JADI PEMIKIR AMENO SELANGOR.WAK KHIR BUKANNYA PEMIKIR TETAPI PELINGKUP AMENO SELANGOR JE.KASI TUKAR ORG LAIN LA.SELAGI DIA ADA.SELAGI ITU NAMPAK KEHANCURAN AMENO SELANGOR.

penanggah berkata...

Sapo la yang bangang melantik orang sengal cam ni jadi pemikir UMNO.. dah takdo orang lain ko..

Luqman Zainal berkata...

cis!
cilake khir toyo.
berani kau mengutuk bugis ye jawa.
naik darah kari tempe aku nanti.
menyesal aku kecik2 dulu pernah pegi
'Klinik Pergigian Khir'.
ptuii!

Tanpa Nama berkata...

betul, bukan gila talak. gila talak ni ikut kefahaman aku, merujuk kepada kes bila bercerai, insaf dan nak rujuk, tapi ex tak sudi... soalan, bila masa kawinnya? lain kali gunalah istilah yang senang2 bagi penyokong dan pengundi faham... maaf, kalau salah tolong perbetul.tk

Tanpa Nama berkata...

wah.. ini boleh mendatangkan marah nih... dia x tau ke org bugis ni byk menentang penjajah suatu ketika dulu....
dasar...