Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 5 Jun 2009

PATUTLAH RAMAI ORANG RAUB LARI KE KUALA LUMPUR




KESIAN ORANG KAMPUNG BUKIT KOMAN

Montana , The Czech Republic has banned the use of cyanide in mining, and both Turkey and Greece have made significant court rulings against issuing permits to mining interests whose projects propose the use of cyanide. The Mining Amendment (Cyanide Leaching) Bill 2000, which would prohibit ore processing by cyanide leaching in gold mining, was entered into the Parliament in New South Wales, Australia, in June 2000.


FEBRUARY 2009

Raub Australian Gold Mining Sdn. Bhd. started the mining process with Cyanide. Residents started to notice stinging smell. Since then, many residents started to experience insomnia, vomiting, dizziness and other abnormal symptoms. The total number of report of abnormal symptoms has rose to more than 200 cases.

KAH KAH KAH

kah kah kah… BAGI MAT SALEH RACUN ORANG KAMPONG….kah kah kah…

kah kah kah…. KAT NEGARA MAT SALLEH SENDIRI.. RACUN NI HARAM ….kah kah kah…

kah kah kah…. CAKAP KETUANAN MELAYU…. NI NAK BUNUH ORANG KAMPONG…. kah kah kah….

kah kah kah... SATU MALAYSIA TERPERANJAT...kah kah kah

kah kah kah…SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU…. kah kah kah…

kah kah kah... HIDUP MAT SALLEH !...kah kah kah

woit... SIAPA GENG MAT SALEH INI ?.... kah kah kah..



21 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

aiman x kesah.....
janji komisyen masyuk...
hahhahaha

mat ju berkata...

janji masyuk brader. apa nak jadi pun jadik le...ala orang kampung..nak ngundi nanti bagi le emas..terus sejuk

Tanpa Nama berkata...

SIAL,jADAH,CELAKA,GAMPANG PUNYA GEROMBOLAN..... TAKKAN KILANG NI PAKATAN YANG LULUSKAN? GEROMBOLAN TELAN DUIT,RAKYAT TELAN RACUN....BUKAN BINI ROSMAH NI ORANG PAHANG??? RAUB BUKAN DALAM NEGERI PAHANG??? ADNAN YAAKUB ??? SHAHARUDDIN MOIN???? NAPE DIAM JER DEME SUMER???? BUDAK2 SHETAN....

Kucing Parsi berkata...

takper... buat kat pekan baik lagi... nanti parlimen tu tinggal 10 ribu orang je...

ha ha ha

sapa la bagi lesen gila ni? takde DOSH ke? NIOSH mana?!

Saf Badar berkata...

Bro, ini boleh dikatakan ceritera baru but what about the usage of asbestos in the building construction industry? Worse, what about the usage of asbestos (as in AC pipe) in the nation's potable water pipeline network? What about the diesel quality in Malaysia? What happen to the nation's bio-fuel initiative? Macam-macam lagi bro yang dah di-ban-kan di negara lain tapi masih digunakan disini. Saya berharap sangat bila kemenangan dicapai di PRU13, kerajaan yang baru akan berbuat sesuatu pasai kerajaan la ni.... hmmph!!! sibuk nak besarkan temolok masing-masing!!!

ubilepih berkata...

Orang lepih dah betahun melantak racun ni bro...sekarang orang sg,koyan plak.Sebenarnya bandar Raub tu sendiri dalam bahaya untuk tengelam kerana zaman org putih dulu depa dah korek sampai betul2 kat bawah bandar tu...semuanya untuk laknat2 tu bermegah di ruang mewah.

Tanpa Nama berkata...

hai????
Ini lagi abhaya dari Chin Peng dan PKM!!!!
OOOOHHHHH lupa pulak...
Ni mat saleh. tak perlah.
Dari Australia??? Oklah tu
Sure barang dari Australia baik tu.
Including cynide..

terjun.tanpa.parachut berkata...

apa ahli parlimen dia buat ha??????

Tanpa Nama berkata...

apalah Kerajaan Malaysia ni...sekarang dah abab ke 21...masih sebodoh macam lembu !! biarkan orang putih tarik hidungnya macam lembu !!
atau pun bodoh sendiri sangat !!

Ketamakkan manusialah yang akan memusnahkan manusia. Sesiapa yang meluluskan project sebegitu harus dihadapkan ke 'Mahkamah Rakyat' utk dijatuhkan hukuman ala 'cowboy style' !

Kerajaan BN/UMNO memang tak berjiwa rakyat, jahat sungguh !!!


Dakis.

Tanpa Nama berkata...

..ini lah barisan kita. yng iklas merompakkk .siap sedia berkorban untuk ibu pertiwi..yahooo malaysia boleh.........

penanggah berkata...

memang HAMMMPEEEHHHHHHHH... tahap tapir..!!!!!

AnakSemuaBangsa berkata...

inilah pekara yg tak habis2 lagi fight kat mahkamah..orang tempatan terdedah dng racun..org putih juga yg kaya..taukeh lombong ini kaya tetapi kedekut, beliau main saham bukan kat BSKL tetapi dipasaran LONDON..
menteri besar pahang yang merasmikan lombong ini buat kali kedua..
terpaksa lah wa mengaku wa org raub dan pernah berkerja kat lombong ini..
lumayan kata org, hakikatnya tak setimpal dengan kerja yang wa buat kat lombong ini..
bekas welder RAUB GOLD MINING.

Fa-T berkata...

macam lagu Metallica -Cyanide

Fa-T berkata...

Empty they say
Death, won't you let me stay?
Empty they say
Death, hear me call your name?
Oh, call your name!

Suicide, I've already died
You're just the funeral I've been waiting for
Cyanide, living dead inside
Break this empty shell forevermore

Wait, wait patiently
Your death-black wings
Unfolding sleep
Spreading o'er me

Lee Copper berkata...

Geng gerombolan ni semua Jaguh Kampong. Biasalah tu tipu rakyat sendiri berani. Lagi teruk kongsi dgn Mat Salih tipu rakyat sendiri.

Sahih geromrombolan memang haram jadah!!!!

chekamala berkata...

dalam tubuh rakyat sianida jadi racun,

bagi depa pulak, komisyen masuk tabung,

Tanpa Nama berkata...

Ng Yen Yen MP Raub.Tanya dia.

HaHs berkata...

Cyanide atau Sianida (BM) ni benda atau bahan kimia yg merbahaya utk keselamatan & kesihatan. Byk kesan dia terhadap manusia dan alam sekitar.

Boleh jadi tragedi sekiranya kawalan yg tinggi tidak dilakukan. Kebanyakan negara hatta yg baru membangun pun dah banned. Nak jadikan anak2 pekerja dan org kampung cacat ke sbb pendedahan terhadap sianida yg berterusan.

Lps tu lebihan sisa sianida ni diorg buang kat mana? kalo kat sungai silap haribulan hidupan mampus atau cacat dan mutasi cthnya kepala 2, ekor 2, ikan jd hodoh. Dia punya bahaya sampai sisa2 terpaksa dikonkrit dlm tanah tkt pendedahan dan pencemaran pada manusia dan alam sekitar. Pasti ada unsur rasuah atau penyalah gunaan kuasa sbb org yg faham tentang sains dah tau terang2 bahan ni bahaya.

Tgk sejarah le kalo tak percaya, apa kemampuan sianida ni kalo tersalahguna. Bengong btl kerajaan. Bkn satu kampung ranap, satu daerah pun boleh pupus nanti. Lantak ko le! Negeri ko Tuya! Tak buat EIA ke diorg ni? Atau konsultan yg buat EIA tu cap ayam? atau JAS? atau kerajaan? atau ahli politik yg jadi dalang?

Tanpa Nama berkata...

KAS AGOK CYANIDE NI MACAM ASENIK DALAM KONSPIRASI DS ANWAR IBRAHIM GUANA GAMOKNYA YEH?

Sandus berkata...

Bro, kalau apa yg korang kata tu betul, apalah bahlul tu adnan yaakub?.apa lah si ng yen yen ni tak ada otak ? dia ni betina ke jantan? ubn ke pakatan? mereka ni patut di pangcung oleh ceng peng, harap2 division melayu ke 10 balik,kita lihat gerombolan akan lari seluar terlondeh, saat tu tuan2, 1malaysia akan ketawa,hah,hah,hah , kah,kah,kah...

Tanpa Nama berkata...

Akan jadi malapetaka kat Raub ni. Cynide bukan boleh main-main. Takde cara lain nak melombong ke? Dan kalau betul paip air kita ada asbestos, harap Kemeterian Kesihatan buat kajian correlation paip asbestos dengan penyakit kanser yang menjadi-jadi sekarang... SERIUS NI NAJIB. Nanti 1Malaysia kena kanser...