Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 5 Jun 2009

UNTUK ANAK MUDA YANG BERANI



DUA PULUH TAHUN


dua puluh tahun
adalah dua puluh tahun
anak anak muda yang berani

dua puluh tahun
adalah dua puluh tahun
anak anak muda gigih berdiri

dua puluh tahun
adalah dua puluh tahun
anak anak muda membebaskan diri



15 ulasan:

nakula sadewa berkata...

ni gambar bila ni?kat mana?sapa anak muda tu?

Tanpa Nama berkata...

.jang dua puluh tahun boleh nikah dah jang hoi..

penanggah berkata...

dua puluh tahun adalah
anak anak muda yang berani merempit

dua puluh tahun adalah
anak anak muda gigih berdiri meragut

dua puluh tahun adalah
anak anak muda membebaskan diri dari polis..

Media Siber berkata...

salah pertimbangan maka hancurlah anak muda ..

Penembak Tepat berkata...

Anak muda sekarang ni ramai yang terpesong ... iyer la kan .. sana sini sumber tercemar menyebabkan minda pun tercemar akibat perbuatan dari orang yang tidak bertanggungjawab. titik

Tanpa Nama berkata...

x nak berani sgt.... nnti kna c4..
x pn kna fire dgn otromen taro...
x pn kna bom nuklear....
hahahahaha~

Mohammad Azizul Bin Abd Aziz berkata...

Tank-Man....

sampai sekarang, tak dikenal pasti kemana perginya....

melayu celup berkata...

Aloo Bro... Inilah contoh mahasiswa kat China P.R. Berani menentang kezaliman rejim pemerentah... jauh jubur dari jamban laa kalau nak compare dgn Malaysia nih... Rejim kat Malaysia lagi hebat dari kat China sana nun... pakai FRU jek habis bebudak semua lari... aku kagum tengok mamat yang berani panjat kereta kebal tuh... langsung tak takut mati... mati macam harimau... ada maruah... kat sini kena ugut sket dah kecut... kah kah kah salut bro

Hidup Rakyat Malaysia Bersatu Hati

Aku Anti Racism Selamanya

chekamala berkata...

dua puluh tahun adalah dua puluh tahun,
tak perlu tunggu dua puluh dua puluh,

lani kroni2 depa sebok duk pulun,
stadium setengah billion komisyen depa himpun....

org ramai buat lawak, raksasa jahat fire time Ultraman ramai2 pakat himpun,

mereka duk nafi, ekonomi takdak meleset pun,

ari ni depa lunch kt Paris, marhaen makan ubi tepi kebun....

Tanpa Nama berkata...

aku ada baca 1-2 hari lepas, kalau tak silap anak habshee hitamlegam tu berpublisiti murahan, dalam pada tu dia sebut sesudah berumur 63 tahun, umno (rujuk notakaki oleh tt sendiri: 'national' tu, BUKAN 'NATIONALIST'!!!) kini mencapai lebih 3 juta.
wow!
tt kini berumur 10 bulan, sudah mencapai lebih 3 juta.
double triple quadruple wow!!!!
tahniah semua, teruskan...
lawan tetap lawan!

Tanpa Nama berkata...

dua puluh tahun apa bro?

najib jd MB pahang masa mude...brani ker die tu?

Tanpa Nama berkata...

rujuk link ini "untuk anak muda yang berani" . 'TANK MAN' http://en.wikipedia.org/wiki/Tank_Man

Sakuragi berkata...

teringat masa zaman muda2 dulu..... bertenaga.... main bola pun tak tercungap2 macam sekarang....

nami o fish berkata...

Salute buat Tank Man..

Peristiwa Tianamen selalunya dipesongkan puak aparat kapitalis untuk menunjukkan kepada dunia "nah,ini sosialis kamu".

Sosialis bukan seperti Soviet Union dan China,bukan seperti Mao atau Stalin.Mereka penipu.Mereka tikam balik rakyat dari belakang.

Bila anak-anak muda bangkit,menentang pemikiran kolot dan terjajah,maka satu saja slogan untuk kita semua.

Internasionale tetaplah di dunia!

ginjal berkata...

jadi anak muda yang berani mempertaruhkan nyawa untuk orang tersayang atau mempertaruhkan nyawa manusia selain diri sendiri?aci