Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 27 Julai 2009

INI BUKTINYA NIZAR BAKAR LILIN




ULAMA PAS PATUT KELUAR PATUT KELUAR FATWA
- melayau

IPOH 20 Julai - Ulama dalam Pas patut mengeluarkan satu fatwa berhubung tindakan Timbalan Pesuruhjaya Pas Perak, Mohammad Nizar Jamaluddin menyertai majlis menyalakan lilin bagi memperingati kematian setiausaha politik kepada Exco Selangor, Teoh Beng Hock di Ipoh, Jumaat lepas.

Zambry Abdul Kadir berkata, sebagai parti yang mempunyai ramai ulama besar yang arif tentang hukum agama, maka adalah wajar untuk golongan ulama Pas memberi penjelasan mengenai tindakan bekas Menteri Besar Perak itu menyertai majlis sedemikian.

( Di bawah ialah gambar Mohammad Nizar Jamaluddin sedang memasang lilin. Di sebelah Mohammad Nizar ialah seorang Amoi yang kelihatan memakai baju warna warni. Mereka berdua sedang diperhatikan oleh seorang Apek yang memakai baju puteh. Dikeliling mereka adalah ahli-ahli DAP yang degil tidak mahu memakai baju hitam walau pun ini adalah upacara agama.)

SEDIH DIATAS KEMATIAN TEOH BENG HOCK




38 ulasan:

Johan berkata...

kantoi kahkahkah..klaka la lu ni bro
kahkahkah..mat gandhi a/l mandela xmo komen ka psl org2 parti sdiri buat benda "bertentangan ajaran Islam"? kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

cayalah hisham..
ini betul2 potong stim ni...
Mat gelap baru jer nak pancut..

Khun Pana aka johanssm berkata...

Dengan gambar ini sebagai bukti , nizar tak bolih lari.

Dengan gambar ini , para ular-ular dan tukang alamak-alamak pihak umno mesti keluarkan fatwa.

Dengan gambar ini,maka polis dari Balai Umno Dang Wangi (cawangan Anti-Bakar Lilin ) akan selidek dan kaji keledek adakah ini gambar palsu macham Lingam.

DiMalaysia , membakar lilin ialah perbuatan jenayah dan tangkapan bolih dibuat tanpa waran.

( Sejak bila rambut Nizar gugur manyak ? Sila pakai Kode10

Kiok berkata...

Jangan bikin ribut2.Bapa Mod Nizar ni tak pun nyalakan lilin tapi dia nyalakan dian.Dian ok tapi lilin tak ok.Ada fahammmmm..

Tanpa Nama berkata...

hisham check this out, in 2005 india beli 6 kapal selam baru dari peranchis jenama scorpene untuk harga US 1.8 billion, Berapa harga kapal selam terpakai- second hand yang malaysia beli?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/4237578.stm

alifreyes or berkata...

hahah... best best

Tanpa Nama berkata...

wakakakakaka...ini betul-betul lawak pagi isnin....hahahaha

matstimketum berkata...

pada pandangan gerombolan itu adalah upacara menyambut harijadi baru setelah bersuci berumrah tempoh hari. tidak salah pm untuk berbuat begitu tapi orang marhaen itu adalah melanggar adat, nanti kena tegur ler. tak caye , tanya 1malaysia suruh merdeka centre buat survey!

jabsp berkata...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA
KAHKAHKAHKAHKAHKAHAKAHKAHKAHAKAHKAH
HOI HISHAM-HANG CARI MANA GAMBAK NI .HANG NI TAK HABIS HABIS NAK PERLI AKU.
Harulsani tak kata apa apa pun,hang yang tak tau bab agama ni jangan lebih lebih pula

Tanpa Nama berkata...

Zambry macam dari Kerala dan bukan anak jati Perak...ada gelap sikit. bagus dia juga pasang lilin macam sikawan dalam gambar yang menunjukkan macam Nizar!!

Bongoh dan bahLOL zambry. Bukan kah kita dalam masyarakat majmok??? BONGOH LOLbah.

zambry Tuhan akan balasimu nanti!

Ahmad Putra berkata...

eh..camner plak Nizar boleh botak kepala ni..

serupa PM kita, tapi tak...mesti Nizar ni..mana boleh PM kita wat cm tu..PM kita kan alim

master berkata...

Terbukti sudah ..

UMNgOk BoNgok berkata...

tipu la bro...superimpose je ni...ni le keje jahat pembangkang di kedah,perak,kelantan,penang n selangor...

Pandak Akat orang Bakap Batu Gajah berkata...

Mike kena le anto gambo ini kepada si utusan. Mike tanya le dema tentang hal nyala-nyala ni? Ape dema kata !

jawa peranakan berkata...

HAHAHAHA!!!

gongon berkata...

mana al malikul?bg fatwa sket..

Tanpa Nama berkata...

Inilah yang dikata.........

"Tolonglah jaga laman belakang sendiri daripada jaga laman orang lain......."

Betul tak...??????

Sekarang suruh mereka komen lah tentang gambar ini.....!!!!!

Nizar lah yang bakar lilin ni...??

Zackry berkata...

A'kum Bro,

Waduh sunyi sepi, angin sepoi-sepoi bahawa pun tak kedengaran. Wak Najis bakar lilin tu takpe ke? Mana mufti perak taknak bagi komen ke? atau kena ketok baru nak bersuara??

Alfian Tahir berkata...

harunsani kenapa diam saja???takot tercabut telor kah?

zainal berkata...

hahahaha...bro hisham ni..kelakor la..

zainal berkata...

hahahaha..bro isam ni..kelakor tahap gaban la..

Tanpa Nama berkata...

ish..ish..ape ni crite lain gambar lain ni...tipu ar bro TT ni..hehe..eh,eh..yg ni ape cite yeak..

Tanpa Nama berkata...

.....bole U cakap tu acara apa.....

jgn main tonjoh aja

Tanpa Nama berkata...

yg ni tkde sape2 yg nk cite or ulas or yg sewaktu ngan nye la...he..he....one malaysia....

Tanpa Nama berkata...

yg ni tkde sape2 yg nk cite or ulas or yg sewaktu ngan nye la...he..he....one malaysia....

Susuhunanan berkata...

hahaha..mmg gamabr yg terbaek..hahaha..teringat dulu mufti perlis suroh paklah bertaubat sbb g sembah tugu negara..hahaha

fredo berkata...

hkahkhkahkaahkahk!!!

apsal nizar da botak??? buruk plak tu..?? hkahkahkahkahkahk!!!

melayu celup berkata...

kah kah kah... lawak betul la Bro Isham nih... ko kalo bab2 nganjing nih memang superstar betul... adoh, kelaka betul aku tengok gambar tuh... paling aku tak tahan bila ko kata ada 'amoi' pakai baju warna warni... kah kah kah... alo bro, ah moi manyak maniss punya.. mukan manyak gedebab ini macam kah kah kah ini macam gajah liar dari Madagascar jek kah kah kah...

Hidup Rakyat!!!
Hidup Rakyat Malaysia Bersatu Hati

Tanpa Nama berkata...

'bila tukar tiub gambar pun terbakik' cuba layari dwningeyes.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

Apa yg beza antara PAS dan AMENO.Kedua2 parti byk di anggotai org islam.kenapa perlu kecoh pasal lilin.Majlis Ulama ade srh keluarkan fatwa.tentu x de sape mau kecoh lg.

m.a.s berkata...

hah.
right-in-the-face humour.

ur one smart hat,hisham.

sumbu berkata...

isham hang pos ler kat kat brother zambry satu...kat rosmah satu...kat najib satu..kat hisham satu...H1N1 kat haru sa ny satu...maka keluo fatwa satu..dilarang memasang lilin tapi pasang panjut boleh lak...

bikbikbik berkata...

bik mama tetek lembik pun ada jer nyibuk.. dowhhhh

Tanpa Nama berkata...

Kalu Najib yg buat .. ini 1 Mlesia namanyer..kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

ni ler budaya fitnah pembangkang gamaknyer.. 1Malaysia nmpak betapa PM Najis kita berjiwa Malaysia.. kahkahkah.. Zambry xmo komen ke dgn gambar ne? mau kene kasi dgn raja Monggol..

zach berkata...

alamak terkantoi aku. Apala ko, Nizar pun tak kenal ke? kah kah kah kah.......Tapi aku kenal la mamat tu......Err...lupa pula nama dia.

Tanpa Nama berkata...

tunduklah bawah sikit big mama, biar tetek ko yang selambak tuh terbakar sekali. loya tekak aku tengok gambar big mama ni.PTUIH!!!

Tanpa Nama berkata...

itu baru nyala lilin kata orang si nizar tu juga pernah mandi susu dan amal ritual hindu

tak caya pegi laman ni http://malaysia-today.net/2008/content/view/11688/84/

pegi blog cursing malay dan hanief

atau di google taip mandi susu najib