Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 27 Julai 2009

TUKAR PENGALAMAN



AFRIKA BELAJAR DARIPADA MALAYSIA CARA TANGANI RASUAH
- melayau

KAMPALA 27 Julai - Malaysia telah berkongsi pengalamannya menangani rasuah termasuk menerusi penubuhan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dengan negara-negara Afrika dalam Dialog Perkongsian Pintar Global 2009 (Global 2009) yang sedang berlangsung di Munyonyo di sini.

Muhyiddin Yassin berkata, pengalaman Malaysia itu disampaikannya menerusi salah satu sesi dialog bersama ketua-ketua kerajaan yang menyertai Global 2009 hari ini.

"Kita beritahu mereka mengenai SPRM dan kita berpeluang berkongsi pengalaman bagaimana rakyat harus disedarkan tentang bahaya rasuah supaya ia dilihat sebagai sesatu yang jijik dan perlu disemai dalam jiwa masyarakat. Ini kita bincang secara terbuka," katanya.

KAH KAH KAH…. KAH KAH KAH KAH KAH… KAH KAH KAH

KAH KAH KAH… KAH AH KAH ….KAH KAH KAH….

Kah kah kah… PEMBACA BUKAN SALAH BACA…kah kah kah..

Kah kah kah…. INI BERITA SAHEH…BUKAN FITNAH.. kah kah kah…

Kah kah kah…. CUMA BERITA INI TIDAK PENUH… kah kah kah…

Kah kah kah…. SEHARUSNAY DI LAPORKAN JUGA... kah kah kah…

Kah kah kah… AL-MALIKUL SEMBAB SEDANG BELAJAR CARA NAK BUAT BLACK MONEY…. kah kah kah..

Kah kah kah…. BLACK MONEY INI AKAN DIGUNAKAN UNTUK BUJET BUAT JAMBAN TAN DI MANEK URAI…. kah kah kah…

NOTA: Orang Afrika ini kalau dikatakan bangang - marah.
Nanti kita dituduh rasis. Tapi sudah nampak bodoh
nak buat macam mana. Kalau tok guru sembab
anak murid mesti gedebab.




14 ulasan:

ahmad berkata...

ketam nak ajar anak dia berjalan betul.. Indeks rasuah pun x turun lagi ada ati nak ajaq org lain. PIIIRRRAHHHH !!!!!

Tanpa Nama berkata...

Kah kah kah .... nak belajar dr ibu ketam bagaimana nak jalan betul ....

Baik belajar dr Somalia ... dekat sikit ...

dewamuzik berkata...

MAT SEMBAB NI....
LEBONG BETUL...
TAK CUKUP TIPU MELAYU... NAK TIPU MA2-MAT AFRIKA PULAK...
KAH KAH KAH
SEMEMANGNYA 1MALAYSIA BOLEH!

Tanpa Nama berkata...

hahaha hadoi..aku betul2 tegelak baca berita ni..ilang penat keje oi baca berita ni..patutlah gila-gila, ujang dah tak laku skang, utusan melayau lagi lucu laaa hahaha


NAHUM.

tupingera berkata...

Nak tipu orang afrika ker...nak tipu diri sendiri????

Tanpa Nama berkata...

Bongoh dan bahLOL Mat Sembab.Tukar pengalaman? Apa pengalaman baik dari Somalia, Zimbabwee, Kenya, Nigeria, Darfur???? Bagaimana menculik kapal dlam lautan....belajar daripada perompak Somalia.. Belajar membunuh rakyat cara ala Zimbabwee? Darfur?. Kita mengajar rakyat Afrika bagaimana menyiasat saksi hingga mati?..bagaimana guna C4 supaya seorang manusia boleh mati hancur bederai?

Tuhan akan balasi pemimpin BE END yang kejam!
Allahuakhbar Allahuakhbar.

Tanpa Nama berkata...

ngak ajar si ngok, sama-samalah ngong!!
jgn lupa ajar teknik SPRM campak musuh dr bangunan tinggi ye
kahkahkahh

mamat berkata...

kah kah kah woi aku pula rasa loya dh nak termuntah..

pria malaya berkata...

hehehe...:)

Tanpa Nama berkata...

pengarah filem malaysia x de siapa ke yg berani buat citer pasal kongsi gelap yg ketuanya sebenarnya polis n ahli politik?kalau kat bollywood hollywood dah lama depa buat.nak nak lagi masuk citer bunuh2 guna C4 mesti box office punya....

Tanpa Nama berkata...

woit...depa ajar camner nak rampas kerajaan cam kat perak,depa ajaq camner teknik lompat katak berkumpulan, teknik lontar org dr bangunan,teknik pasang c4 kat org,teknik mencipta pengundi hantu...mat afrika baru thp zombie yg x leh ngundi, dan teknik membodo warga.

UMNgOk BoNgok berkata...

aku dah taktau apa nak cakap kat sembab ni...orang UMNgOk ni cakap pakai mulut atau pakai pungkoq?

Enche berkata...

elok la tue si penyamun ajar si penyanggak

Tanpa Nama berkata...

Gila lawak siot ....
kalau Afrika nak belajar :
1.English melalui PPSMI -tanya Malaysia
2.Buat bangunan kukuh dan ampuh - tanya Malaysia
3.Nak ada 9 sultan - tanya Malaysia
4. Pergi angkasa - tanya malaysia
5. Nak tukar sampah dan bijih taik hidung jadik minyak - tanya malaysia