Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 20 Julai 2009

TANAH MAT IKANG AKAN KENA REMBAT




KUALA TERANGGANU AKAN DIBANGUNKAN–MB


Sebahagian wang royalti yang bakal diperoleh kerajaan negeri Terengganu tidak lama lagi akan diperuntukkan bagi menjalankan lebih banyak pembangunan di sekitar Bandaraya Kuala Terengganu yang juga dikenali sebagai Bandaraya Warisan Pesisir Air.

Menteri Besar, Ahmad Said, berkata apabila wang itu diperoleh, kerajaan merancang untuk membangunkan kawasan bandar dengan langkah awal melakukan pengambilalihan tanah di kawasan Ladang, Tanjung hingga ke kawasan Pasar Raya Astaka.

"Pengambilan tanah di kawasan berkenaan dianggar menelan belanja ratusan juta ringgit. Ini kerana harga tanah kawasan itu terlalu mahal kerana terletak di tengah-tengah bandar," katanya kepada pemberita ketika menghadiri Majlis Bersama Rakyat di Kampung Alor Limbat di sini, hari ini.

KAH KAH KAH..

Kah kah kah… KAWASAN INI KAMPONG NELAYAN…kah kah kah…

Kah kah kah… HABIS TANAH NELAYAN KENA REMBAT..kah kah kah…

Kah kah kah… INI LAH CONTOH… KHIDMAT PADA RAKYAT… REMBAT TANAH RAKYAT…. kah kah kah…

Kah kah kah... TANAH RAKYAT DI DAHULUKAN...UNTUK DIREMBAT...kah kah kah..

Woit… SEBELUM BUAT APA APA PEMBANGUNAN … BANGUN KAN KEMBALI STADIUM YANG DAH RUNTUH…kah kah kah..

Kah kah kah… JANJI LAPORAN STADIUM RUNTUH AKAN SIAP SEBULAN…kah kah kah

Kah kah kah…. NI DAH HAMPIR TIGA BULAN… kah kah kah…

Woit… JANGAN LAH LEBONG MELAYU… kah kah kah



5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Rembat rembat jgn tak rembat ... buang duit saja aku bayar income tax sampai 2500 sebulan ..sakit hati wehhh ..kerja private sakit pegi sepital gomen pun kena bayar ...
Sebelum kerajaan beli tanah tu depa dah beli dulu .... lepas tu jual kat kera'aan negeri kasik marked up cukup2 ...
Patut duit billion2 terengganu masih mundur rakyat melayu rumah nak roboh papan macam papan rumah jamban

Tanpa Nama berkata...

Rembat rembat jgn tak rembat ... buang duit saja aku bayar income tax sampai 2500 sebulan ..sakit hati wehhh ..kerja private sakit pegi sepital gomen pun kena bayar ...
Sebelum kerajaan beli tanah tu depa dah beli dulu .... lepas tu jual kat kera'aan negeri kasik marked up cukup2 ...
Patut duit billion2 terengganu masih mundur rakyat melayu rumah nak roboh papan macam papan rumah jamban

Kucing Parsi berkata...

biar betul engko bayar income tax sampai 2500

ha ha ha

baik kau derma duit tu

ha ha ha

dari buat untuk jadi projek mega

lepas setahun pakai terus rosak

Tanpa Nama berkata...

patutnya, kt signage projek tu nnt, tulislah..

' SATU LG PROJEK KRONI BN, 1 YEAR GUARANTEE! '

ghegegegeh..

Tanpa Nama berkata...

Betul wehhh ...gaji 14k-15K tax kena 27% ....tu pun kekadang bila declare kekadang short 6-7 ratus kena bayar LHDN lagi ...keje sendiri lain bule tipu2