Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 6 Ogos 2009

RAJ KAKI KAPOOR




RAIS PERSOAL MELAYU TIDAK PERTAHAN INSTITUSI RAJA


IPOH 4 Ogos - Rais Yatim berkata, munculnya pihak yang tidak lagi beranggapan rakyat dan negara tertakluk kepada Raja Berpelembagaan dan tanggapan kononnya Malaysia sebuah negara “sosialistik” merupakan perkembangan yang sangat membimbangkan.

Apa yang menghairankan, katanya, ialah hanya sebilangan kecil orang Melayu muncul mempertahankan institusi Diraja apabila pihak terbabit mencemuh dan memperkecilkan institusi berkenaan.

KAH KAH KAH…


Kah kah kah… RAJA YANG BAIK SEMUA SOKONG…kah kah kah…

Kah kah kah… RAJA YANG JAHAT NAK BUAT APA ?... kah kah kah…

Woit… RAKYAT TAK PERNAH TAK SUKA RAJA… kah kah kah…

Kah kah kah… BUAT LAH KERJA… … kah kah kah..

Kah kah kah….JADI TOK PERAIH IKAN KE…kah kah kah..

Kah kah kah…. NIAGA PASAR MALAM KE ..kah kah kah..

Kah kah kah… BUKA KEDAI GUNTING RAMBUT MACAM RAJA GOPAL…kah kah kah..

Kah kah kah… BAWA TEKSI MACAM RAJA KUMAR…kah kah kah…

Kah kah kah…. BUKA LAMAN WEB MACAM RAJA PETRA…kah kah kah..

Kah kah kah… TAK KAN SIAPA KIAMAT NAK MAKAN FREE..kah kah kah..

p/s : Awek model cun dari Jakarta itu apa cerita?




19 ulasan:

Tok Ketua berkata...

Woi Anak Yatim...
Ko Ape Hal..Kalau Ko sayang sangat kat Raja Ko jilat la bontot diorang.. Bila diorang berak ko pegi tadah...kah..kah..kah..

Woi..Rakyat susah nak cari makan ada Raja ambil tahu..?

Woi Harga minyak nak naik ada Raja ambil tahu dan bersuara..?

Woi Anak Yatim..!! Harga letrik nak naik ada Raja Ambil tahu dan bantah..?

Woi Anak Yatim...yang Bangsat..
Barang-barang keperluan harian naik ada Raja ambil tahu..?

Woi Anak Yatim...yang Bangsat..
Ramai rakyat yang menganggur ada Raja ambil tahu dan cuba bantu selesaikan masalah..?

Woi Anak Yatim...yang Bangsat..
Ramai Perniaga kecil Melayu di tindas ada Raja ambil tahu..?

Woi Anak Yatim...yang Bangsat..
Rakyat keluar ke jalan raya membantah dan memnghantar memo pada Raja.. Ada Raja ambil tahu ke..?

Kah..kah..Kah..kah,...
Raja sekarang ni mana ada suara..
Umno Lah Raja di Malaysia...
Semua Raja kena ikat telo..

Kah..kah..kah..
UMNO La Raja...
Dulu Madey Jadi Raja,,
Lepas tu Dolah Mat Ngantuk jadi Raja....kah..kah..kah..
Sekarang Mat Monggol Pulak jadi Raja....kah..kah..kah.. woi..
tak sedar diri lagi ke..

Lingkup la 1 Malaysia tak lama lagi...kah..kah..kah..kah..kah..
1 Negara ada ramai Raja..kah..kah..
ini sudah pelik dan unik...kah..kah
tak lama lagi boleh bikin duit...

kah..kah..kah..
Kasi hantar sama Raja duduk dalam muzium panggil ramai orang mari tengok...kah..kah..kah...
satu kepala RM3 ringgit kalau
10juta orang mari tengok sudah kaya wooii..kah..kah..

Woi Encik Raja..dah bangun tido ke..? Atau tengah mengangkang..?
Semalam pegi mana..? Kah..kah..kah.
Tak naik kuda hari ni..?

Tanpa Nama berkata...

Kah..kah..
Komen ko pedas giler bro..
Ha..ha..
bley bikin panas ni..

jawa peranakan berkata...

menurut hikayat purba, Raja adalah berasal daripada muntah lembu..

Tanpa Nama berkata...

berapa peruntukan duit untuk Sultan/Raja/Kerabat?
Kalau ada seorang sahaja Raja di Malaysia rasanya sudah cukup. Malaysia ini bukanlah besar mana..

Tetapi apakah cara kita selaku rakyat untuk mengubahnya?takkan nak menggulingkan kuasa beraja..itu sudah dikira salah disisi undang-undang..

Jadi Raja perlulah berhemah dalam berbelanja, hidup dalam kesederhanaan, tidak mengaut segala kepentingan dengan menjual cop mohor.

Amatlah malu sekali jika mempunyai Raja yang bongkak dan tidak sedar diri bahawa mereka menelan duit rakyat jelata, dalam masa sama mengarah supaya menurut perintah mereka.

Tanpa Nama berkata...

dimanakah dikau encik raja (pinjam tulisan tok ketua kejap) bilamana rumah2 papan atap zing kami dirobohkan oleh kerajaan umno-korup?

dimanakah dikau encik raja bilamana anakgadis kami dicabul oleh pemimpin umno-korup lepas tu dapat ganjaran naik pangkat pulak?

dimanakah dikau encik raja bilamana kami rakyat ramai2 nak jumpa kamu nak sampaikan tulisan hajat kami kepada mu, mu tak tunjuk muka langsung?

dimanakah kamu encik raja bilamana sampai bulan ramadan takde pun beri kami rakyat barang sebotol air mineral dan sebutir kurma macam pak arab kaya di negeri atas angin sana?

kenduri doa selamat menyambut puasa pun tak jemput kami rakyat marhaen ni merasa lauk kenduri sedap kamu itu encik raja?

dimanakah kamu encik raja bilamana datang aidil fitri langsung tak jamu kami laukpauk dan kuihmuih hariraya dan duit raya untuk anak kami bilamana kami tahu duit elaun bulanan kamu lakibini juta2?

..kainbaju buahtangan hari raya barang sepasangdua buat kami rakyat marhaen ini tak payah cakap laa, memang tak pernah nampak dan dapat pong sejak dari zaman datuk nenek kami lagi..

dimanakah kamu encik raja bilamana datang hari kamu mengendurikan anak kamu kahwin tak jamu kami rakyat marhaen rasa jamuan kenduri kamu itu?

...tapi setiap jemaat kami kena angkat tangan mendoakan kamu anak beranak encik raja......

Tanpa Nama berkata...

tok ketua...


hang punye komen memang baguih...pedas woooo....

Tanpa Nama berkata...

raja ? raja rimba adalah . . . hukum pun hukum rimba . . .

Tanpa Nama berkata...

Nak makan free
nak ambik bini dan anak dara orang untuk teman tidur semalam
Nak naik kereta free
nak duduk rumah free
nak pergi shopping free
bila bulan ramadhan datang nak makan siang hari free.. siap dgn bodek guard kiri kanan temankan duduk sambil yg tak posa ni melahap macam babi lapar

Tanpa Nama berkata...

tabik Tok Ketua!!!!

-nan-

Tanpa Nama berkata...

pedas giler.....walau apapun gua sokong lu bro....raja/sultan dah tak relevan lagi buat zaman sekarang ni.

robinlabu berkata...

Kenapa banyak sangat raja? Sebab yang ada la ni semua raja daerah. http://sejarahnagarakedah.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

opis aku dlu kt sblah shangrila hotel.. slalu sembang dgn brader otai yg keje kt hotel tu.. dia punya kutuk sultan pahang anak beranak mmg kaw-kaw.
makan kat restoren cina yg mmg non-halal selamber.. makan apa tu? malas nk habak..
pastu kalo stay kt bilik khas kt atas skali tu ada bilik spare kiri kanan utk anak2 dara utk di romen.. ni mmg criter betul dr mulut brader tu..
ntah lah.. kowang pikirlah sendiri..

perlu ke sultan kalo mcm ni?

Kucing Parsi berkata...

aku raja juga

ha ha ha

nak makan free je

ha ha ha

raja kita pandai ke??

yang mana satu pandai??

Tanpa Nama berkata...

England yang jauh lagi besar dan kaya daripada Malaysia pun ada sorang je raja. Jepun yang jauh lagi besar dan kaya daripada Malaysia pun ada sorang je raja.
Ni Malaysia nak ada tah berapa ramai raja + yang dipertuan negeri pulak tu.

Johan berkata...

woit anak Yatim! Dino kesayangan ape cite?? kahkahkah

jawa peranakan berkata...

Raja Lawak

Tanpa Nama berkata...

kasihan raja.dicerca dicaci tp masih belum terbuka mata.ringgit malaysia telah membutakan mata mereka tentang rakyat.raja tak akan menjadi raja jika tiada rakyat tapi rakyat tetap ada jika tiada raja.insafla wahai raja2,27 juta amat berat tanggunganya kelak.

Tanpa Nama berkata...

korang dok marah kat raja2 ni, diorg ada baca ka blog ni? yang aku tau aku dah jadi gila dgn blog ni..

Master Yoda berkata...

Salam Tok

Gua sokong komen Tok Ketua

Tepat, bernas, mapan, jitu dan mantap

Kah kah kah

Sultan2 dan Raja2 Melayu,

Takkan setakat jadi ikon tuk org Melayu?Tu je ke?

Ade yg hirau masalah rakyat jelata?

Berape ramai? Mane bukti?

Kah kah kah

Sendiri pikir la lu rakyat jelata, gua senang, lu worang sume susah, ape gua peduli

Kah kah kah

Ade ke yg tiru, copy cara Sultan Alauddin Riayat Shah 9(salah satu Sultan dlm Kesultanan Melaka) yg dikatakan kuar tgh mlm tgk hal rakyat (ntah btul ntah idak, aku pon tak tau)

Mana bukti?

Kah kah kah

Slagi mane depa sume ni tak ade ciri2 Umar Al-Khattab even 20%(sape insan ni, tanye la Lebai Janggut Google), selagi tu gua bg thumb down kat depa

Sori ye Sultan2 dan Raja2 Melayu....Bagi gua, nak jadi pemimpin yg bgus ,tunjukkan usaha2 yg lebih praktikal dlm membela rakyat

Kalau duduk je, and then gi majlis rasmi, rasmikan itu dan ini,sume org bleh

Kah kah kah