Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 25 September 2009

BERAPA SEKILO HARGA IJAZAH




KETIKA MUDA TAWAR MENAWAR NAK BELI IJAZAH



SESUDAH TUA BARU DAPAT MEMBELI IJAZAH


MADEY KATA HASSAN ALI TAK BOLEH MASUK

Mahathir Mohamad berkata Hassan Ali tidak akan diterima dalam parti geromboan Umno. Hassan Ali yang tidak diketahui dari mana dia mendapat ijazah Phdnya telah diminta meletakkan jawtan sebagai exco dalam kerajaan Pakatan Rakyat.

“Not Hassan Ali,” was Mahathir response today when asked by reporters if Umno was ready to embrace its former member who is now a senior figure in the party's Islamist rival.

KAH KAH KAH…

woit… KESIAN MUNKEE INI… kah kah kah…

kah kah kah… TAK TAHU DARI MANA MUNKEE INI BELI IJAZAH… kah kah kah..

kah kah kah… BERAPA SEKILO MUNKEE NI BELI IJAZAH… kah kah kah..

kah kah kah… MUNKEE NI PASANG NIAT NAK JADI MENTERI BESAR…. kah kah kah…

woit…. TAPI SULTAN SUDAH TIBAI…. kah kah kah…

kah kah kah…NAK MASUK GEROMBOLAN… KAPITEN KELING TAK SETUJU… kah kah kah…

woit… HANYA ADA SATU PILIHAN MASUK PPP… kah kah kah…

nota: kenyataan resmi dari ppp:
parti ppp sentiasa terbuka untuk sesiapa yang
ingin menjadi ahli. adalah dialu-alukan jika
bakal ahli ppp ini memiliki ijazah doktora yang dibeli.
ppp tidak akan menimbulkan berapa harga sekilo ijazah ini.
ppp amat amat memerlukan aktivis parti yang berijazah.
ppp sentiasa menyediakan pasaran untuk jual beli ijazah.
ppp juga akan memastikan ahli-ahlinya untuk menyertai
kursus motivasi summer camp terutama di hulu langat kah kah kah.




15 ulasan:

Suraya berkata...

Hi TT. I was in Bangsar Hill from 5pm till 12 midnite. My "Ladies Get To Gether". Wow hot, cozy and juicy.

Hey, now I am with you. Just love the way pen your ideas. Great dear, great!!

Yeah, ah, huh, this Hassan Ali in my bad book. Off him.

Tanpa Nama berkata...

Ini Hassan Ali dari Wisconsin dengan
PhD dalam urban Planning tahun awal 80an.
Masa itu TT mungkin tengah sangkut dalam feri ke Morocco atau di Mumbai.
Apapun Hassan Ali ada hujjah dan ada sebab untuk berhujjah sedemikian tentang SELCAT. Dia mungkin kenal TT masa sama2 di UM dulu kot???

Tanpa Nama berkata...

relaks bro. lu dulu belajar punya la bahlol. assignment harap awek buatkan.

mosabit berkata...

kalau ahli PAS an PKR yg asalnya ahli totok grombolan...
inilah padahnya...darah grombolannya tetap membuak buak untuk menyerap ke dalam barang yg boleh jadi duit...boleh dapat projek...buat duit...dapat projek...jadi duit...bolot projek..meroyan pangkat...gian kedudukan...gila kuasa...pelahap kuasa....kebulor kuasa....pergi jahanam lah umno...lahanat..kah kah kah kah kah .....

alifreyes or berkata...

kapitan keling hahhaha !!!

Tanpa Nama berkata...

Madey pun gp aja.bkn phd pun.khalid lulus dari mana

Tanpa Nama berkata...

Tukar tiub,

Hassan Ali ini dilihat sudah berada ditahap popular kerana sikap yang selalu menimbulkan kontrovesi.

Tapi amat malang bagi seluruh ahli PAS yang selama ini mengagongkan Hassan Ali sebagai Pesuruhjaya PAS tetapi memiliki sekeping ijazah Phd melalui black market.

Untuk kepastian sama ada berita itu benar atau fitnah, kita berharap ahli/pemimpin PAS pusat siasat asal usul ijazah yang dimiliki oleh Hassan Ali itu.

Tidak malukah ahli PAS memiliki seorang pemimpin yang kelihatan hebat, tetapi seorang penipu...?

Yusri berkata...

YB Dato Dr Hassan Mohd Ali adalah lulusan PhD dari University of Wisconsin-Madison (UMW-Madison) 1986 jika tidak silap tahunnya. Lebih kurang seangkatan dengan Dato Dr Samsudin Hitam (mantan Ketua Setiausaha Perbendaharaan). Dr Hassan setahu saya tidak pernah tinggal solat tahajjud (setiap malam). Power greedy? Dalam PAS pun beliau menolak pencalonan Naib Presiden kerana solatnya terganggu akibat banyak sangat sms. Kita doakanlah agar insan berilmu dan mulia ini dijauhkan dari fitnah. Janganlah kita menghina orang yang kita tidak kenal hanya kerana beliau menyatakan ketegasan pendiriannya untuk melihat arak tidak dijual dengan bebas dan apabila beliau mahu lihat SLCAT yang lebih baik.

Haji Kepala Lembu berkata...

jangan check dia punya PHD dulu. Check dulu dia punya basic akademik. klau dia ada lalui LCE atau SRP atau PMR, MCE atau SPM, HCE atau STPM, Sarjana Muda..kira oklah kalau dpat PHD. Ini SRP pun tiada, tetiba saja ada PHD. kalau tak caya datang negeri bawah bayu. check degree ketua bahagian groombilan. yang paling siok, bayar RM18k tengok konvo saja.

Keliwontron berkata...

Okeh okeh ...lepas aku tengok comments Tiubers lain baru aku paham Dr Hassan Ali akademik ok... yg aku bengang sikit sikap Jeff Oii Jelutong tu pulak asyik suruh org lain kena sack ....banyak cakap mamat nie pulak ... tak tahu nak bincang semeja ka

cari duit berkata...

itulaa balasan utk hassan ali..dulu sebelum jadi esko, merata masjid dia pagi..siap menangis2 lagi kemain..dah jadi esko nak dtg masjid tpt aku pon susah..insaflah wahai bekas pakar motivasi..sblm nak betulkan orang, betulkan diri tu dulu.

Tanpa Nama berkata...

Waduh, Jeff Ooi ini kelihatan mcm "hothead" termakan umpan mediaarusperdana thestar.

Waras ke, Jeff ini memegang jawatan begitu tinggi di dalam pemerintahan Pulau Pinang?

Simpati aku secara terus terang memang bersama Hasan Ali, walaupun cuma setakat pendirian bahawa membuli atau menjatuh muka pegawai negeri tidak akan membawa apa-apa faedah. Memangnya syiok melepas geram. Tapi dalam perang political will menentang administrative won't, udah tahu kita pihak mana yang akan menang.

Tanpa Nama berkata...

kalau dah amno tu amnu jugak.... orang lain semuanya salah, kalau dia tak ape. selama ni yang beli pangkat dan pingat siapa??? cuba cek periksa semua kategori pangkat dan pingat anugerah yang diberikan kepada individu gerombolan stat dari bawah tanah sampai tingkat langit ketujuh tu adakah layak mereka miliki derdasarkan pencapaian dan khidmat yang diberikankepada rakyat dan masyarakat???

LUV DA PROPHET berkata...

celakalah mu tukartiub..
agak2 la nak tibai..
member pun tibai ke??
bangsat!!
mu tak der degree pun!! tak payah sembang la..

Tanpa Nama berkata...

celakalah kau tukartiub!!
member pun kau tibai!!
kau pun bukan ada apa2 lulusan pun..