Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 1 September 2009

SATU PERCUBAAN UNTUK KELENTONG




MASIH NAK KELENTONG





TIADA PERUBAHAN HARGA PETROL UTAMA NEGARA: ISMAIL SABRI
- bernama

KUALA LUMPUR 31 Ogos — Tiada perubahan dalam harga petrol utama negara, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Hal Ehwal Pengguna, Ismail Sabri Yaakob.

Beliau hari ini melancarkan petrol RON95 bagi menggantikan RON97 sebagai produk petrol utama yang akan dijual mulai esok di stesen minyak di seluruh negara dengan harga RM1.80 seliter iaitu sama dengan harga RON97 sebelum ini.

RON97 pula dinaiktaraf sebagai minyak premium dengan harga RM2.05 seliter, manakala RON92 dihentikan pengeluarannya, kata Ismail Sabri.

“Petrol RON92 akan dikeluarkan daripada pasaran memandangkan penggunaannya adalah begitu kecil iaitu sekitar lima peratus daripada jumlah keseluruhan penjualan petrol di negara ini.

“Sehubungan itu, kerajaan telah mengambil langkah memperkenalkan RON95 bagi memastikan pengguna mendapat faedah langsung daripada produk petroleum yang lebih berkualiti pada harga yang disubsidi,” katanya semasa berucap melancarkan RON95 di seluruh negara di sini hari ini.

KAH KAH KAH…

kah kah kah… INI SATU CARA LAGI NAK MENIPU… kah kah kah…

kah kah kah… BUBUH NAMA MINYAK NI PELIK PELIK… kah kah kah..

kah kah kah… ADA MINYAK RON98.. ADA RON 78… ADA RON8XY… kah kah kah…

kah kah kah…BAGI PEMBELI KELIRU… kah kah kah…

kah kah kah… BAGI PEMBELI PITAM… kah kah kah…

kah kah kah…. BILA PITAM KELIRU….. SENANG KENA TIPU…. kah kah kah…



11 ulasan:

Nunca Caminaras Solo berkata...

Hukum 3 CON

Convince, gagal
Confuse, gagal
Con

JimAlifSiin berkata...

KON_EK LAA...

umno terus mara berkata...

biar la minyak nk naik..
aku lg suka apa..
ko x suka dok diam dah la..

woit..naikkan la tol skali..
aku nk wat kenduri kesyukuran..
syukur dapat dok dlm negara yg prihatin..

rakyat didahulukan..
pencapaian diutamakan

Tanpa Nama berkata...

gilo amek la krajaan kito nih...den xtaw la...den pon xpaham..ado laie org nk sokong dasar2 diorg nih.org kampung kato 'peloseh'...peloseh ni pemaleh.buek kojo hanyo nk sodapkan ompok n tempolok diorg jo...peloseh nk pk ssh oghang2 yg xmampu.osah amek la...B*N**** bertingkat2..apocito tah.yg ssh makin ssh.pnyokong2 Islam Plastik(bkn palestin ok.jgn salah bace)tlg komen skit psl hage mnyak naek ni.ekau smuo sokong ko?klu sokong mmg bgus la korg...PENGIKUT PALING SETIO kek alam semesto nih..tkr krajaan!!klu PR pon xbest jgk kite tuka la blik..apo ssh..52tahun dh merdeka nilah adiah paling bermakno. -pakcik koning toba

p/s: den xdo blog...tp den dh tulih namo..sobabkn bln poso..den lapik la sikit carut2 den tu.(den nk tulis bangang sobona eh)papahal pon..trimokasih la kek krajaan kito.abih oghang2 kmpung den kono tipu.. "use your brain,not your buttock"

Tanpa Nama berkata...

naseb bek bukan minyak Ron-Geng

Tanpa Nama berkata...

kalau RON jeremy takde ke bro wakakakakaka...

JOhan berkata...

kahkahkah ni terang2 kelentong ni..mentang2 kebanyakan org xtaw ape tu RON..kita wat bacaan dulu,tanya Profesor Google..

RON brmaksud Research Octane Number..Octane Number merujuk kpd keupayaan minyak petrol utk menahan 'auto ignition'(atau sering disebut sbg 'knocking') dlm enjin..lebih tinggi nombor octaine,lebih tinggi keupayaan utk menghalang auto ignition..auto ignition atau knocking ini merosotkan performance kenderaan TETAPI wajib diketahui bahawa BUKAN semua kenderaan memerlukan RON yg tinggi..lagipon setahu gua,rasanya semua kereta2 zaman sekarang ade dilengkapi dgn 'knock sensor' utk men-adjust supaya knocking ini tak brlaku..

kebanyakan kereta terutamanya buatan Proton dan Perodua masih BOLEH menggunakan RON92 tanpa perlu risau pasal knocking ni..tidak bermakna lebih tinggi RON,lebih 'power' minyak itu..cuba bace buku manual utk kereta atau motor lu org atau kat belakang 'fuel lid' pon ade,ade ditulis minimum Octane Rating minyaknya..jika digunekan RON yg melebihi keperluan sesebuah kereta,bkn saje lebih susah nk idupkan enjin malah 'performance' pon kurang dan cepat jahanam enjin nanti..ini macam jika 'senjata' kita takde masalah tapi kita masih nak telan Viagra..habis la 3 ari 3 mlm 'dia' tak 'turun' kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Miahaha...Ron Jeremy ada la. RON69
kah kah kah

Kucing Parsi berkata...

RON= octane number!

the higher octane number the better formula of our fuel

ha ha ha

no change in our oil prices.

thanks god, our government is still BN, our PM is Rosmah wife!!!

shit!!!

visit

http://melodymockers.blogspot.com/

sakaraya berkata...

Kerajaan BarangNaik haramjadah!! naik minyak, naik barang semuanya naik. Wang Rakyat Didahulukan. HAMPEH

BrightEyes berkata...

Tiada perubahan?? niamah!

Ganti RON97 dgn RON95, gred lebih rendah dengan harga same.

Macam pegi kedai mamak... roti canai harga sama, tapi kebelakangan ni nampak lebih kecil dpd tahun lepas.