Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 12 September 2009

SIAPA KAH GERANGAN LELAKI INI ?




AUSTRALIA SIASAT AHLI PERNIAGAAN MALAYSIA
– berita hairan

KUALA LUMPUR: Polis Australia menyiasat seorang ahli perniagaan Malaysia di Melbourne, semalam berhubung urus niaganya sebagai broker kontrak percetakan mata wang untuk dua syarikat negara itu di Malaysia.

Akhbar The Age di Melbourne melaporkan lelaki terbabit, yang turut menjadi ‘orang tengah’ program senjata nuklear di Pakistan, dipercayai mengaut keuntungan berjuta-juta dolar Australia daripada kegiatan brokernya itu.

Difahamkan, Polis Australia ketika ini sedang meneliti bayaran dibuat satu daripada dua syarikat berkenaan kepada ahli perniagaan terbabit untuk membantu mereka mendapatkan kontrak mencetak mata wang di Afrika, Asia dan Latin Amerika.

Sementara itu, bekas rakan kongsi ahli perniagaan terbabit memberitahu The Age, lelaki berkenaan sering mendakwa mempunyai hubungan rapat dengan beberapa kenamaan di Malaysia yang boleh membantunya mendapatkan peluang perniagaan.

KAH KAH KAH..


woit... JAMIN BUKAN AHLI PAKATAN RAKYAT... KALAU TIDAK NAMA MESTI DAH ADA...kah kah kah

nota:

siapa lelaki ini ?
ada kah dia berkawan baik dengan a.b tahir?
a.b tahir peniaga nuklear yang masih di khendaki oleh amerika?
a. b tahir rakan niaga scomi.
scomi milik dolah badawi
dolah badawi ialah mat ngantok

siapa orang kenamaan yang baik dengan orang jahat ini?

seperti biasa inilah cara akhbar malaysia melapor.
di indonesia hari hari ada berita mengutuk malaysia.
media malaysia tidak melapor.
bila rakyat satu malaysia pegi baca laman web –
kerajaan nak tutup laman web – kenapa ?
biar satu malaysia bodoh bangang bahlul bengong macam belia 4B
maka barulah gerombolan dapat berkuasa kah kah kah.



5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

satu lagi 'Projek Klentong Rakyat' dari UMNO/BN !!



Dakis.

Haji Kepala Lembu berkata...

woiiii..tv1,2,3,4,5,6,7,8...akhbar aku akhbar kamu...siarlah oiii..

akarstaksuci - tadak link berkata...

betul .. nk ikut juga berita nih sampai ke mahkamah .. biadap sungguh..

Tanpa Nama berkata...

ala kalau kantoi pun tak jadi hal. macam munkee me no spik inglis, me no pil porm, munkee ni senyap sekejap pas tu muncul balik. apa nak heran,ahli gerombolan terutama yang atas2 sume penjenayah. malaysia boleh masuk guiness book of records, barisan kabinet yang dianggotai penjenayah paling ramai kat dunia.

Johan berkata...

menurut akhbar2 The Age malaon tu brnama Abdul Kayum Syed Ahmad..sape mamat ni??kalau pnh dgr Aksavest Sdn Bhd,mgkin pnh dgr nama mamat ni..