Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 24 Oktober 2009

TAK HABIS HABIS NAK MENIPU



SUDAH INI SATU APA LAGI?




KLINIK SATU MALAYSIA DIPERKENAL - melayau

Klinik kesihatan komuniti 1Malaysia akan diperkenalkan di bandar tahun depan di kawasan perumahan dan dikendalikan oleh pembantu pegawai perubatan dan dibuka setiap hari untuk rawatan sakit biasa seperti demam, batuk dan selsema.

Sebagai permulaan, sebanyak 50 buah klink akan dibuka dengan peruntukan RM10 juta - Bajet 2010.

KAH KAH KAH…

woit… APA BENDANYA SATU MALAYSIA INI?.... kah kah kah…

woit… NANTANG APA SATU MALAYSIA INI?.... kah kah kah…

kah kah kah.. MULA MULA JAMBAN… kah kah kah…

kah kah kah… SEKARANG KLINIK PULAK…. kah kah kah…

woit…. ORANG RAMAI BUKAN NAK SATU KLINIK… kah kah kah…

kah kah kah… ORANG RAMAI MAHUKAN PERUBATAN PERCUMA… kah kah kah…



4 ulasan:

Keliwontron berkata...

TAktik 1klinik nie mmg taktik nak merembat harta kerajaan melalui sewa lot kedai ..mcm balai polis dulu sewa sampai 15k sebulan ...,

Sebenarnya klinik dekat bandar2 nie dah cukup ... understaffed saja sebab banyak doktor dah tak tahan kerja gomen gaji ciput , inflasi tinggi , kerja long hours , nak claim oncall berbulan2 baru dapat mana tahan beb ...

Gaji 4k sebulan nak buat apa sekarang , hujung bulan dah sesak , nak sara mak bapak kat kampung pun susah , nak bercuti 2 Malaysia pun pokai , nak renovate rumah ? Jgn harap ...baik belah kerja private ...bosan2 pegi Australia 500ribu setahun tolax tax bersih 300 ribu lebih lagi bagus

Tanpa Nama berkata...

Gerenti Thanendran akan meyalak mengenai isu batu bata ni.

Saiful berkata...

setuju sgt...bodo betui la..klinik berlambak222..di msia ni..sampai depan rumah mak aku ni pun ada 2-3 klinik..hospital pin canggih22..bodo manggkuk..org buat la bas free kat budak sekolah ka..tambah cikgu22..ka bagi satu cikgu ajaq 12-13 murid cukup la..bukak la lab komputer free..ka..boleh la geng2 muda start baca tt..nampak saya pandai ..tapi apajebon tak tau apa..yg tau sapu ..swasta..swasta..

Tanpa Nama berkata...

Sebelum bukak klinik kat bandar, dimintak muhidin pergi kat sekolah-sekolah. Check berapa banyak guru sandaran kat sekolah, sekolah cukup duit tak, cukup cikgu BM tak, cukup ustaz tak? Kalau semua tu dah cukup, baru boleh bukak klinik kat bandar. Apa ngok sangat?