.

Rabu, 28 Oktober 2009

TIDAK ADA PHOTOSHOP ATAU AIR BRUSHSIAPAKAH PUTERA LINDUNGAN BULAN INI ?
Rosmah Mansor (kiri) dan Puteri Haya Bint Al Hussein pada majlis perasmian Forum Kepimpinan Wanita di sebuah hotel terkemuka Burj Al Arab, Dubai, semalam. - BERNAMA

AWAS !

USM CIPTA MI KUNING KERING UNTUK KURUS
– berita hairan


Penyelidik Universiti Sains Malaysia (USM) berjaya mencipta mi kuning kering yang memberikan rasa kenyang yang lama dan mampu menurunkan berat badan.

Ketua penyelidik, Profesor Madya Azhar Mat Easa, berkata "Neodles" adalah produk mi pertama di Malaysia yang diuji secara klinikal untuk penentuan Index Glisemik (GI) in-vivo sebelum ia dikomersialkan.

"Neodles melepaskan gula dengan kadar lebih perlahan berbanding mi biasa, ia adalah lebih sesuai kepada mereka yang sensitif terhadap kandungan gula makanan dan mereka yang mengalami masalah kegemukan.

KAH KAH KAH…

woit… CEPAT LAH WOOOOI…. kah kah kah…

kah kah kah…. JAMIN ADA PEMBELI…kah kah kah…

kah kah kah.... TAPI AWAS...kah kah kah

kah kah kah…. KILANG KILANG KILANG AKAN DI BELI….kah kah kah

kah kah kah... JAGA JAGA NANTI PATEN PUN KENA REMBAT... kah kah kah..

kah kah kah... TAK NAK BAGI ORANG LAIN LANGSING MACAM ZIANA ZAIN...kah kah kah
25 ulasan:

Keliwontron berkata...

BikMama muka tegang tuh ... apekah rahsianya ...? Sapu dengan air sperma mat eeee ka kasi tegang melekit

Tanpa Nama berkata...

Asik-asyik si burung HANTU tak ada gambar lain yang cunke? Gambar Bik Mama tak ada unsur erotis langsung beb! Blog TT penuh dengan gambar yang boring, sekali sekala terbitlah gambar yang sensual lagi seksi bak ' suci dalam debu', baru ada kreativiti dan imajinasi, jangan asyik -asyik gambar/imej/foto yang banal aje. anak-anak muda mesti imej-imej yang suci, ceria, sensual dan innocense.

Tanpa Nama berkata...

Besarnya cincin bik mama...agak2 berapa juta ya ?

melayu berkata...

ha..hah...ha..bestnya bro gambar ni..tembem..gebab..makin menjadilah bro...
sais peha berapalah agaknya...

JimAlifSiin berkata...

yer rr!!..potong stim rr lu bro!

Teluk Bakong berkata...

hu hu tukar tiub kelakar gilerrr siooottt

Tanpa Nama berkata...

Humpty-Dumpty, sat next to the princes
Humpty-Dumpty wonder, "why I'm not broken,
So that I can be a lean omelette"

whoaaa...bik mama, smile-lahhhh sikit...can't be that serious?

Tanpa Nama berkata...

kah..kah..kah.. mana leher bik mama ?? tak nampak pun !!!Dakis.

Tanpa Nama berkata...

aku dengar bik mama ni pernah beli kain yang harga rm70k se meter.6 meter pun belom tentu cukup ni. tu yang najib nak jual m'sia nak bayar kain bik mama. kah kah kah

HISHAMUDDIN hussein RAIS yatim berkata...

KAREKTOR SEBENAR HISHAMUDDIN RAIS
Date: Monday, November 03 @ 09:25:00 MYT
Topic: KOMENTAR


Oleh: A. Jalak Hussein
Sebut saja nama Hishamuddin Rais, masih segar dalam ingatan mereka yang pernah terlibat dalam revolusi dan kebangkitan gerakan pelajar yang melanda Universiti Malaya sekitar tahun 1970-an.

Gerakan yang berbau sosialis itu telah berjaya dipadamkan oleh Kerajaan kerana jika dibiarkan ia boleh memudaratkan keselamatan negara. Ia memberi imej negatif terhadap mahasiswa yang menjadi aset dan harapan untuk nusa dan bangsa agar mereka sentiasa menumpukan perhatian terhadap dunia akademik semata-mata, bukannya terlibat dalam gerakan politik anti-Kerajaan yang boleh mengancam masa depan mereka sendiri dan juga negara. Hishamuddin Rais adalah salah seorang pemimpin politik pelajar di universiti tersebut bersama saudara (Datuk Seri) Anwar Ibrahim, Ibrahim Ali dan beberapa individu lagi. Kebanyakan mereka ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Tetapi Hishamuddin dapat meloloskan diri lalu meninggalkan negara ini ke luar negeri menjadi pelarian politik. Dia hidup merempat di Moscow, Russia dan kemudian ke beberapa negara Eropah.

Di sana dia bekerja dalam pelbagai jenis pekerjaan untuk menyara hidup. Pernah juga dia bekerja sebagai tukang basuh di restoran. Sambil merantau, dia memperkayakan ideologi sosialisnya yang sentiasa membara. Sikap anti-Kerajaannya tidak pernah padam. Kerajaan Malaysia telah menyenaraikannya sebagai orang buruan dan diharamkan memasuki negara ini atas sebab perbuatannya yang dianggap mengkhianati negara. Sejak zaman Tun Razak hingga Tun Hussein Onn, Hishamuddin tidak pernah pulang. Tetapi, apabila YAB Dato� Seri Dr. Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri, Hishamuddin diberikan pengampunan. Dia pulang ke tanahair dan diterima baik oleh Kerajaan.

Apabila krisis UMNO berlaku pada 1998 yang menyaksikan bekas Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim dipecat, Hishamuddin terlibat dalam gerakan reformasi untuk menumbangkan Kerajaan melalui demontrasi jalanan. Inilah karektor sebenar Hishamuddin Rais. Dia sememangnya tidak tahu mengenang budi.

Apabila Parti Keadilan Nasional (KeAdilan) ditubuhkan, dia dilantik sebagai salah seorang pemimpin dan aktivis parti itu. Sikapnya sebagai seorang penentang Kerajaan makin bersemarak. Dia dengan lantang mengutuk dan mencerca Kerajaan dan Dr. Mahathir. Ibarat kacang lupakan kulit, dia sering muncul dalam demontrasi jalanan. Pilihanraya Umum 1999 menyaksikan KeAdilan hanya mampu mendapat empat kerusi parlimen sahaja.

PAS adalah pihak yang mendapat untung besar daripada krisis dalaman UMNO apabila meraih sejumlah 27 kerusi parlimen dan 98 kerusi Dewan Undangan Negeri. Parti itu bukan sahaja mengekalkan penguasaannya di Kelantan, malah menawan Terengganu serta berjaya melebarkan sayapnya ke Kedah, Perlis, Perak, Pahang dan Selangor.

Walaupun KeAdilan semakin lemah dan ramai pemimpin serta ahlinya kembali ke pangkuan UMNO, namun Hishamuddin terus-terusan melakukan perbuatan menghasut rakyat membenci Kerajaan. Sikap ini bukan pelik bagi Hishamuddin untuk terus-terusan menghasut rakyat. Pada tahun 2000, dia ditahan di bawah ISA dan dihantar ke Kamunting, Perak. Selepas dua tahun di sana, dia dibebaskan. Kini aksinya semakin lemah dan tidak secergas dulu

HISHAMUDDIN hussein RAIS yatim berkata...

Namun kegiatan penulisannya yang tajam mengkritik Kerajaan masih diteruskan. Yang terbaru, dia memperlekeh kehebatan projek futuristik kebanggan negara iaitu Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan Putrajaya. Pelbagai tohmahan karut yang disulami istilah bombastik diungkapkan untuk merendah-rendahkan usaha Dr. Mahathir membina Putrajaya.

Sudah menjadi adat dunia, orang yang tidak mendapat habuan dan peluang dalam mengikuti arus perdana akan membuat bising tidak tentu arah untuk menyatakan ketidakpuasan hatinya. Begitulah sikap Hishamuddin Rais.

Pusat Konvensyen Putrajaya (PCC) diibaratkannya sebagai seekor lipas. Delegasi Pertubuhan Persidangan Islam (OIC) yang bermesyuarat dan bersidang bagi membincangkan segala masalah Umat Islam sejagat dianggap sebagai lipas-lipas kecil yang memakan sisa-sisa makanan terbuang. Bangunan Perdana Putra yang menjadi nadi utama Jabatan Perdana Menteri dianggap sebagai binaan aneh penuh cacamarba yang tidak ada kaitan dengan citarasa tempatan. Seri Perdana pula disifatkannya sebagai mahligai yang memanifestasikan kemegahan seorang pemimpin yang lupa daratan. Bermacam-macam lagi anggapan pelik dan tuduhan liar direka oleh Hishamuddin. Baginya, apa yang direkayasa dan terserlah di Putrajaya itu hanyalah simbol keegoan seorang pemimpin.

Perbuatannya membandingkan Putrajaya dengan beberapa ibu kota pentadbiran negara-negara luar juga mendedahkan daya pemikirannya yang sudah cetek idea. Dia terlupa setiap bandar yang disebutkannya itu ada keunikan yang tersendiri yang tidak boleh dipertikaikan. Nampaknya pemikiran Hishamuddin semakin bercelaru. Begitulah padahnya jika menganut fahaman komunis sosialis yang bercanggah dengan ajaran Islam yang menyalahi fitrah kejadian manusia. Pendek kata, kecelaruan pemikiran Hishamuddin Rais inilah yang melahirkan penulisan menghentam Kerajaan atas dasar kecewa dan cemburu yang tidak bertempat.

Rata-rata idea yang dihuraikan olehnya tidak islamik, emosional dan tidak relatif meskipun dikupas mengikut sudut ilmu semiotik. Ciri-ciri universal kontemporari fleksibel yang tersirat di sebalik senibina bangunan-bangunan di Putrajaya itu tidak dinyatakan secara jujur. Nampaknya Hishamuddin menyembunyikan sesuatu dari pandangan mata hati yang inginkan kelestarian dan keterbukaan dalam bidang senibina yang sentiasa berkembang. Jika mengikut pandangan nya, ilmu senibina akan menjadi rigid dan bersifat stereotype. Memang padanlah dengan diri Hishamuddin sendiri yang rigid kerana pemikiran komunis sosialisnya itu. Apa saja idea baru yang dianggap mengancam komunisme sosialisme akan ditentang dan diharamkan.

Begitulah penulis melihat karektor sebenar Hishamuddin Rais, penganut fahaman komunis sosialis yang semakin terpinggir dan bakal dikuburkan. Benar kata Al-Marhum Imam Khomenei, pemimpin Revolusi Iran 1979 sewaktu menasihati Mikhail Gorbachev, Presiden Republik Kesatuan Soviet ketika ia bergelar kuasa besar yang bersaing dengan Amerika Syarikat dalam era Perang Dingin, �letakkanlah komunisme kamu itu ke dalam muzium sahaja�. Akhirnya pada tahun 1990 Kesatuan Soviet lenyap dari peta dunia. Komunisme dan sosialisme semakin goyah dan lemah. Begitu jugalah nasib Hishamuddin Rais.

Dia terpaksa melukut di tepi gantang memohon ehsan daripada pendokong reformasi untuk menghidupkan fahaman yang semakin nazak itu. Masanya akan tiba di mana Hishamuddin akan menjadi surat khabar lama atau artifak sejarah yang akan dimuziumkan oleh kemajuan dan penghayatan Islam yang syumul dan subur di bumi Malaysia ini. Itu pun jika masih ada yang sudi untuk mengenang-ngenang Hishamuddin Rais, seorang yang tidak tahu mengenang budi jauh sekali tahu diuntung.

dipetik dari Bultein Malaysia
www.bkn.gov.my

HISHAMUDDIN hussein RAIS yatim berkata...

JANGAN KITA TERPEDAYA DGN FALSAMPAH KOMINIS SOSIALIS BAWAAN SAMPAH MASYARAKAT MCM HISHAMUDDIN RAIS!!!

ALLAHUAKHBAR!

Sukj berkata...

'AYAM KATIK' KALAU TELAN MEE KUNING NI PUN BOLEH LANSING...kah kah kah kah..kah kah

LANSING MACAM BADAK SUMBU...kah kah kah kah kah..kah kah

LANGSING MACAM MAK BERUK MANDUL...kah kah kah kah..kah kah kah

HISHAMUDDIN hussein RAIS yatim berkata...

weh kominis tadak berani approve komen-komen aku??!!!

ToKgUrU berkata...

why so seriousahhhhh?...jp g dia bomoh hangpa bru tau...hahaha

Tanpa Nama berkata...

Dari zaman Melaka sampai zaman Inggeris . Dan masuk Jepun pulak.
Ramai anjing dan bangsat yang akan menjilat sapa saja yang ada kuasa.
Dizaman ini pun sama.
Masa Union Jack masih berkibar mereka ini akan jilat orang putih dan hidup macam orang puntih. Lepas merdeka mereka pulak kata mereka ini gologan nasionalis.
Golongan materialistik ini sebenarnya hidup untuk perut mereka.
Sebab tu ramai perut buncit kot???
Kalau dia nak ceria pasal tahun 70an, yang tulis ini A Jalak Husin ni pun aku rasa salah satu yang menyalak sama2 dgn FRU. Yang ramai sekarang ni dah pencen atau menikus lepas pencen sebab takut kena sumpah.

Sukj berkata...

PAK LONG TT,

TUU...HISHAMUDDIN hussein RAIS mana pulak?

SAH SEORANG MELAYU DARI PARTI GEROMBOLAN PELINGKUP NI...kah kah kah kah kah

BAGI TAHU KAT MELAYU SORANG NI...BUAT APA 'TAKBIR'

'TAKE BEER' LA woii UMNO...kah kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

hehehe,,,, rajin munkee munkee ni post macam 2 dalam nih, hahaha... ko silap la nak bodohkan melayu , nak bonzaikan otak melayu dalam blog isyam, ibarat macam bik mama termasuk shopping kompleks kah kah kah . . kah kah kah. .


woi! bodoh, semua orang tengok kebodohan ko la , jangan bagitau orang lain kalau bodoh, tolong simpan sendiri.


buat kena gelak je dengan pembaca TT . . . berapa kali dapat isap kopek bik mama?


kah kah kah . . . kah kah kah . . .

Tanpa Nama berkata...

HhRy...apa yg hang merepek ni ??
Komunis ?? sekarang dah zaman apa ??
Komunis terbesar dunia 'China' sekarang pon dah jadi 'Kapitalise' terbesar dunia !! manalah komunis ??

bukan TT saje yg tibai UMNO/BN, bahkan lebih dari 60% rakyat Malaysia pon tibai sama UMNO/BN pasal tu lah UMNO/BN kalah teruk!!

UMNO/BN adalah sebuah regime yg jahat..merompak harta rakyat, membunuh rakyat, merogol rakyat serta banyak melaksanakan project kelentong duit rakyat...kerajaan macam ni boleh disokongkan lagi ke ??

Negara Malaysia bukan milik UMNO/BN tahu !! Rakyatlah 'Tuan',rakyat nak ketuanan rakyat, rakyat tak nak ketuanan UMNO,ketuanan Madey ataupun ketuanan Najib/bik mama !!

TT....keep the fire burning, come PRU13, together we make history !!

Hancur UMNO/BN...Hidup Rakyat !!


Dakis.

Tanpa Nama berkata...

berapa lah penulis dapat bayaran tulis tentang warikh ni.. x payah komen balik.. buang masa jer..
penulisan ni membuktikan lu benar2 jaguh yg ditakuti musuh.. kahkahkah
dan hanya yg ngok je akan angguk2..
bg gua, lu tetap revolusioner terbaekkk.. ( gua bodek lu pun bukan dapat apa pun.. )
teruskan bro.. teruskan usaha lu nk menyedarkan rakyat marhain.. sedarkan anak2 muda yg terhanyut..
mat2 rempit yg ikut pemudeee pg mampus.. mat-mat dangdut biarkan mabuk..
gua harap lu terus menulis rencana2 yg berilmiah dan menyedarkan.. stakat ni yg gua collect sejak dr ricecooker dh boleh jd buku text pun.. kalo boleh publish pun okie gak ni.. ghegegehe.. hoben jang hoben!

-budak itm.

Tanpa Nama berkata...

sekurang-kurangnya Hishamuddin Rais tidak hipokrit macam sesetengah pemimpin yang seangkatan dengannya..itu adalah dia..berpijak dibumi yang nyata dan memegang prinsip...ada yang benar dalam penulisan dan pandangan beliau. Kita akui bahawa Mahathir telah berjaya memodenkan Malaysia semasa era pemerintahannya akan tetapi lebih banyak kemusnahan kolateral yang berlaku sebenarnya jika direnung sedalam-dalamnya

P/S - wanita pertama Malaysia dan Puteri UAE, macam langit dengan bumi

Tanpa Nama berkata...

Hoi,
Tanpa Nama HISHAMUDDIN hussein RAIS yatim berkata...,

makan babi lagi bagus dari baca posting kau ni, lahanat.

Tanpa Nama berkata...

haha cool isham bila makin ramai yg tak suka kau hentam umno maknanya mereka sudah takuuuttttt...

Tanpa Nama berkata...

Ada gak kerbau mau tukar tube....hau hau hau hau....jual melayu kan senang boleh jadi kaya?

Jebat Musibat berkata...

ada peminat Bik mama kat sini rupenye.

wah!! sebelah paha dia sama saiz pinggang aku!.. gile ah..

sangat kontra duduk disebelah puteri.

sorang puteri sorang bibik!.

bibik badak!. wakakaka