Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 13 November 2009

DULU CAKAP ANTI CHINA - CAKAP KETUANAN MELAYU



SIAPA KONTREKTOR BUAT JAMBATAN MAUT INI ?





CADANGAN BINA JAMBATAN MELAKA-DUMAI AKAN DITERUSKAN - melayau

Cadangan pembinaan jambatan yang menghubungkan Melaka dengan Dumai di Sumatera, merentangi Selat Melaka akan diteruskan walaupun ada pihak yang membantah, persidangan Dewan Undangan Negeri Melaka diberitahu hari ini.

Mohd Ali Rustam berkata, pembinaan jambatan sepanjang 35 KM yang melibatkan kos kira-kira RM44 bilion itu akan dilaksanakan oleh syarikat swasta.

"Exim Bank of China dilaporkan telah bersetuju untuk membiayai sehingga 85 peratus kos pembinaan jambatan ini manakala baki 15 peratus lagi disediakan oleh syarikat swasta terbabit,” katanya ketika menjawab usul yang dikemukakan oleh Khoo Poay Tiong (DAP-Ayer Keroh) supaya projek pembinaan jambatan berkenaan dibatalkan memandangkan ia tidak praktikal.

KAH KAH KAH… KAH KAH KAH….

kah kah kah… BERAPA KEPALA YANG DIPERLUKAN OLEH JAMBATAN INI…kah kah kah…

kah kah kah…INI PROJEK BESAR… kah kah kah…

kah kah kah… MACAM PORTUGIS BUAT KUBU… HABIS BATU KUBUR DIPAKAI… kah kah kah

kah kah kah… ABIS SIMIN DAN BATU SELURUH NEGARA… kah kah kah..

kah kah kah… ADA SYARIKAT PEMBEKAL BATU…kah kah kah..

kah kah kah… ADA SYRIKAT PEMBEKAL SIMIN… kah kah kah..

kah kah kah… KALAU DULU SEMUA JAMBATAN… KENA ADA PAKAI KEPALA BUDAK UNTUK PENGERAS… kah kah kah..

kah kah kah… SYARIKAT TERBAIK UNTUK SUPPLY KEPALA PENGERAS IALAH…. kah kah kah…

ini syarikatnya:

Synergy Sdn.Bhd
37-1 Jlan TJS 11/280 – Sunway Metro
Bandar Sunway Petaling Jaya


DAN

CWL Enterprise. No 14 Jalan TK 2/13 Taman Kinrara
Puchong – Sela
ngor

nota:
kes rasuah munkee ni apa jadi?
senyap aje. buat jambatan ini nak lari ke kah kah kah




20 ulasan:

نيك حافيظول berkata...

Dan syarikat ini juga telah memastikan bahawa sekiranya ada projek2 yang menelan belanja sehingga mencecah ribuan jutaan ringgit, maka ia hendaklah meminta fatwa terlebih dahulu daripada beberapa pakar yg araf mengenai status ini.

Kenal orang ini :

~Al malikul sembab (pakar ulasan jambantan)
~Al Mahafirauni
~Mat Monggol
~Mat Ngantuk Kah Kah Kah Kah Kah

seliparjepun berkata...

SALAM...

INI SUDAH BAGUS...BOLEH KAUT KEUNTUNGAN LUMAYAN BERKOYAN KOYAN...HAHAHAAH.KETAWA BESAR LA KONTRAKTOR2 INI...DARI SERATA ALAM MAYA MELOBI, MAKAN UNTA GOLEK SAMBIL PERANGKAP KOTAK KOTAK...SELAT MELAKA...HAHAHHAHA

AGAK AGAK RUNTUH LAGI TAK JAMBANTAN NI...ATAU AKAN DILANDA TSUNAMI...ADA SEBAB MUSABABNYA..FIKIRKAN LAH...SETIAP YANG BERLAKU ITU...

Tok Ketua berkata...

Satu lagi pulak runtuh...
Kah..kah..kah..
Nasib baik MB HAram tak mampos...
kah..kah..kah..kah..
kalau tak dapat la merayakan pilihan raya..kah..kah..kah..

Woi Mamak lu ada wokei ka..?
Kah..kah..kah...
berita ni tak keluar dalam versi bahasa melayu...kah..kah..kah

Perimeter Wall Of Perak Darul Ridzuan Building Collapses


IPOH, Nov 12 (Bernama) -- The perimeter wall of Perak Darul Ridzuan building collapsed after a heavy downpour on Thursday night causing part of Jalan Istana to be closed to traffic.

There were no casualties in the incident at about 9pm.

Ipoh mayor Datuk Roshidi Hashim who was met at the scene said part of the 24 metre wall standing two metres collapsed due to strong water pressure.

He said the drain beside the wall had clogged and that the water collected forced the wall to collapse.

Damage was estimated at about RM10,000.

The building which houses the Menteri Besar's office, the State Secretary and the State Assembly was opened in 2000.

-- BERNAMA

Tok Uban berkata...

Banyak masyukkkkkk woi....lepas ni boleh berhenti kerja....7 keturunan makan tak habis.....so...jaga-jaga....kalau nak kahwin jangan cari keturunan ni...kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

rasa2 nye masa buat jambatan pulau pinang tu, abis simen 1 semenanjung malaysia dan sabah sarawak kot!!

Tanpa Nama berkata...

apa ke gila babi buat pelaburan sampai 44billion???

buat nambah indon lam negara ni je... buat senang orang melaya nak gi cari puki kat sana...

berapa tahun la nak balik modal nih... bodoh punya bank nak finance projek bodoh ni... tah-tah tak sempat siap... dah kiamat... kehkehkehkeh...

zeqzeq berkata...

kalau ikut teknik pemasaran merogol, bagi FREE rm5 dulu upah gula-gula,

baru culik..

teknik pemasaran dari dulu??

Keliwontron berkata...

Gilo ker apo Ali Rostam nie ... penting sangat ker nak buat jambatan nie ? Takkan nak bayar bonus rakyat Najib kata tak bermoral , ini nak buat bridge time gawat nie bermoral ker sangat? berapa banyak interest rate payment kerajaan kena tanggung ...silap2 10 keturunan pun tak habis bayar hutang nie ... sapa malaon2 haramjadah yg nak pau ali-baba contract nie ....patutla org UMNO nie sekarang org makin benci ... bodoh baghal tak paham sentimen rakyat .... go to hell UMNO
!

Aebot berkata...

berapa tinggi jambatan nak buat? kalau jambatan siap, sejam berapa kali nak angkat bagi laluan kapal lalu? berapa bnyk lg tanah melayau nak rampas bikin projek?

Sivakumar berkata...

Bangunan SUK Perak
Banyak sedih
Pasal benda zalim
Berlaku depan dia
Lepas tu
Dia punya tembok
Pun runtuh

http://malaysiakini.com/news/117331

LembuKenyang berkata...

...uk!uk!ak!ak!...weh, biasa tak melaway web chedet.com...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...kat situ ko boleh tengok orang melayu, cina, india tengah berjolok jubur sesama sendiri...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...getik aku tengok komen yang ada kat situ...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...hanya mereka yang produk gerombolan saja boleh layan...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...isham, ko try la jolok puki mahafiraun ni...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...meh kita sama2 goreng malaun tua yang tunggu hari nak mampos tu...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...tengok dia, hidup happy ending jer...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...rukun gerombolan, berbuatlah jahat level mana pun, hidup mesti kaya raya dan happy ending ever after...uk!uk!ak!ak!...

Tanpa Nama berkata...

PANAS....PANAS....PANAS....HOT....HOT...HOT....TEPI...TEPI...TEPI....

PI Bala claims offered RM5m to retract statement

KUALA LUMPUR, Nov 13 — Missing private investigator P. Balasubramaniam has claimed in a video clip that he was offered RM5 million to retract his statutory declaration that linked Datuk Seri Najib Razak to murdered Mongolian model Altantuya Shaaribuu, reigniting allegations that the prime minister has vehemently denied.

Balasubramaniam's claims were aired in an undated 88-second video clip today hosted by the Malaysia-Today.net website whose main contributor is the fugitive blogger Raja Petra Kamarudin. The first statutory declaration (SD) was also put up with the video clip.

"Deepak actually came to see me because he want me to retract my first SD... After that he offered me RM5 million for me to retract the SD," Balasubramaniam said in the video clip, referring to a person whom Raja Petra says is linked to Najib's wife Datin Seri Rosmah Mansor.

Balasubramaniam, a former police officer, disappeared with his family on July 4, 2008 after making a second SD that overturned the first declaration. His location remains unknown.

P/S: BRO...NAJIB TIDO NYENYAK TAK MALAM TADI...MAKLUMLAH...MALAM JUMAAT KAN...HUA....HUA...HUA...

Sivakumar berkata...

PI BALA muncul lagi

dakwa Najib-Rosmah bayar dia 5 juta ringgit untuk menarik balik SD pertamanya yang mendakwa najib terlibat dgn mongolia......

http://www.youtube.com/watch?v=GN7qsSQoRBY&feature=player_embedded

C++ berkata...

Bhai TukarTiub...

Hahahaha... gua ingat lu tak nak sebut pasai nak buat jambatan kena ader pakai kepala... hahahaha... seingat gua .. cuma gua jer ari tue yang tulis pasai potong kepala buat jambatan...

Apa-apa pon... hahahaha... banyak la kepala yang ilang nanti... hahaha... jangan kepala botak kat bawah tue udah ler... hahahaha

Tookoo berkata...

wow!

Mat Dangdut berkata...

penat aku nak baca uk! uk! ak! ak!..lembu kenyang ko tak penat ker tulis??hahaha..uk! uk! ak! ak!

Tanpa Nama berkata...

..uk!uk!ak!ak!..
gua tabekkk lu...
-kiung-

Tanpa Nama berkata...

kenapa bagi projek kat china? bukan ke mereka ni komunis... 1Malaysia kan benci yang amat kat komunis? Siapa yang derhaka ni?

broooo... berkata...

wat jambatan parit sedepa kuala dipang pun runtuh... ni nk bina jambatan merentang laut!!!

nanti jadi

1Lagi projek jambatan runtuh barisan nasional.

Tanpa Nama berkata...

malang sungguh melaka..dapat MB genius...hehehe 44 bilion..berapa juta org indon nak datang melaka melancong? lepas ni org dari seberang takyah pakai tongkang. boleh datang dengan naik basikal atau jalan kaki...