Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 5 November 2009

HENDAK MENIPU LAGI



KERAJAAN TANGGUNG RM7 JUTA BIL HOSPITAL :ROSMAH
-melayau

Bagi tempoh tiga bulan pertama tahun ini sahaja, kerajaan terpaksa menanggung tunggakan bil hospital di seluruh negara sebanyak RM7 juta.

Daripada jumlah itu, sebanyak RM4 juta membabitkan warga asing, kata Timbalan Menteri Kesihatan, Rosnah Abdul Rashid Shirlin.

''Jumlah ini amat besar. Kita boleh lihat kerajaan banyak bertolak ansur dan toleransi dalam hal ini,'' katanya semasa berucap merasmikan Kolokium Kesihatan Awam Kali Keempat Jabatan Kesihatan Negeri Sabah di Hotel Perkasa di sini hari ini.

Rosnah berharap, masalah tunggakan tersebut dapat diselesaikan dan pada masa yang sama, rakyat juga perlu bertanggungjawab.


KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

woit… KALAU SETAHUN BARU 28 JUTA…. kah kah kah…

woit… JUMLAH KECIL UNTUK KESIHATAN ORANG RAMAI…. kah kah kah…

kah kah kah… TAK PERNAH FIKIR… BERAPA KOMISEN KAPAL SELAM…kah kah kah…

kah kah kah… BERPULUH PULUH KALI GANDA…. kah kah kah…

kah kah kah… HOSPITAL ADALAH KHIDMAT UNTUK ORANG RAMAI… kah kah kah…

woit…. NAK BUAT DUIT DARI ORANG MISKIN… kah kah kah..

kah kah kah… NAK BUAT DUIT DARI ORANG SAKIT… kah kah kah..

woit… CAKAP NAK DAHULUKAN RAKYAT… INI NAK BENGKOK KAN RAKYAT… kah kah kah




6 ulasan:

Keliwontron berkata...

Alahai ungkit jangan tak ungkit ....7 juta banyak tuh .... bole beli 7 Ferrari -recon Naza sebulan kah kah kah

Ini yg cerita NanoTagging utk subsidised diesel apa cerita ...Teras Kimia CEO dia Tongku Keldai kata bule save kerajaan 2.3 billion lebih kah kah kah ..tapi dah pau kontrak RM500 juta utk 5 tahun kontrak.... bila tests kat lab negative bila test dekat fuel depot positive ...ini kan DNA test 9.9% pun org bule dispute ..apakan lagi Nano Tag Auta nie lagi mengarut ....Confiscated diesel BEFORE Nano tag RM 600 juta , LEPAS NanoTag hanya RM 2 juta ...

Kronie untung kerajaan rugi beratus juta tak pa ...bab kesihatan ntah apa2 ...

Aku kalau tengok bab2 anak RajaGopal nie berniaga mmg dah saspek getik betul !

Tanpa Nama berkata...

FAKAP! UMNO!

FAKAP! BN!

FAKAP! PDRM!

FAKAP! SPRM!

FAKAP! 1 MALINGSIA!

FAKAP! MAT MONGGOL!

FAKAP! JAIS!

FAKAP! PEKIDA!

LembuKenyang berkata...

Huha.. ini memang otak bisnes gerombolan betul. Pedulik hapa orang sakit. Sikit hari lagi, dosa leh diampun dengan sedikit bayaran. Guna ustat2 dan pensyarah, bersyarah pongpangpongpang kat TV untuk ikut Islam dan ditakut-takutkan dengan api neraka kalau tak bersyukur dan menghormati pemimpin yang korup, orang2 Melayu Islam, orang2 Cina dan India kampung yang sedia sejak azali memang tongong pukimak akan terus tunduk dan insaf.

Sejak dulu lagi memang dah terbukti mereka ini adalah Kerajaan Bisnes.

Tanpa Nama berkata...

Dari RM7 juta, RM4 juta adalah dari "WARGA ASING"! Warga asing bukan rakyat Malaysia!
Mengapa bagi warga asing berhutang? Lepas tu nak suruh rakyat Malaysia pula bertanggungjawab! Apa ni?
Tak habis-habis nak membodohkan orang ramai! Malulah sikit! Kalau tak pandai bercakap, jangan bercakap sebab nanti nampak sangat kebodohan diri sendiri!!!

Tok Uban berkata...

RM 7 juta tu pun kau dah bising...yang projek RM10 juta...naik sampai RM50 juta tu...kenapa tak bising?...teo na sing la lu...

Revolt berkata...

duit yg permata dapat RM100juta tu nak buat apa? untuk besarkan lagi kopek bik mama?