Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 8 November 2009

KHAZANAH DIJADIKAN BARUA UNTUK MEMBARUAKAN ANAK ANAK KECIL



KEMANA HILANGNYA PRO PRO MELAYU




KHAZANAH AKAN BAWA WATAK KANAK-KANAK KE TAMAN TEMA NUSAJAYA - melayau

Watak popular kanak-kanak Barney, Thomas and Friends, Bob the Builder, dan Hello Kitty adalah antara tarikan di taman tema tertutup empat tingkat bernilai RM350 juta, yang dijadual dibuka kepada orang ramai pada penghujung 2012.

Taman itu, yang akan ditempatkan di Pelabuhan Puteri di Nusajaya, akan memakan ruang seluas 60,000 kaki persegi dan satu lagi ruang retail seluas 100,000 kaki persegi.

KAH KAH KAH…

kah kah kah… INI LAH DIA CONTOH KETUANAN MELAYU…kah kah kah…

kah kah kah… INILAH CONTOH SLOGAN HIDUP MELAYU…kah kah kah..

woit… KEPALA BANA APA BARNEY ?... kah kah kah..

woit… MANGKOK HANYUN MANA BERNAMA HELLO KITTY…kah kah kah..

woit… THOMAS AND FRIENDS INI PENYAMUN DARI MANA?... kah kah kah…

woit… BOB THE BUILDER INI KONTREKTOR KELAS BERAPA?... kah kah kah..

woit… MANA DIA SANG KACIL…PAK BELANG…. kah kah kah..

woit… MANA DIA SANG LAMRI… kah kah kah..

woit..MANA DIA NENEK KEBAYAN… kah kah kah…

kah kah kah… KECIK KECIK LAGI DAH DIAJAR UNTUK JADI BARUA ORANG LUAR…. kah kah kah ..

kah kah kah… SUDAH BESAR JUAL NEGARA… kah kah kah..

kah kah kah… BILA ANAK SEKOLAH TAK KENAL BUDAYA BANGSA…. MARAHKAN PAKATAN RAKYAT… kah kah kah..

woit…. KHAZANAH INI DUIT RAKYAT… kah kah kah…

kah kah kah… JANGAN JADIKAN KHAZANAH AJEN BUDAYA IMPERIALIS…kah kah kah..

nota:
mana dia prowaris prokatak prokasa prokida kah kah kah



9 ulasan:

Sukj berkata...

kah kah kah kah...INILAH TEORI KETUANAN MELAYU BAB 8, JILID 13...kah kah kah kah

YANG DICETAK DIKUBANG PASU...kah kah kah kah

TELAN...TIBAI..REMBAT...GADAI...JUAL...ITULAH 'PELINGKUP MELAYU'

BUKANNYA 'PEJUANG MELAYU'...kah kah kah kah.

PEJUANG MELAYU...HANYA AZAN YANG BERKEMUNDANG DI MASJID PWTC ONLY

SETAN KENYANG...MELAYU NGANGA ! kah kah kah kah kah

LembuKenyang berkata...

...uk!uk!ak!ak!...PROWARIS BARU DAPAT BURIT...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...syokla dia main burit skrg...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...dulu tak dapat burit...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...skrg dah dapat burit...uk!uk!ak!ak!...

...uk!uk!ak!ak!...jadi dia sengap ajerlah...uk!uk!ak!ak!...

Tanpa Nama berkata...

Betul tu Pak Isam...kenapa orang2 kita selalu mengagong-agongkan orang putih ? Mana puak2 yang konon2nya pembela orang MeLayu ?

Keylee Daud berkata...

betul isham..pada suatu hari sang kancil bertemu dengan cinderella,cinderella nak seberang sungai ,sang kancil yang geliga telah melantik bob the builder,hahhahaha di ajak sama barney and friend berkelah rasmikan retok baru sambil menanti kedatangan beauty and the beast ..di balik lalang daruk harimau menanti bersama nenek kebayan...hahah

Sudin berkata...

Terang-terang merompak di siang hari..!!!

Ketuanan melayu kepala hangguk..!!!

Tak nampak siapa mengkhazanahkan harta rakyat....???
idea siapa khazanah ni....????
bukankah bangsa eeee yang di kepalai mahafiraun.......???

pukimak setan gabenor bank jaapar mana sudah lari....???
daim,halim saad,ghafar baba...yang terang-terang merompak kenapa tak ditangkap gantung sampai mati........?
Renong ?
ha...ketuanan melayu merenunglah lama-lama....

terang-terang menunjukkan belang tanpa selindung dah...!!!

Bukan Anwar tak tahu.....!!!

pelajaran dah hancus....
kesihatan dah lancus....
pertahanan meniaga....
pengangkutan bagi kat cukong berniaga.......

mana yang melaungkan ketuanan melayu....?...mana...?
buah pelior dah tak ada lah tu..!!

cinabeng...!!!

Tanpa Nama berkata...

pak isham patut tubuhkan suruhanjaya diraja siasat siapa dia sebenarnya Bob The Builder ni..

entah entah dia no x yang buat jambatan gantung ari tu??

terjah..jgn x terjah..

dellx berkata...

hahahahaha.....gua paling suka entri ni.paling terbaik....dari kecik lagi kanak2 1malaya kena tarbiyyah dengan barua2...besar2 koya jd mat saleh...

Keliwontron berkata...

Keputusan Jawantan Kuasa siasatan Jambatan Runtuh

Adalah di isytiharkan bahawa jambatan yg runtuh baru2 ini telah di bina oleh Bob the Builder ... sebagai ihsan utk kerajaan negeri ..

Kerajaan 1Malaysia akan menyaman Bob the builder di Mahkamah Hague utk menuntut ganti rugi akibat kecelakaan tersebut ...

Diberitakan Bob the Builder akan di pertahankan oleh Lawyer Sir Enid Blyton , manakala kerajaan Malaysia akan di wakili oleh
Laksamana Gani Patail dan Bendahara Lingam Moorthy

Siaran langsung perbicaraan ini akan di tayangkan semasa rancangan Tom Tom Bak bersama PenglipurLara Aznil Nawawi ..

Tunggukan kemunculan mereka !

orang gelang patah.. berkata...

sham aku rasa aku dah bosan baca blog kau.. tapi aku akan baca juga untuk nengok sejauh mana kau boleh tulis...

aku ada kat tempat nie masa perasmian tandatangan perjanjian tu... antara yang terlibat dato' LAT... (dia disediakan studio dan cafe yang besar bangunannya) dan mungkin dia akan bawa kartun power rangers agaknye... hahahahaha..

ada otak.... lu pikirla sendiri..........