Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 23 Disember 2009

KEPALA BANA APA ?



BERAPA BANYAK SKREW NAK KENA BUKA ? TAK KAN BUAT KERJA SORANG ?




JANGAN POLITIKAN ISU F-5E, BIAR POLIS TERUSKAN SIASATAN - melayau

SKANDAL 'kehilangan' enjin pesawat pemintas F-5E milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) semakin hangat diperkatakan. Ia menarik perhatian kerana enjin berkenaan berharga RM50 juta - satu jumlah yang sangat besar.

Isu tersebut timbul ketika kerajaan sibuk berusaha menghapuskan rasuah dan pelbagai salah guna kuasa serta penyelewengan.

Pendedahan mengenai 'kehilangan' enjin sejak 2007 itu menarik perhatian ramai terutamanya pembangkang. Seperti biasa ia dikaitkan dengan 'ketidakcekapan kerajaan'.

Dalam sesetengah blog propembangkang, ia dijadikan bahan menarik untuk membelasah pemerintah. Malah ramai yang mendesak agar kerajaan bersikap lebih telus. Pelbagai versi timbul. Pelbagai pihak dikaitkan dengan isu kehilangan enjin pesawat F-5E itu.

KAH KAH KAH…


woit…. TAK BOLEH POLITIK MACAM MANA?.... kah kah kah…

woit… INI MEMANG ISU POLITIK…. kah kah kah…

kah kah kah…INI ISU ROMPAKAN KAPAL TERBANG TENTERA UDARA…kah kah kah..

woit….. SATU MALAYSIA NAK TAHU…. MAT RAMBO MANA PUNYA KERJA….kah kah kah..

woit….MAT RAMBO INI... SAPA AJEN DIA…. kah kah kah…

woit…. JUAL PADA SIAPA?.... kah kah kah..

kah kah kah... POLIS NAK SIASAT ?.... kah kah kah...

kah kah kah.... PAU MAT REMPIT BOLEH LAAAA.... kah kah kah..

woit… SIAPA BUKAN KAN PINTU KEM…. kah kah kah..

woit… KALAU INI BUKAN ISU POLITIK…. INI ISU KEPALA BANA APA?.... kah kah kah…

nota:
adalah geng al-maunah yang membukakan pintu kem kah kah kah




13 ulasan:

KelateEasternHero berkata...

hahahaha.....

TG nik aziz org sponsor pi haji dh bising2.....dipolitikkan

yang mat monggol & balaci2 kate isu kehilangan jet engine x boleh di politikkan??

hahaha.....

btol2 nak tipoo melayu & 1malaysia...

haha bdk darjah 1 tau beza hahahahaha....

btol2 xbleh jaga negara....

pru 13 undi utk pakatan rakyat~!!!!

gigit jari laa puok2 ameno rm billion2 xleh nak paww daaa.....

daLyaanoon berkata...

ini macgyver pun garu kepala

Tanpa Nama berkata...

kenapa tak boleh dipolitikkan? senag saja jawapannya-kalau isu itu merugikan BN, tak boleh dipolitikkan. kalau isu itu menguntungkan BN, ia boleh dipolitikkan. Makhluk ni faham kah apa maksud terma "POLITIK"?

sri hartamas

Tanpa Nama berkata...

SALAM...

MANGKUK HAYUN BETUL LA...!

Tanpa Nama berkata...

'Kapal Selam Najib' masih ada dlm stock TLDM lagi ke ?? atau pon sudah di rompak !!



Dakis

Kap Khun Kap berkata...

kepala bana depa semua! Aku ingat kalau ada orang curi buah mangga belakang rumah pegawai mesti kena bawak g mahkamah. tengok ada yang nak kena tangkap tak! Tak boleh nak di politik konon.....POOOORAAAH!

Tanpa Nama berkata...

.....ni kena cari super bomoh ni..hehe..hallo. David cooperfield ada mana sekarang ?

Orang Lama berkata...

Mcm cerita P.Ramlee, Ali baba punya penyamun, nanti mangkuk tandas rakyat pun UMNO rembat kalau semua benda berharga dah habis dia pau..

DEMO!!! DEMO!!! berkata...

DEMO!!! DEMO !!! DEMO!!! DEMO !!! DEMO!!! DEMO !!! DEMO!!! DEMO !!! DEMO!!! DEMO !!! DEMO!!! DEMO !!! DEMO!!! DEMO !!! DEMO!!! DEMO !!! DEMO!!! DEMO !!! DEMO!!! DEMO !!! Bile nk berdemo???????

Tanpa Nama berkata...

Apa cite jet Hunter yang di beli dari UK masa Thatcher bercengkerama ngan TKT? Baki Scorpene yang satu lagi bila nak sampai? Bimbang nanti hilang plak kapal selam 2nd hand baru gerembolan...hehehe

Tanpa Nama berkata...

Siapa kata DIJUAL? Engine itu sengaja dihilangkan dan duitnya diisi ke dalam poket umno-bn untuk belanja pilihanraya.

Jika tidak, ke mana perginya duit itu? Ada dalam akaun bank siapa sekarang?

Bank mana? Di Malaysia? Singapore? Hong Kong? Atau di Israel?

lu tudam berkata...

Sebenaqnya Menteri Pertahanan dan Panglima Tentera Udara pada masa itu patut letak jawatan, disebabkan kecuaian mereka menyebabkan kehilagan injin pesawat tsbt.

Tanpa Nama berkata...

betul..aku sokong patut panglima tudm kena letak jawatan .benda mahal tanggungjawab dia la.menteri pertahanan pun kena letak jawatan.kalau betul2 depa ni seorang yg bertanggungjawab.kalau kat negara lain dah ada org letak jawatan tau.bab2 ni x nak ikut negara maju pulak?biul nye umno ngok