Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 14 Disember 2009

MACAM MACAM CARA GILA




MALAYSIA AKAN MENGADAKAN PERLUMBAAN KAPAL SELAM - SATU REKOD DUNIA





NAJIB UMUM PEMANDU 1MF1T-LOTUS DI PARLIMEN HARI INI - melayau

Tiga nama - Jarno Trulli, Heikki Kovalainen dan Fairuz Fauzy - disebut-sebut bakal mengisi kerusi pemandu pasukan Formula Satu 1Malaysia-Lotus (1MF1T-Lotus).

Spekulasi itu diperkuatkan lagi dengan ketibaan Trulli, bekas pemandu Toyota itu di ibu negara pada pukul 8.31 malam ini melalui penerbangan AirAsia D72009 dari London.

Bagaimanapun tanda tanya siapa bakal menjadi pemandu pasukan 1MF1T-Lotus akan diumumkan oleh Najib Razak di Parlimen.

KAH KAH KAH..

kah kah kah… NEGARA SUDAH ABIS DUIT… kah kah kah..

kah kah kah… RAKYAT AKAN DI CUKAI… kah kah kah..

kah kah kah… MUNKEE MUNKEE INI MASIH GILA DENGAN PROJEK MEMBASIR… kah kah kah..

kah kah kah… MACAM MACAM PUNYA GILA… kah kah kah…

kah kah kah… MACAM MACAM PUNYA TIPU… kah kah kah..

woit… SEMUA NAK REMBAT DUIT RAKYAT… kah kah kah..

nota:
bila agaknya orang melayu akan sedar
bila agaknya orang melayu akan berfikir
bila agaknya orang melayau akan terbangun dari angan angan
bila agaknya orang melayu akan terhantuk kepala
bahawa ketuanan melayu itu hanya kelentong nak bagi depa khayal kah kah kah

NOTA:
jangan lupa ibu tien yang suka 10 persen
jangan lupa ilmelda yag suka kumpul kasut
jangan lupa... jangan lupa siapa hah... yang suka keluar diakhbar kah kah kah




29 ulasan:

Johan 23.01.84 berkata...

Toyota tarik diri dari F1,Honda pun tak nak F1 lg,BMW pun dah blah..team2 F1 lain pulak banyak yang dah trpaksa kurangkan bajet..

tapi malaon ni sibuk2 nak masuk circus bodoh ni..kata negara takde duit,kena kurangkan subsidi2..tapi buat kerja gila dan bodoh ni mampu pulak..

Sukj berkata...

ONE SANA...TELAN SINI

ONE SINI...TELAN SANA

ONE TWO THREE...TELAN REMBAT SAPU...kah kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Sham, melayu cakap kaulah pengkhianat bangsa. Melayu cakap kenapa kau tak sedar2. Melayu cakap kau yang memperbodohkan melayu. melayu cakap kau lah petualang bangsa. Melayu cakap kaulah ejen zionis. Melayu cakap kaulah bapak komunis. Melayu cakap kaulah patut di ISA. Tapi, aku tetap menyokong kau!!!Adakah aku melayu yang BODOH???

melayu bingai

Tanpa Nama berkata...

Memang kerja gila di saat dunia mengalami kemelesetan...

Dapatkan Latest Blogger Template di sini

Daeng berkata...

anak kera di hutan di susukan.. anak malaysia di asrama mati kelaparan..bukan nya trulli yg maju kan malaysia.. anak malaysia di asrama yg akan majukan malaysia..bodoh punya UMNO

Safaju berkata...

Rugi pada pandangan mata rakyat marhaen..tp sangat menguntungkan pada ....(sila isikan tempat kosong)

Tanpa Nama berkata...

aiya jgn KETAWA kuat sgt ni, Ketua kamu pun x baik samapai mana, pajak kenderaan kerajaan yang berpuluh tahun dengan HARGA yg TINGGI kenyataan oleh NGEE semasa di dewan rakyat, INGAT ???

Tanpa Nama berkata...

babi betul najis ni!!!!! orang kampung semakin susah nak makan dia senang2 perabis duit, naik cukai.... pukimak betul. tu fairuz fauzi tu pun gila babi gak tak pikir ke nanti bila menang naik podium (ceh kiamat la....) kena main sembur2 air kencing setan, tak tau haram ka???? tapi apa nak kira haram, janji nanti dapat anugerah pingat ATUK... kahkahkahkah

Tanpa Nama berkata...

HAI????
Nak bayar gaji pekerja Petronas tak cukup duit? beribu kena paksa berhenti.
Nak sambung kontrak pekerja kerajaan x cukup duit jugak?
nak bayar peruntukan guru tahun 2010 tak cukup duit.
Tiba-tiba ada duit nak berlumba lumba tengah-tengah panas?
Apasal kita selalu dapat PM giler?
Kera di hutan nak bagi makan steak.
Anak di rumah suruh berpuasa.

Tanpa Nama berkata...

Itulah Isham, hang tak tau nak bersyukur. Orang tak tangkap hang masuk ISA, patut hang kene bersyukur ajerlah. Bising2 nanti, kene tangkap pulak, jenuh pulak hang nak kene sembah tuhan baru.

Inilah cara efektif nak melemah semangatkan umat Melayu bolo. Gunakan ayat2 dalam quran dan suruh depa bersyukur...ehem, sure kalah macam kene TKO punyer.

Tak percaya, pergi test tengok kat member2 terdekat. Bila dia marah2 dan bersungut sikit jer, suruh dia bersyukur...mesti terus jadi lembik punyer. Konfem!

Tanpa Nama berkata...

Woitttt TT, Yg kau jeles apakehe??? Mana ada pakai dana gomen??? Yg penting makcik felda bangga...krn kita dah bleh buat enjin!!! Makcik felda ingat enjin tu pakai enjin mesin rumput ke??? Kah kah kah!!! Lagi2 bodohkan melayu yg macam aku nih!!! Bodoh betul aku ngan TT nih!!!

siberkafe labukauuu

TEKONG DARAT berkata...

MELAYU BODOH AKAN SEDAR MEREKA DI TIPU BILA MEREKA DIGODAM MUNGKAR NAKIR

koboi berkata...

Memang sah Munkee ni gila. Dah tau duit x ada masih nak eksen.

Oii Mangkuk sedarlah tu semua duit rakyat. Bukan duit burit suami nazib...

sampai bila nak perabis duit rakyat???

Jebat_Musibat berkata...

ko nih semua membazir jer isam ooiii... tak leh la camtuh.

Sama macam bisnes jugak, nak majukan negara, selain menggunakan duit negara dengan berhemah (contohnya cam Rosmah shopping - kah kah kah), Kene juga membuang duit untuk pelaburan atau mencuba-cuba pelaburan.

Simpan duit dan guna saja takkan kemana jugak, kene ada investment, kene ada future plan, kene ada wawasan.

Tapi aku mmg cukup nyampah dia guna perkataan 1Malaysia kat kereta F1 tuh.

Baik guna perkataan 1Rosmah atau 1Badak . baru lebih catchy. kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

apa benda one sana one sini...satu haprak pun x guna.tariff elektrik nak naik IPP masih untung juta2 nape rakyat kena bayar ?yuran asrama penuh naik..apa yang sek bantuan penuh kerjaan nye..sek2 tu kalau dlm tu penuh anak org kaya mana tempat org miskin nak pegi?kata pelajar luar bandar 70% bandar 30% tapi byk nak2 org kaya je.dtg naik BMW la,Merz la...oiii jgn tipu melayu...lagi thn depan GST pulak..apa ni?????oii org2 melayu cukup2 lah sokong UMNO biul tu..sedarlah...negara dah miskin masih nak buat F1 x guna tu..x de sape nak buat demo ke bantah benda camni..tolonglah...kalau pasal doa cepat je org kepala lembu buat demo ,kalau benda bodoh camni x nak buat demo ke pemuda umno biul...

-:: zeNGoth ::- berkata...

Guys / Isham,

They said this is a Private Finance Initiative (PFI). Funders are the Air Asia Boss Dato' Tony Fernandez, his deputy Kamarudin Meranun & CEO of NAZA.

Najib also said the rakyat's money will not be used. Then Datuk Fernandez mentioned that they plan to get funding from GLCs like Petronas.

So if this is not a government project, why is the Sports Minister making the announcement?

P/s:- how much they pay the two drivers ?

apaapaaja berkata...

memang le kerja bodo ni kesukaan kerajaan malaysia. Kalau duit dia tak apa, ni duit rakyat, duit cukai rakyat. Duit itu lebih diperlukan oleh rakyat yang kesusuhan. Bukannya untuk keseronokan dua tiga orang sahaja.Masih ada yang bodoh ke nak sokong. Kata ekonomi malaysia tak baik....!!!!

Tanpa Nama berkata...

BODOH PUNYA PROJEK....
YURAN SEKOLAH NAIK...
CUKAI GST LAGI....
KAKI TANGAN KERAJAAN CLAIM PUN SUSAH NAK DAPAT SEKARANG NI...
GILA APA FORMULA ONE TU....

Sudin berkata...

"Ketuanan Melayu" ada kasta subsidi ye......

Kah,kah,kah...jangan lupa,mamak mudah lupa !
Batalkan perjanjian.....1Melayu akan bayar ganti rugi.....
Ada makna tu...........!!!!!

Jangan lupa yang suka 1Bomoh...kah,kah,kah...

Bomoh,bomoh,bomoh.

Woit...! HEATH LEDGER dimana kau menghilang........???

BK201 berkata...

Lotus F1 sign Jarno Trulli and Hekki Kovalainen.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/motorsport/formula_one/8411249.stm

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro,

Bangang ke apa Air Asia nak buang duit/investment/belanja bilion-bilion kat F1 siap pakai nama 1Malaysia, kalau tak KERAjaan bagi green light dengan janji-janji yang ntah apa-apa ntah dikemudian hari.

Petronas yang keje sedut duit pun tak mampu nie kan plak syarikat Tambang Murah? ada la tu PM janji projek-projek yang masyuk-masyuk nak perabihkan duit rakyat.

Ahli Gerombolan gumbira la boleh tgk F1, dengan tiket sponsor nanti.

HAPRAK PUNYA GEROMBOLAN.

-MADIR-

Tanpa Nama berkata...

- Toyota pembuat kereta terbesar di dunia menarik diri dari F1.
- Pasukan Honda menarik diri dari F1 musim 2009.
- Syarikat - syarikat pembuat kereta jepun Subaru dan Suzuki telah menarik diri dari siri "world rally championship".
- Ferrari juga menarik diri.

Ferrari dan McLaren belanja tahunan 2006 lebih 1.4 billion untuk F1.

Malaysia mengumumkan "budget Cap" hanya RM230 juta tetapi sengaja menyembunyikan kos yang tinggi, ia itu untuk gaji pemandu dan kos enjin dan juga pemasaran promosi.Ferrari mmembelanjakan US$44 juta untuk gaji pemandu dan US$175 jutaa untuk enjin. Infrastruktur untuk ibupejabat di SIC boleh cecah kepada berbillion ringgit (SIC CEO Ahmad Razlan). Yang pelik ialah pembabitan Thamby Kapal Terbang!. Dia ini seorang ahli perniagaan yang mencari untung. Kenapa dia melabur dalam projek ini?. Apakah janji trade-off bagi Thamby kapal terbang ini?. Burung tempua buat sarang rendah mesti ada sebabnya!. Walau macam mana "Biar Papa, asal bergayo...Yeop!!!!!.

Tanpa Nama berkata...

Adakan online petisyen bantah F1 bodoh ni.. atau buat group di Facebook ..kalo lebih dari 1 juta org join F1 malingsia mesti dihentikan serta merta!

Tanpa Nama berkata...

Bro!
1.Mak cik felda tentu bangga dan akan bercerita pasal F1 kat tangga sambil cari kutu.
2.pak cik felda tentu akan bangga dan akan bercerita sambil pekena secawan teh tarik kat warung dan borak sampai 3 jam.
3.Mat rempit tentu bangga dan akan menggandakan rempitan sebagai tanda menyokong F1.

Tapi bagi gua bro, F1 tu bermakna:
i.harga barang semakin naik.
2.harga minyak turut melonjak.
3.bonus tak dak.
4.tarif letrik naik mendadak.
5.bil air mencanak.
6.yuran anak aku melambung.
7.pekerja kontrak hilang kerja.
8.CUPACS nganga!
9.Kita nganga!
10.Melayu nganga!
11.Depa kaya raya!

ubi jaga berkata...

tak payah wat mnde2 main gasing lagi baik..waakaka..kaa..kaa..

ubi jaga berkata...

main gasing...r...

Keliwontron berkata...

Aku dah guna petua Nik Aziz ...
Semalam aku berdoa agar Jano Trulli dan Heivi Konabaring kembung sampai pecah perut ..amin !

tobinami berkata...

sebaik2nya protes kepada kerajaan skrg diterjemah ke dalam bentuk mengundi pada PRU13 nanti, yg belum mendaftar SPR, sila daftar sblm terlambat (sebab mcm2 hal puak ni bleh buat last minute). berani berubah ke arah kebaikan, tiada salahnya, hancurkan BN perompak wang rakyat!

Tanpa Nama berkata...

jangan risau,selagi belom tinggal kerbau saekor memang melayu takkan sedar dia kena tipu punya.BANGSAT punya najib....