Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 29 Januari 2010

KANG KONG ORI



CONTOH SEBUAH DARI 127 BUAH BUKU HASIL KERJA UNGKU AZIZ




BUKU KENANG JASA UNKU AZIZ -melayau

Universiti Malaya (UM) akan menerbitkan buku berkaitan kisah hidup dan sumbangan bekas naib canselor universiti itu, a Ungku A. Aziz yang akan dilancarkan Mac depan.

Buku berjudul Royal Professor Ungku A. Aziz The Renaisance Man diterbitkan sebagai tanda penghargaan terhadap jasa-jasa besar Ungku Aziz kepada negara dan UM kerana beliau adalah naib canselor paling lama yang pernah berkhidmat dalam sejarah universiti itu.

KAH KAH KAH

woit… CAKAP BACA 70,000 BUAH BUKU…. kah kah kah..

woit… SATU BUKU PUN TARAAAK TULIS…. kah kah kah..

kah kah kah…INI BETUL BETUL ORI PUNYA KANG KONG… kah kah kah..

woit… MEMBEBEL BUKAN INTELEKTUAL… kah kah kah..

kah kah kah…EEEEEAA…….AHHH..AAAAAA… MEMBEBEL…kah kah kah

nota:
tak pecaya sila tanya lebai google
kang kong ini ada tulis buku apa?
buku lengkang kang kong adalah kah kah kah




10 ulasan:

Abu Hud berkata...

ada lah bang!saya google jumpa buku ni
"Prinsip-prinsip koperasi / oleh Ungku A. Aziz"

Tanpa Nama berkata...

Aku dah check. Takde pun. Gebang je lebih.

Tanpa Nama berkata...

dengar cite ungku aziz nak join zunar untuk majalah kartun seterusnya...hehehehehe

Tanpa Nama berkata...

Kenapa Ungku Aziz tak rasa aib kerana apa 'substance' yang beliau ada meninggalkan kesan dalam sesebuah karyanya, jika ada sekalipun. Beliau ada prihatin dengan kemiskinan desa tak termasuk kemiskinan bandar atau kota. Beliau banyak berlagat bak seorang 'intelektual' dalam dunia akademik, budaya Melayu, falsafah dan juga dalam koperasi. Soalnya apa dia sumbangan idea intelektualnya yang bergetah dan seksi? Betullah dia NC Melayu/Turki pertama IPTA Malaysia, lain drp itu apak? Mana buku klasiknya yang diberi ulasan oleh kalangan yang berilmu bukan dari Profesor Kang Kung!

Tanpa Nama berkata...

Pasaipa TT marah sangat ngan prof ni? Dulu kena tendang spring dari UM dulu kerna angkara prof ni kot? Katanya TH itu dari hasil ide beliau dan buku pasal koperasi...check dulu TT jangan main balun bro....

is220 berkata...

wei hisyam ko jgn tipu melayu la..cube ko tanye Library of Congress online catalog..

Ini buku2 yg die tulis:

1) Jejak-jejak di pantai zaman / Ungku A. Aziz.

2) Prinsip-prinsip koperasi / oleh Ungku A. Aziz.

3) Subdivision of estates in Malaya, 1951-1960 [by] Ungku Aziz, with the assistance of undergraduates and staff, Dept. of Economics.

4) Penyelidikan, perundingan & penerbitan di Universiti Malaya, 1981 = Research, consultancy & publications at the University of Malaya, 1981 / kajian oleh Ungku A. Aziz dan Yip Yat Hoong.

Ini buku2 yg die edit:

1) Technology, culture, and development : an international symposium at the University of Malaya, December 1983 / editors, Ungku A. Aziz, Yip Yat Hoong, Ling Chu Poh.

2) Higher education and employment in Malaysia : technical reports / editors, Ungku A. Aziz, Chew Sing Buan, Jasbir Sarjit Singh.

3) Proceedings of the Seminar on Higher Education and Employment in Malaysia / editors, Ungku A. Aziz, Chew Sing Buan, Jasbir Sarjit Singh.

4) Syarahan perdana : dua puluh lima tahun pertama Fakulti Sastera dan Sains Sosial, Universiti Malaya, 1959-1984 / penyelenggara Ungku A. Aziz, Shaharil Talib.

5) Projek-projek penyelidikan & penerbitan Universiti Malaya, 1959-1976 = Research projects & publications of the University of Malaya, 1959-1976 / redaksi, Ungku A. Aziz, Yip Yat Hoong.

6) Strategies for structural adjustment : the experience of Southeast Asia : papers presented at a seminar held in Kuala Lumpur, Malaysia, June 28-July 1, 1989 / moderator, Ungku A. Aziz.

7) University education and employment in Malaysia / edited by Ungku A. Aziz ... [et al.].

jgn pecaye sgt lebai google..google pon kapitalis gak..kah kah kah

Abu Hud berkata...

tapi agak tak berapa cool la tajuk buku tu..Prinsip-prinsip koperasi?

Tanpa Nama berkata...

walau hebat mana pun si ungku tu,dia gagal menjadi pemikir yang memperjuangkan demokrasi....puji lah ke tahap langit sekali pun ia tidak ada apa2 makna......

Tanpa Nama berkata...

Sham, aku rasa kau tak adil nak mengutuk Ungku Aziz terlebih-lebih.

Kau ada dendam peribadi ker?

Kau ingat senang nak dapat gelaran Prof DiRaja kalau tak ada sumbang sesuatu?

Kau dgn dia sebenarnya ada persamaan dari segi prinsip perjuangan.


PPSMI dia bangkang! Pemikiran tentang agama lebih kurang kau aje!

That why, kalau kau sendiri mengikut arus atau kalau anwar naik sebagai PM...Kau sendiri akan dapat pengiktirafan! Tak gitu sham!

Bagi aku, kalo tulis buku macam hampeh....pon tak guna!

Cerita pon tak guna! Seperti juga macam kes P.Ramlee berapa ramai kawan2 seangkatan dia dulu yg kondem dia masa orang mengagungkan dia? Jadi, tak payahlah kau nak kata dia kang kong atau tak ada buku yg dia tulis pasal rakyat yg menilaikan kebolehan dia.

Kalau yang lain tu....aku sokong kalau kau nak kutuk...pasal terlampau kuat bodek! hahahahahah!

Tanpa Nama berkata...

Hoi, hisyam pulak nak tipu melayu!

Hoi, hisyam ada yang tak kena ni!

Hoi, hisyam ada dendam peribadi ni!

Hoi, jangan tak hantam hisyam!

Hoi, kalo hisyam salah, kena boo dia!

Hoi, Ungku Aziz tak buat buku kamasutra!

Hoi, Itu pasal buku dia tak femes!

Hoi, sapa yg berani nak claim tabung haji dia yg propose!

Hoi, sapa yang terhegeh2 nak majukan koperasi!

Hoi, sapa yg propose angkasa?

Hoi, hisyam dan ungku sama ajer???

Hoi, hisyam tak jaga kesihatan!

Hoi, ungku kuat bersenam!

Hoi, hisyam makan dia belasah ajer!

Hoi, ungku tak makan nasi!

Hoi, PPSMI dua2 bangkang!

Hoi, dua2 boleh pakai!

Hoi, dua2 ada pendirian!

Hoi, dua2 COOL ke?????