Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 23 Januari 2010

SEMBAB MENYEMBAB LAGI



SIAPA CORENG ARANG DI MUKA SEMBAB? - AIRBRUSHLAA - KALAU NAK LAWAN NAJIB




KERAJAAN TIDAK PERNAH ABAI HAK ASASI MANUSIA - melayau

Muhyiddin Yassin berkata isu hak asasi di Malaysia perlu dinilai secara adil kerana kerajaan tidak pernah mengabaikan isu tersebut seperti didakwa pihak tertentu.

Beliau berkata kerajaan sentiasa melakukan penambahbaikan dalam pelbagai isu hak asasi manusia termasuk membabitkan keagamaan di negara ini.

"Kita telah melakukan yang terbaik,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Pemimpin Bersama Rakyat di Masjid Assyakirin di sini hari ini.

Muhyiddin berkata kadang kala penilaian hak asasi di negara ini dinilai melalui persepsi semata-mata dan ini menimbulkan salah tasfiran.

Human Right Watch di dalam laporannya yang dikeluarkan semalam dan disiarkan oleh akhbar The Star mendakwa kerajaan Malaysia pimpinan sekarang telah mungkir janji untuk melindungi kepentingan rakyat dan masih lemah menangani isu hak asasi manusia.

Laporan 612 muka surat tersebut mendakwa kepimpinan sekarang menindas pembangkang, menyekat hak kebebasan bersuara dan memberi layanan buruk kepada pendatang asing.

KAH KAH KAH…

woit… TEBAL LAPORAN INI…SAMPAI 612 MUKA SURAT…. kah kah kah

kah kah kah… PIHAK PIHAK TERTENTU INI MESTI CEMBURU… kah kah kah..

kah kah kah… PIHAK PIHAK TERTENTU INI MESTI TAK SUKA NEGARA KITA MAJU…. kah kah kah..

kah kah kah… PIHAK PIHAK TERTENTU INI MESTI AJEN ASING…kah kah kah..

kah kah kah… PIHAK PIHAK TERTENTU INI MESTI BUDAYA BARAT…kah kah kah..

kah kah kah… AYAH DINO ENTOT ENTOT KATA PIHAK TERTENTU INI GUNA FACEBOOK DAN TWITTER…. kah kah kah..

woit… SIAPA PIHAK PIHAK TERTENTU INI ?.... kah kah kah…

nota:
rakyat satu malaysia menentang isa
rakyat satu malaysia tak mahu akta cetak
rakyat atu malaysia mahu auku di mansuh
rakyat satu malaysia tak mahu mati dalam penjara
mca tak suka isa
gerakan tak suka isa
mic tak suka isa

adakah rakyat satu malaysia pihak pihak tertentu ajen asing ? kah kah kah




7 ulasan:

as sahar berkata...

bro..ada link ke Human Right Watch tu tak?..lampirkan sekali..dah try cari tapi tak jumpa..TQ

Harris berkata...

Mat sembab ni bikin orang nyampah ngan statement yg ntah ape2.Toksah dok kona lipat la sembab oi..Ptuiihhh!!
*republic COOL*

Tanpa Nama berkata...

wtf?
prompt denial?
why dont the gov study the report to prove it's wrong?
just deny & said "we'd done the best"?
is that the best this mothasembabfucka can do?
bodoh mcm ni jadi DPM, bodoh lagi yg undi & sokong
---malayidiot---

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

betul la dia takpernah bohong ...

kah kah kah kah kah kah kahkah kah kah kah kah kah kahkah kah kah kah kah kah kahkah kah kah kah kah kah kahkah kah kah kah kah kah kah.....

alamak nak berak

Tanpa Nama berkata...

hoi mat jerung....

aku sembab bukan semulajadi tau! aku sembab pasal kidney aku ada prob!

kau jgn suka gelo-gelo org dgn bukan2 punya geloran. Pro skitlah mat jerung. Aku tengok gigi kau macam aku nak cabut pakai ragum tau!

kiok kiok kiok kiok! kang aku jotos kau punya gigi baru tau. kau nak gigi kau sumbing ke?

kiok kiok kiok kiok!

Tanpa Nama berkata...

Wak kata "dinilai melalui persepsi"

"Persepsi" tu apa Wak?

persepsi tu macam masih rayuan dah kena rotan ke?

persepsi tu macam masok balai mata lebam ke?

persepsi tu macam penjara isa ke?

atau macam demo UBN tak kena tangkap?

ataupun macam demo bersih kena sembor air?

apa benda 'persepsi' tu?

Boleh Wak terangkan sikit?

Wak parjo berkata...

Wak Wak!

Sudah la tu, wak!

Janganlah banyak sangat kelentong

Dosa Wak!

Baik wak ambik air sembahyang

Pergi bawak bersolat

Kurang sikit dosa wak tu!