Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 4 Januari 2010

TAK ADA KERJA LAIN KE ? MENIPU ORANG MELAYU TIAP HARI



STOP BULL SHITTING !




PM AJAK FIKIRKAN KEPERLUAN UNTUK SUBSIDI BAGI GULA – berita hairan

Najib Razak, hari ini mengajak rakyat Malaysia sama-sama berfikir apakah perlu kerajaan terus memberikan subsidi harga gula, satu bahan makanan yang ternyata boleh mendatangkan kemudaratan kepada rakyat.

Perdana Menteri berkata, kerajaan membelanjakan hampir RM1 bilion setiap tahun untuk subsidi harga gula, sedangkan bilangan pesakit kencing manis di negara ini adalah antara yang tertinggi di dunia.

"Apa yang patut dilakukan kita perlu mengubah cita rasa kita supaya kita kurangkan gula, saya sendiri tak guna gula kalau minum teh. Maknanya kita boleh ubah cita rasa kita, tak perlu gula terlalu banyak.

KAH KAH KAH…


woit… KALAU NAK JAGA KESEHATAN RAKYAT KENAPA HOSPITAL DISWASTAKAN…. kah kah kah..

woit…KALAU NAK JAGA KESEHATAN RAKYAT… KENAPA RUMAH DBLK SEMPIT MACAM LIANG KUBUR… kah kah kah..

woit… KALAU NAK JAGA KESEHATAN RAKYAT… KENAPA AIR DI SWASTAKAN… kah kah kah…

woit…JANGAN MENIPULAAA… kah kah kah..

woit… KALAU NAK BAGI KRONI DAN CUKUNG KAYA… MACAM MACAM CARA NAK TIPU RAKYAT… kah kah kah..

woit… KEPALA BANA… JANGAN BOHONG… BUKAN MALAYSIA YANG TERTINGGI KENCING MANIS DALAM DUNIA…kah kah kah..

woit… TAK ADA KERJA LAIN… NAK TIPU ORANG MELAYU AJE…kah kah kah

kah kah kah... ZAMAN INTERNET INI SEMUA FAKTA BOLEH TANYA LEBAI GOOGLE..kah kah kah

baca ini jangan nak menipu:

TINY ISLAND OF NAURU HAS WORLD’S HIGHEST DIABETES RATE
– al-jazeera Thursday March 20, 2008

Al-Jazeera has been doing a special series on the tiny Oceania island of Nauru, which is so small that the U.S. ambassador to Fiji just takes care of whatever issues arise on the South Pacific island and defense is left to nearby Australia. Only one square kilometer of the coral atoll is fit for producing food. So Nauruans, once living in one of the richest countries but now suffering with depleted phosphate reserves, live on a plethora of processed foods. And these are the results:

"Roughly four fifths of the island's 13,500 population are obese and an estimated 30 per cent has diabetes.

Most of them are type-two diabetes, caused by a lack of exercise and poor diet.

Just three per cent of Nauruans eat fruit and vegetables regularly, opting instead for processed and fast foods.

That means Nauruans have a dramatically reduced life expectancy – for men it's under 50 years."

And solutions aren't easy: The government is trying to get residents to walk more, but telling them to grow more of their own food is easier said than done in a drought-stricken region left with over-mined land. Meanwhile, medical experts have descended upon the island, seeing the high prevalence of disease and uniform lifestyle choices as a chance to learn more about diabetes.




11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

PENEMUAN TERBARU UNTUK MENYELESAIKAN MASALAH DIABETES... IAITU DENGAN MENAIKAN HARGA GULA SEBANYAK 20 SEN... KAH KAH KAH

madbi berkata...

ini piem negara mana yang buat statement ni? aku rasa x caya kalau piem 1malingsial yang cakap... tt saja fitnah dia ni!!! "....saya sendiri tak guna gula kalau minum teh...." tapi saya minum susu dari monggol!!!!

Johan 23.01.84 berkata...

kat website WHO,takde pun sebut nama Malaysia antara trtinggi kencing manis..

kasturi berkata...

Najib kata 'saya sendiri tak guna gula bila minum teh'.

Wal bodo wal bangang!
Kalau minum teh, pasti campur susu!, dalam susu sudah dicampur gula!!!!!ngang.

melainkan kalau minum teh o!

Tanpa Nama berkata...

omg kenape la bullshit sgt kerajaan kita ni..habis tu nak bagi subsidi ape lg? semua benda pun boleh mendatangkan kemudaratan

Tanpa Nama berkata...

Dato Seri Najis memang bangang. PENYAKIT DIABETES BUKAN BERPUNCA DARIPADA MEMAKAN GULA..tak percaya google je "cause of diabetes" & bukaklah beratus2 laman web perubatan, tiada satupun researcher & doktor pun yg pernah memandai2 buat conclusion yg diabetes disebabkan oleh gula!

Diabetes ni bila orang kena, AKIBATNYA badan tak boleh memproses gula. Tapi PUNCA orang kena diabetes adalah genetik, cara hidup tak sihat & sebab2 lain yg masih misteri (mcm kanser).

Sbg analogi, ada orang kulit gatal lepas makan udang, sebab alergi. Alergi tu memang dah ada sejak lahir, tapi orang2 bangang akan cakap "Kamu kena alergi sebab dulu banyak sangat banyak udang"

Gula hanya boleh membawa kpd penyakit diabetes secara tak langsung..gula buat orang gemuk, orang gemuk pula senang kena diabetes. Tapi tak siapa boleh cakap yg gula adalah punca diabetes.

Tanpa Nama berkata...

aduh ngok nya piem malingsial ni.

kalau diabetes mkn ubt, bukan minum teh. kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

bengong !!!!!

MIBU BULAN. berkata...

Bodoh punya PM 1 Malaysia, kalau nak naikkan harga gula naikkanjele,
Bila nak naik gula, bagitahu rakyat " GULA " memudaratkan kesihatan.....
Pasai apa bila nak naikkan Petrol tak bagitahu rakyat.... Asap kenderaan merbayakan Alam Sekitar...
Bagitahulah kat Rakyat PM 1 Malaysia tak guna kereta, tetapi guna "KERETA LEMBU" Pasai tak mau guna Petrol...

Tanpa Nama berkata...

kerajaan pukimak malaysia yang ditadbir oleh pm sial lagi bangang, kah kah kah . . . kah kah kah . . .

kalau takat nak keluar kenyataan macam ni bagi wa la jadi raja gopal, wa pun tau nak wat macam mana, lagi baek ma, wa luku2 pale pm wa kah kah kah . . . kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Bodo punya statement. Nak hilang diabetes mana boleh minum teh tanpa gula.

Minum la petrol. Bole padam sekali diabetes tu. Tak nyusahkan umat!