Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 4 Januari 2010

SEMUA BOLEH JUAL



HOSPITAL SWASTA INI MACAM RAJA BERSIONG JAGA IJN




KERAJAAN TARIK LESEN HOSPITAL JUAL BAYI – berita hairan

Kementerian Kesihatan tidak akan teragak-agak menarik balik lesen pendaftaran yang diberikan kepada klinik dan hospital swasta di negara ini yang dikesan menyalahgunakan lesen yang dikeluarkan.

Timbalan Menterinya, Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata, kerajaan memandang serius terhadap laporan yang mendakwa terdapat dua klinik swasta yang terbabit dalam sindiket penjualan bayi baru-baru ini.

Beliau berkata, klinik atau hospital swasta terbabit boleh dikenakan tindakan tegas mengikut Akta Perkhidmatan dan Kemudahan Penjagaan Kesihatan Swasta 1998 jika didapati benar-benar menyalahgunakan lesen mereka.

KAH KAH KAH…

woit… INI LAH HUKUM EKONOMI KAPITALIS… BUAT UNTUNG…kah kah kah

woit… HOSPITAL SWASTA NAK BUAT UNTUNG … BUKAN NAK BUAT KEBAJIKAN….kah kah kah..

kah kah kah… APA BOLEH JUAL AKAN DIJUAL…kah kah kah..

kah kah kah…. BAYI… MAYAT… DARAH… SEMUA DI JUAL….kah kah kah..

woit… LEBIH LAMA DUDUK DI HOSPITAL… LEBIH UNTUNG…kah kah kah..

woit… UBAT TAK MUJARAB PUN AKAN DI JUAL….kah kah kah..

woit… YANG TAK ROSAK PUN AKAN DI BEDAH…. kah kah kah..

kah kah kah… YANG PENTING… BUAT UNTUNG….kah kah kah..

nota:
nak tarik lesen?

jangan mengarutlah
jangan nak menipu
tak pernah dengar ada syarikat kapitalis hilang lesen
yang selalu dengar mat rempit hilang lesen
bila mat kampau nak pau kah kah kah





14 ulasan:

TumpoYop berkata...

habisla bro...tanggungjawab kerajaan pd rakyat langsung takde..
Hospital& klinik dah makin teruk cari untung semata...semua dah cekik darah pd org sakit & org susah...
PRU nanti ubahla kerajaan...Kalau rakyat bengong juga tak tau la...apa ke sial nya!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

bila nak tarik lesen 5000 permit teksi ( kata jamban ada banyak pulak tu)
semua nak tarik permit bukan senang nak dapat ooo... atas meja bawah meja
tak mau kira ka..

salam tun tukar tiub

saja mengampu kot dapat jawatan sitpol

Tanpa Nama berkata...

TARIK TERUS!!!
Bukan kata tak teragak-agak.
Kita nak tunggu nama penuh hospital dan lembaga pengarah hospital yang buat kerja ni.
Setakat nak acah baik tak payah cakap.
Silap haribulan bayi Rosnah pun kena jual nanti.

Tanpa Nama berkata...

Itu belum korek kes...hospital swasta buat surat beranak Malaysia (My Kid) untuk Indon, Rakyat negara India,..China Doll. Anak depa 12 tahun jadi rakyat Malaysia. Anak mereka ini lahir pakai nama Ibubapa Rakyat Malaysia...Pejabat Pendaftaran bukan pii tengok siapa yang lahirkan anak?. Doktor mengesahkan oklah itu...kha..kha..kha..kat malaysia ada duit semua jadi..tak ada duit balik kampung tanam ubi kayu...bagi kat jepun buat MSG. 5 tahun sekali undi lagi lepas undi kata kerajaan tak betul. Masa nak undi mata gelap lihat RM200...terus pangkah ...kerana dapat naik kereta free ke pusat mengundi!.

Tanpa Nama berkata...

Seorang kenalan perbendaharaan negara, yang rapat dengan kami, kementerian KPM (kementerian pelajaran) menceritakan Perbendaharaan Negara sekarang tengah mengalami kekurangan wang. Wang petronas pula tengah menguncup. Di kementerian pendidikan banyak peruntukan telah ditarik balik. antaranya :

1) Wang bantuan KWAPM dimansuhkan serta merta dan digantikan dengan e-kasih. Seluruh negara hanya 11000 orang sahaja pelajar yang layak.
2)Bermula 2010, tiada bantuan pakaian seragam dan kasut sekolah diberikan kepada pelajar seluruh negara.
3)Skim Bantuan Tuisyen (SBT) untuk pelajar miskin dihentikan serta merta dengan alasan tiada keberkesanan dalam program tersebut.
4)Pengambilan guru untk kursus 14 minggu dihentikan serta-merta.
5.Tahun 2010, sebarang aktiviti yang dilakukan sekolah haruslah tidak membebankan dari sumber kewangan kerajaan. (kem 1 malaysia pula banyak buang duit)
6.Elaun untuk guru BISP pula akan ditarik balik sebelum 2012.(pada bila2 masa. sekarang pihak KPM tengah dlm perbincangan).
7.Tiada peruntukan inventori untuk semua sekolah pada tahun ini. Cth: komputer baru, LCD dsb. Ianya hanya diberikan kepada skolah tertentu sahaja.
8.Insentif untuk guru di pendalaman P1, P2 dan P3 akan dikaji semula untuk dibuat pengurangan.

Kepada pembaca ulasan ini, berjimatlah berbelanja. Banyak cukai bru akan dikenakan. Bsedialah untuk menghadapi inflasi.Tahun ini mungkin akan menjadi sangat sukar.

Mat Dangdut berkata...

Abang Hisham mintak sambung cerita Dato seri Jantan Takubin...Har! Har! Har!

Tanpa Nama berkata...

Alamak mat kampau!!! Sham, lu memang siotttt betul lah. Ini bahasa klasik niii..Yg banyak dipakai di singapura sekarang. Hahahahah!!! Korek lagi bahasa klasik sham...

siber labukau

Tanpa Nama berkata...

Kerajaan bukan membantu rakyat depa berniaga dengan rakyat sekarang ni!

MctHeory berkata...

Beb. .

Orang mau buat baik pun ko mara ke?

Bole tahan pelik juga ko ye. . heh!

Tanpa Nama berkata...

Saya tak sabar nak tengok
'abangang Tuah' kene jual....hehehe..


-Cucu Jebat 2010-

anonymous berkata...

aku tak mau lagi derma darah kat sepital, sbb dengaq ceriter hospital jual darah yang aku dermakan, aku derma hanya dapat makan teloq rebus 2 buji, milo secawan dan kek sepoton. Depa jual darah aku jenis o pulak tu, bolih rm 4, 5 ratus. Akan datang aku pi bekam je le, lagi baguieh.

suis-media berkata...

salam bro

tuan tuan jangan lah percaya dengan orang politik,,,jangan nak klentong laa kementerian kesihatan nak tarik lesen hospital swasta,,,semua hospital swasta kat malaysia ni menteri menteri ada saham,,,mungkin kak ros tu belum dapat saham sebab baru jadi menteri,,sebab tu melalak macam anjing,.

Mangkok Umenongooook berkata...

Apa nama 2 spital tuh?
Tak ada nama, maknanya tak adalah benda tu!

Saja bukan cerita!
Ni nak bagi Melayu lupa kes gula naik.

Buat isu baru, isu lama kasi lupa.

Teknik keparat nih!

Tanpa Nama berkata...

SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA BUNG MOKHTAR. MASUK PARLIMEN JANGAN BERLAGAK SAMSENG LAGI. CUBA2LAH MINUM TONGKAT ALI BANYAK2. BARU DAPAT MAIN LAMA2. KALAU TAK ZIZZIE AKAN LARI CARI YAB LAIN KAH..KAH..KAH..KAH.. BOM MOKTAR..