Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 20 Februari 2010

ANGAN ANGAN HINGGA KE LANGIT




SEBUAH ROCKET MALAYSIA YANG TAK NAIK NAIK KE ANGKASA




AEROANGKASA BAKAL LONJAK EKONOMI NEGARA : MUHYIDDIN -mStar

Kerajaan akan membangunkan lagi industri aeroangkasa sebagai persiapan memasuki era ekonomi berpendapatan tinggi, kata Muhyiddin Yassin hari ini.

Beliau berkata, industri itu berpotensi untuk menjana pendapatan dan melonjakkan pembangunan ekonomi negara.

Menurutnya, nilai pelaburan di dalam industri ini telah meningkat 300 peratus kepada RM991.6 juta pada 2008 daripada RM113.3 juta pada tahun 2006.

KAH KAH KAH...

kah kah kah... SEMBAB OOOiiiiii SEMBAB... kah kah kah...

kah kah kah... KADANG KADANG KETAWA SALAH... MENANGIS PUN SALAH..kah kah kah

kah kah kah... KENAPA MANGKOK SANGAT INI....kah kah kah..

woit... BUAT ENSEL PINTU LAAA DULU.... kah kah kah..

kah kah kah... AEROANGKASA NAK PERGI KE MANA?.... kah kah kah..

woit.... DULU DAPAT PAKAGE BELI SUKHOI.... DAPAT TUMPANG....kah kah kah..

woit... APA KAJIAN YANG DIBUAT MASA NAIK KE ANGKASA?... kah kah kah..

woit.... APA PUN YA TUUURRRR... kah kah kah...

kah kah kah... TAK SUSAH PAYAH PERGI ANGKASA.... INI SEMUA NAK KELENTONG MAK CIK FELDA.... kah kah kah..

woit...BERSIH KAN DULU SUNGAI KLANG.... kah kah kah..

woit...TANAM PADI BANYAK BANYAK... PILIHARA AYAM BANYAK BANYAK... kah kah kah...

woit... TAK KAN MALIKUL SEMBAB INI NAK TAKE OVER NASA?.... kah kah kah




18 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Menurutnya, nilai pelaburan di dalam industri ini telah meningkat 300 peratus kepada RM991.6 juta pada 2008 daripada RM113.3 juta pada tahun 2006

apa punya turrr la...
lu salah typo ka tt?
atau memang laporan tu salah grammar jugak?
dari 113juta naik jadi 991juta,
maknanya pertambahan 8x
yakni peningkatan 800%
bukan 300%
mungkin mesin kira2 ppsmi terbakar fius kot...

-average joe-
klakka-la.blogspot

Tanpa Nama berkata...

betoi 3x hehe...naik taraf sungai klang lagi baguih biaq sampai jadik mcm sungai di tengah2 bandaraya seoul..siap org boleh jejalan lagi kt dlm ayaq sungai tuh sbb terlalu bersih dan jernih...

Small Mama berkata...

oitt..

biarlah dia jadi CEO nasa..

kah..kah..kah..

nak rembat tanah melayu dah kantoi.

kah..kah..kah..

rembat tanah alien lak

kah..kah..kah..

blh tanam gula kat angkasa.

kah..kah..kah..

kat angkasa kajian cakap tak ada darah tinggi. boleh telan gula banyak2.

kah..kah..kah..

graviti tak ada. darah x boleh naik tinggi.

kah..kah..kah..

Saudaramu Nikjoe berkata...

kah kah kah..

macam-macam idea dan projek yg dibuat. sekolah kluster la, sekolah berprestasi tinggi la, zon industri akuakultur la, aeroangkasa la.. itu la ini la. kadang-kadang letih sangat nak mengejarnya..

sepatutnya setelkan dahulu agenda utama yang telah dirancang. 6 projek NKRA tu apa cerita. settle kan yg tu dahulu sepenuhnya..

adoii... nak gelak pun dah tak de mood macam TT cakap nie..

bagi nasihat dan saranan lah pulak.

sembab Ooooiiii sembab! dah dah latu.. cermin muka tu sikit, tengok daging banyak mana dah tumbuh!

Tanpa Nama berkata...

TUMPANG NAIK MOTOBOT NAIK ANGKASA HARI TU BERAPA UNTUNG DAPAT TT?

EKAU DAPAT APA?

Sukj berkata...

kah kah kah kah...INI SAH NAK BAWA BENDERA KERIS BERKARAT KE ANGKASA...kah kah kah kah

LEPAS TU NAK BUAT KUBUR MAHAFIRAUN DI ANGKASA...kah kah kah kah

TAPI GUNA DAN PELINGKUP DUIT RAKYAT...kah kah kah kah

JAGA KAPAL ANGKASA YANG DALAM SELUAR TU DAH LA...kah kah kah kah..kah kah

Melayu Sengal berkata...

Bang Isham, bagus juga kalau dah ada roket sendiri. Boleh antar semua ngok nie one way trip to angkasa lepas. Ada kat bumi Malaysia pun buat mengabiskan beras je. Suruh depa buat roket banyak2, senang kita antar mereka tu ke outer space and don't come back!

Tanpa Nama berkata...

Ape dan dari mana sijil univisti Mat Daging Muka ni? Na pigi angkasa melawat Matahari? Storoid? Neptoroid? Daginroid?

Orang luarbandar dan kekampongan belum punya prasarana yang cukup. Budak budak luarbandar diSabah dan Sarawak masih membuta huruf..kurang guru guru untuk mengasuh mereka..satu kelas 50-60 murid murid. Waktu pemerintahan Madey banyak bangunan bangunan sekolah, yang dibuat atas konsep Design, Build and Transfer. Kebanyakan bangunan sekolah ini menjadi Gajah Putih saje!!

Beri keutamaan kepada pembangunan dan pemberian kepada keperluan asas. Buat projek aeroangkasa untuk krono gerombolan dari dalam dan luar negeri je!! Ini taktik rembat harta rakyat!! Ini taktik merasuah=Gerombolan. Sudah menjadi darahdaging gerombolan.

Tuhan Mahakuasa beri perlindungan rakyat Malaysia daripada malapetaka gerombolan ini.

Allahuakhbar Allahuakhbar.

Tanpa Nama berkata...

Projek angkasa pertama 'mercun tembak' yang akan diekspot ke China.

Tanpa Nama berkata...

tak payah nak berangan nk pergi angkasa bagai la sembab oiii... cuba bagi petrol 53sen se liter, pendidikan & medical percuma kat rakyat,tax tadak macam kat brunei tu. sana mana ada projek2 besar,rakyat aman damai tak kena cekik darah mcm kat 1mesia ni.

Tanpa Nama berkata...

Agaknyer apa keje menteri2 kt msia ni..???

Satu org boleh jadik mcm2 menteri..tahun lepas menteri pertanian,tahun ni menteri pendidikan,tahun depan menteri dalam negeri...P mai p mai tang tu 1Malaysia pening!!

Taik tahun lepas tk habih cuci lagi..buat taik kt tempat lain plak..Keje rakyat makan taik..

Dah 50tahun memerintah,mcm2 harubiru..Otak tahap belacan,tapi jadik menteri!!

-pengawas menteri-

Johan 23.01.84 berkata...

woit sembab,ade cukong nk rembat tanah kat planet lain ke? kahkahkah..

suis-media berkata...

salam bro,

Ini ialah contoh kpi pemimpin tertinggi umNOK sama taraf dengan idea budak tabika kemas jee,,dulu jadi menteri pertanian buat projek kat bumi tanam padi pun tak keluar beras ini pulak nak buat projek kat angkasa...buat malu orang johor jeee.

suis-media berkata...

salam bro,

Ini ialah contoh kpi pemimpin tertinggi umNOK sama taraf dengan idea budak tabika kemas jee,,dulu jadi menteri pertanian buat projek kat bumi tanam padi pun tak keluar beras ini pulak nak buat projek kat angkasa...buat malu orang johor jeee.

undertaker berkata...

salam..........
bro isham............
suruh puak-puak ni tutup mulut sat...
jngn dok banyak keluaq idea tak tentu kalu.........idea nak rembat

awat depa ingat rakyat ni mentekedarah pasiaq kat bulan kot?
kalau dok biaq....habih m'sia depa juai

hari-hari macam-macam dok putaq....sampai rakyat dah naik ketaq

cuba cari jln
pebaik sistem pendidikan yg celaru
pebaik prasarana umum
utamakan pemakanan negara
utama kan kesihatan rakyat
dahulukan kebajikan makcik pakcik felda
selamatkan pak mat nelayan dari
cukong ikan di pintu kuala....
imbangkan harga getah, sawit pak din
bersihkan racun sayuran di cameron highland......bagi bantuan kat pak mat buka ladang lembu kambing....

rentikanlah dok pikiaq benda-benda pak mat ngan mak som tak tau pabenda aeroangkasa tuuuu....

Apollo 2020 berkata...

Baru2 nie, PROJECT CONSTELLATION telah dibatalkn oleh Presiden Barack Obama.

Project Constellation ialah program menghantar semula angkasawan AS ke permukaan Bulan sebelum tahun 2020. Idea ini dicetuskan oleh bekas Presiden G.W. Bush pada tahun 2005.

Tp disebabkan perbelanjaannya yg sangat tinggi, Obama telah membatalkan projek ini.

Bajet projek ini telah dipindahkan utk menampung kos mencipta teknologi hijau dan mengurangkan kesan pemanasan global. X caye sila google NASA.com.

Cube lu pikir betul2. US yg canggih teknologinye pon leh batalkan program aeroangkasa ke Bulan.

Tp di Malaysia nie pelik ckit. Ape yg dunia tak buat, Malaysia akan buat.

Apa yg Malaysia tak buat, kat dunia lain akan buat. Ntah ape2 ntah la Malaysia nie.

Kenapa banyak sangat benda2 pelik kt dunia nie banyak berlaku kt Malaysia haaa....Aku pon heran.

Lang berkata...

Woi korang... mmg tak patut la kutuk sombab tu... kasi chan la kat die plak..

meleleh air liok tgk kapal tak selam...
satu dah ke laut, satu nak ke langit la plak.. masyuk...

Dalam perancangan 1boleland ke12 nnt (R1BK 12) depa nak tarik pelabor-pelabor dari angkasa untuk melebur di boleland. Ini kerana pelabor-pelabor di dunia ni dah melarikan diri dari boleland.

tapi... aku fobia bila nak buat roket lak... takut tak boleh terbang...

huhuhu.....

Tanpa Nama berkata...

nak bukak pejabat kemas kat angkasa kut....ha a a a