Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 17 Februari 2010

SEDIH ! MI SPIK NO INGLIS



MI NO UNDERSTAND




nota:

terbukti pembelajaran bahasa mat saleh
telah merosot bagitu dalam sekali.


It's Austalian practice.... adalah satu kenyataan !

Is it Australian practice... satu pertanyaan?


nota:
orang australia akan jawab:

mi spik ni inklis
don bugger bugger inklish language kah kah kah


nota:
oxpoot pun tak tahu tulis
bahasa inglis - betul ke
lulusan oxpoot atau oxpoot street kah kah kah


what is the because kah kah kah



50 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Jawapan dlm pertanyaan...kah kah kah

Bigfish berkata...

Inilah hasil produk graduan lulusan PPSMI yang cemerlang gemilang terbilang tembelang daripada UMNO dan BN. Kesiannn...

Mesti MP Australia tak baca Utusan Malaysia sebab tu tak dapat info terkini.

Tanpa Nama berkata...

woi!woi!woi!
1.hang tak dak modaii lain ka!!
2.Pasaii grammer pun nak jadikan isu!!
3.puak german dan itali!!cakap mat salleh tunggang terbalik pun!!boleh cipta kereta hebat oii!!!
4.puak jepun jahil cakap omputih pun!!cipta macam-macam oii!
5.yang hang pandai omputihni!!jadi saitis ka!doktor ka!jurutera ka!!

Tanpa Nama berkata...

GOOD ONE TT MEMANG U NI ADA KELAS.

Tanpa Nama berkata...

senang-senang tulis dalam BM la apa nak kalut sangat, bukannya orang australia tak reti cakap melayu, kalau tak faham pun tahu-tahulah mereka nak rujuk mana-mana sumber

itulah bangangnya umno sekarang ni, glokal ntah ape kebende, diorang ni tak tahu apa yang diorang cakap, makin kalut makin bangang makin bodoh, bukan setakat tu dah memang bendul dari biasa dah

lain kali tak payahlah nak berdemo sebab itu bukan budaya kita.. korang sendiri yang cakap

memang dah UMNGOK dah

Tanpa Nama berkata...

malu nyeee

Tanpa Nama berkata...

oit...bangang betul la.. grammar pun failed...hahahaha.. gerombolan2 bikin malu mat tyson

Tanpa Nama berkata...

Tuan depa PENYAMUN...,
Depa ni PENYANGAK Pegang Banner...,

Kena la tu...
Penyamun dan penyangak!!..

Ada Akai.. letak kat jubo...!!

...Me-Layu Me-Layau....ish!ish!ish!






[saya suka Kangaroo]

Tanpa Nama berkata...

BI yg mcm ni, menambah kemaluan je...

Lang berkata...

yang penting KeldaiJantan jadi hero...

mcm yang sebelum ni...

publicity sudah merundum
cari isu untuk hangatkan balik
mujur keris tak dihunus
nak lawan dengan aussie

Lang berkata...

TT

aku baru nak baca artikel ni dengan serius...

tapi dah jadi lawak jugak

kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

AIK TETIBA JE KO JADI CIKGU ENGLISH. HEHE. BAGUS TEGURAN KO TU. BELAJAQ LAGI WAHAI BLOGGER OI.TUKAR TIUB SEBENAQNYA FRUST SEBAB HANGPA TULIH TAK BETOI.SEBAB DIA SOKONG SANGAT HANGPA BANTAI ORANG KANGGAROO TU. MINTA DEPA JAGA KANGGAROO KAT SANA CUKUP LA. TAK PAYAH JAGA TEPI KAIN MALAYSIA.

Tanpa Nama berkata...

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0217&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_09.htm

kakakakahahahak

Tanpa Nama berkata...

this is the very basic mistake yang amat memalukan.

malu nyer.....

Jakfar

Tanpa Nama berkata...

Macam tak kenal aje muka-muka ni
ni kat afrika ke ni?
bukan kat magnolia ke?
kompius aku.

Lang berkata...

Barisan Exco Pemuda Umno membuat kunjungan hormat ke atas Datuk Seri Najib Razak petang ini di sebalik desas-desus segelintir pemimpin sayap itu mahu menjatuhkan kepimpinan ketua mereka Khairy Jamaluddin.

Patut mamat ni menggelupok semacam jek..

Bagaimanapun, seorang anggota exco yang mengesahkan pertemuan itu menyifatkannya sebagai “kunjungan biasa dan tiada kaitan dengan insiden” yang tercetus bulan lalu.

dialog biasa orang UBN, maksudnya terbalik - pernah dengar kata-kata ni; "harga minyak takkan di naikkan sehingga hujung tahun", apa jadi selepas tu...

Ketika mesyuarat bulan lalu salah seorang exconya Hishamuddin Yahya dikatakan telah meminta Khairy agar berundur kerana didakwa tidak efektif memimpin pergerakan tersebut.

mengata PR dah goyang tak sehaluan tak berfungsi... yang di atas ni nak komen ape?

Hishamuddin juga dikatakan telah menggesa diadakan pemilihan baru untuk memilih barisan Pemuda Umno yang lebih berkesan.

syam... ko saje la jadik ketua, nampak air liok dah menitis tis tis

“Pertemuan ini adalah ruang yang sesuai bagi kami menyelesaikan perbezaan kami. Memang ada sedikit kebenaran dalam maklumat yang terbocor ini, bagaimanapun ia tidak serius.

juak ni pon sama, mana la reti nak simpan rahsia... seluar die pon selalu bocor

“Biar kami menemui perdana menteri terlebih dahulu,” kata seorang exco yang tidak mahu identitinya didedahkan.

ni lah die contoh pejuang, berani dibelakang tapi takut nak dedah identiti, like leader like follower, terjunlah dengan kotak-kotaknya.. biarkan.. biarkan

Mat Dangdut berkata...

Hidup JUBO!Hidup Epul!Epul ekau ni JOBO!!!

Tanpa Nama berkata...

Biarlah mereka memprotes kerana ada lagi yang akan diprotes untuk embassi German, Peranchis, United Kingdom, Amerika Syarikat dan.....
Si albino Najis tak faham yang sistem penghakiman kita begitu bobrok sekali

Tanpa Nama berkata...

hoi tanpa nama 1528, m'sia ni maju hapa...
...maju ke depan poket haprak2 tu...

masalahnya itali ka Jepun ka tonggang tbalik BI depa tapi maju..M'sia ni dahlah buduh huduh lagi BI...

Tanpa Nama berkata...

aku tau lah korang bodoh bahasa omputeh...tapi janganlah nak tayang kebodohan korang kat satu dunia pulak ha ha...

Tanpa Nama berkata...

It's Austalian practice.... adalah satu kenyataan !


ko ni pun eja tak betul..ape cite

Small Mama berkata...

court mammoth ka??

cari apa nk interfere?

cari spender bik mama.

kah..kah..kah..

oitt.. spender bik mama boleh byr ansuran ke? xdan cukup sebulan bayar downpayment, bulan dpn dah kena beli baru sbb koyak.

kah..kah..kah..

Tukar saiz.

kah..kah..kah..

Keliwontron berkata...

Practise -verb
Practice - noun ....
sepatutnya Is it Australian's practiCE ?

Takper lah silap Cina2 taukey pencetak tu kah kah kah

Muhammad berkata...

woi!tanpa nama 15:28
mmg german tak gheti omputih
tapi depa tu ada prinsip
keadilan sama rata
pembangkang boleh masuk tv
demonstrasi buleh dilaksanakan
siap polis tolong tutup jalan bg depa berarak
rasuah takde
mesia ni dah la korup
tak maju,tak tahu malu,pemimpin bangang
aper lg ko nak?
blah la lu tanpa nama
ada nama pun malu nk letak
apaaraaaaa!! poooraahhh
-Muhammad-

nenekkau berkata...

ahahahaha what is the because of that kahkah

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

nak muntah

zachary berkata...

Orang lain demo kerajaan tak bagi permit mesej jelas dan tajam je..ni gomen dah kasi tutup sbelah mata kasi demo, mesej lak fail. Tonggang langgang pasal banyak tonggang kuang kuang kuang...

Tanpa Nama berkata...

kah..kah..kah.... alamak, memalukan Malaysia saje !!!!

manalah Mohd Taib ?? Mi no spik inglis....

inilah geng-geng UMNO yg bodoh dan tak erti !!!

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah. so dont forget u remember...

Tanpa Nama berkata...

sekolah yo bortingkat_tingkat tapi bangang macam lombu australia,ooi kj pi balik motong la,jua sekerap buku kek cino rombau,kau menyalak2 macam kobau tu apo hal,macam koro kek kelapi,boleh lak kau bordemo,apo kau tak bawak kepalo lombu sekali,baru hero kampong,mesti bik mama jadikan kau montori.sokolah yo tinggi tapi bangang,agak eei torlobih masyukkk sobab tu bingai.

iman berkata...

buat malu je weh english longkang mcm tuu...

Lang berkata...

ada tengok video trail demo depa tu..

yang jadi ketuenye sebijik macam beruk mat yeh!.. bukan aku kata tapi orang yang jadi ketua demo kate..

ingat.. ingat... ingat balik hari ini dalam sejarah.

jangan marah aku.

yang kat belakang die tu mcm monyet eeee kat tanjung bungah botanical garden.

ooopss... mcm orang melayau.. sowy silap cakap.

keh.. keh.. keh..

Tanpa Nama berkata...

sape2 yg terase: memangla orang jepon ka orang itali ka german ka x pandai cakap omputeh buleh wat gheta.. depa x pandai ckp sbb xdak ppsmi. bukak tv pon mana ade citer omputeh sgt. hok org kat cni.. dgr lgu pon nak omputeh, tgok muvie pon bhs omputeh.. ngaji kat sekolah pon.. kalo bleh bm pon nak ajor pkai bhasa omputeh.. sbb 2 la malu sgt kalo wat simple sentence pon terabur abis grammar nyo..

Lang berkata...

lompat sikatak lompat
lompat la tinggi-tinggi
lompat berahim lompat
lompat sampai patah kaki...

lompat tinggi2 sebab kaki dah cukup perkasa..

Tanpa Nama berkata...

ni bkn masalah grammar ke ape..masalahnye kalau betul² nak sampaikan mesej tu biar la betul grammar nye..kalau mcm ni, org australia fhm ker?
akai tarak ka??malu ade pemerintah mcm ni..

Tanpa Nama berkata...

nama je UMNO(english gk tu)tp pemua dia bodoh tahap bengong..apa yang penting .AMPU...

Tanpa Nama berkata...

Masalahnye court di Malaysia memang mcm pundek, boleh dijual-beli. Mestilah negara lain tak puas hati.

Bila ada ketidak-adilan di negara lain, pemimpin Malaysia punyalah jadi hero yg bagi kritikan tegas. Legi pedas kritikan, lagi 'hebat' & 'berani' pemimpin Malaysia tu, contohnya Mamak Madey.

Bila negara lain bantah Malaysia, gerombolan kata "do not interfere with our court" (itupun seminggu belek kamus dwibahasa utk tulis ayat tu dlm inklis.

Kalau betul2 taknak orang masuk campur hal kita, kita tak bolehlah bantah Israel, Amerika, Australia, Perancis dll.

Nostalgia abkk berkata...

kalau pun kita bodoh jangan tunjuk kan kebodohan kepada orang ramai.
Inilah yang dikata kan bodoh sombong.

faheypairan berkata...

mmg bangang!!nmpak sgt jd tukang pegang je..dpt la RM30 sorang...kah kah kah kah kah kahhhhhhh

Tanpa Nama berkata...

Esok pagi tentu 50 MP aussie tu naik jet pergi putrajaya mintak hampun kat 1malaysia.

Minggu depan pulak obama dan geng-geng dia datang naik jet pergi puterajaya mintak hampun jugak.

Minggu satu lagi mp jerman pulak datang mintak hampun.

bravo! bravo!

Tanpa Nama berkata...

It's standard practice to have Muhammad Muhammad Taib to speak for the rest of us? Mi spik inglis beter den any of u dumb----- kah kah kah

Lang berkata...

tolong kasi betul kalau aku tersalah...

aku ingat masa dulu ada satu negro kena humban kat lokap sebab dasar apartheid dulu, boleland pon ada antar memo kat aprika selatan.

aku quoted dari blog aprika

Sebab itulah bila dasar apartheid di Afrika Selatan mulai 1948 dihapuskan pada 1994, Malaysia adalah antara negara yang aktif membantu Afrika Selatan untuk mengendalikan pilihan raya bebas yang pertamanya. Sampaikan poster pilihan raya pun di cetak di Kuala Lumpur dan diterbangkan khas ke sana.

satu lagi quoted dari wiki kes Suu Kyi - Burma

At one point Malaysia warned Burma faced expulsion from ASEAN as a result of the detention of Suu Kyi.

itu bukan aku kata, itu fakta kata.
jadi mereka ni tak tahu nak tadbir negara masing-masing ke? Ada tak demo bantahan di aprika dan burma?

Johan 23.01.84 berkata...

kesian diaorang ni..ni lah akibat bila da bodoh nak tunjuk kat org lagi..da la bahasa melayu berterabuh, mi no spik inglis pulak tu..kahkahkah..

Adolf Hilter berkata...

ada sesape tengok bayang2 si berahim katak? hahaha..

How to spell business? berkata...

http://www.demo.daylife.com/photo/0eX4dWJ8ul0VC


Bussiness?

Apollo 2020 berkata...

UMNO nie dulu dipanggil PEKEMBAR. Tp sbb bunyi tak sedap, diorg tukar ke inglis. Jadinye= U.M.N.O.

Tp diorg sendiri pon ramai yg tak tau singkatan U.M.N.O. nie. Yg diorg tau sebut UMNO, parti politik org2 Melayu.

Puak2 yg berdemo nie bukan tau apa pon. Tau main sentimen n provokasi. Ade gado ckit nak join bagi tambah masalah.

Last2 dpt upah RM 50 sahaje. Boleh la beli susu anak. Tak pon dapat minum free segelas teh o ais & mee goreng kt kedai mamak. Boleh la tu.....buat alas perut makan sehari.

Korg yg berdemo nie tau ape? Kalo Australia xnak minta maaf, ko pikir ko boleh ugut diorg ngan kapal selam. Woit...Kpl Selam beli tahun lepas pon tak leh selam.

Korg pikir Australia takut. Korg pikir Malaysia lg power dr US.

Korg ingat nie zaman Lord Of The Rings ker perang pakai pedang. Korg ingat nie zaman pendekar bunuh Naga gune Keris Sakti.

Ini sekarang sudah masuk era Star Wars la. Org perang gune teknologi sains. Ade satelit, jet pejuang, missiles,kpl selam nuklear, machine guns, sentry guns, dll.

Korg masih lg di zaman purba Lord of The Rings. Glokal la ckit. Kalo setakat keris kontot nak lawan ngan 1 peluru balistik US, konpem 20,000 org pendekar Melayu kalah.

Logik la ckit.

Nak wat demo pon tggu la kpl selam abis direpair. Tggu la dulu enjin jet hilang bawak balik semula ke malaysia.

Kalo Australia bom malaysia sekarang, camne solje2 kite nak lawan. bina kekuatan dulu, barulah wat demo.

bahlol betol la org UMNO nie.

Tanpa Nama berkata...

Mi no spik inglis.

Terjemahan dari PPSMI

ENGLISH :
"That server gives a plug and play service to the clients using either
hardware or software joystick.The joystick goes into the port of the
client."

BAHASA :
"Pelayan itu memberi pelanggannya layanan cucuk dan main dengan menggunakan batang gembira jenis keras atau lembut.Batang gembira itu dimasukkan ke dalam lubang pelanggan."

shahmetal berkata...

alamak yg ini lawak aku pon tak tahan la.. hahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

Mengomen2 sekalian..

jaga bahasa anda...saya dah hampir jatuh dari tingkat 4 asrama ini krn tidak tahan dgn lawak2 yg anda tinggalkan kat sini..

kalau masuk raja lawak ni kompem x dpt nak cr 1 juara sbb smua juara..hahaha...

Tanpa Nama berkata...

ITU pasal bila aku kena saman polis masuk court, buat tak endah je...itu pasal bila aku disaman loyar masuk court, buat dunno je...