Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 3 Mac 2010

AJAR ANAK SENDIRI DULU



TAK PAYAH BAKAR JEMBATAN - CAKAP DULAK DALIK




RAIS : GREEN DAM TIDAK WUJUD SEKAT INTERNET - malaysianinsider

Rais Yatim berkata kerajaan tidak akan menyekat pengaliran maklumat di internet tetapi berharap agama dan budaya akan dijadikan panduan dalam memanfaatkan kebaikan penggunaannya.

Beliau berkata kerajaan juga boleh menguatkuasakan undang-undang di tahap maksimum sebagai usaha menyekat unsur-unsur negatif yang disebarkan menerusi media baru terutama internet.

Katanya kerajaan tidak akan mengambil tindakan seperti China yang bercadang mewujudkan “Green Dam” sebagai langkah menyekat kemasukan unsur-unsur negatif dalam internet.

“Kita tidak ada buat sedemikian. Tinggal lagi kita pohon supaya agama kita, budaya kita digunakan sepenuhnya untuk menentukan kebaikan kita.

“Di samping itu, saya akui bahawa penguatkuasaan undang-undang di bawah Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 digerakkan ke paras maksimum,” katanya dalam rancangan bual bicara “Soal Jawab” terbitan TV3 malam tadi.

Dia berkata kementeriannya serta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia sedang menjalankan latihan-latihan tertentu untuk menguatkuasakan undang-undang berkaitan.

Rais berkata masyarakat negara ini tidak boleh menerima sesuatu yang disiarkan oleh media baru bulat-bulat.

“Seperti yang saya katakan tadi kita sedang membina satu tamadun, budaya kita. Kita sini di tanah air kita, Singapura dengan cara mereka, Thailand dengan cara mereka.

“Jadi kita sekarang sedang didatangi dengan Facebook, Twitter, kita tidak marah, tapi di mana sifat-sifat tempatan kita untuk kita masukkan dalam Facebook... bagaimana pula pihak-pihak di Eropah dan Amerika Syarikat menyerang kita dengan cara halus mereka, apakah kita tidak terfikir soal itu.

“Bagaimana kita nak kawal anak-anak kita yang menghadap Facebook lebih lama daripada mengulangkaji pelajaran, mengaji al-Quran. Jadi saya hanya menyatakan, oleh kerana dunia siber internet ini bukan kita yang cipta, kita perlu berhati-hati, ambil yang baik dan buang yang tidak baik,” katanya.

KAH KAH KAH...

woit.... TAK PAYAH CAKAP BANYAK BANYAK LAAA... kah kah kah..

woit.... ANAK YANG ENTOT ENTOT LARI.... DAH JUMPA KE ?.... kah kah kah..

woit... JANGAN NAK CAKAP BUDI BAHASA LAAAA.... AJAR ANAK SENDIRI JANGAN ENTOT ENTOT LARI.... kah kah kah...

woit... TAK PAYAH CAKAP BANYAK LAAA.... HENTIKAN RASUAH DULU...kah kah kah...

woit... TAK PAYAH BAKAR BAKAR JAMBATAN.... ALTANTUYA SIAPA SURUH BUNUH.... kah kah kah..

woit... TAK PAYAH CAKAP BUDI BAHASA.... KUGAN KENAPA MATI... kah kah kah..

kah kah kah.... BUDI BAHASA APA?.... TAN BENG HOCK MATI PASAL APA?... kah kah kah

woit... TAK PAYAH CERITA HAL MENGAJI QURAN... 12 BILION HILANG DI PKFZ KENAPA TAK SIASAT.... kah kah kah



6 ulasan:

Lang berkata...

hahaha..

tt, tengok gambar tu teringat pada rossi... the doctor,

i'm speak english.. u dari mana?
oww star... speak english ha..

cahaya malam berkata...

apa punya turrr.. kan?kan?kan?

*tahniah 1 malaysia!

;)

Tanpa Nama berkata...

Budi bahasa tinggi pun bukan boleh kenyang!

sebab tu banyak katak timbul bila tak dapat main golf

banyak katak lompat bila tak dapat bayar ansuran kereta

ada katak lompat bila dah tak sebulu dengan abang long

ada beras ada budi
ada kain batik ada bahasa
ada 30rm ada budi bahasa

poraah!

Khun Pana aka johanssm berkata...

Bakar Jambantan - sudah change mode dah ..

madbi berkata...

aku dari dulu meluat tengok mamat sekor ni. cakap siap pantunpantat, hapa pon tarak!!!

Tanpa Nama berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=Ts_87zEZFqk

Meluat aku!!