Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 3 Mac 2010

BERITA BAIK UNTUK SATU MALAYSIA



TIBAI JANGAN TAK TIBAI




BERBALAH DENGAN NAJIB, PORTAL MUHYIDDIN TUTUP - Free Malaysia Today

Persaingan politik antara kem Muhyiddin Yassin dan bos beliau Najib Razak dilihat semakin meruncing apabila laman web Muhyiddin itu ditutup sejak seminggu lalu, selepas dilancarkan baru dua bulan.

Laman sesawang rasmi milik Muhyiddin, www.my-malaysia.com.my, ditutup tanpa sebarang notis setelah ia dilancarkan pada Idealisme Generasi Muda di Angkasapuri, 30 Januari lalu.

Ketika dihubungi, seorang pegawai pejabat Muhyiddin mendakwa portal tersebut mengalami masalah teknikal dan mendakwa ia akan diaktifkan semula dalam “sedikit masa.”

Namun “kehilangan” laman web itu tetap menimbulkan spekulasi bahawa ada sesuatu yang tidak kena antara Najib dan Muhyiddin.

Beberapa pihak beranggapan portal itu samada diarah tutup oleh pihak tertentu dalam Jabatan Perdana Menteri atau digodam oleh pihak upahan kem pro-Najib.

Portal yang membawakan tema “MY Malaysia – Muhyiddin Yassin Untuk Malaysia” itu membawa aspirasi dan buah fikiran orang nombor dua dalam kerajaan itu.

Namun beberapa pihak di dalam dan luar Umno melihat isi pandangan Muhyiddin itu bercanggah dengan konsep-konsep yang dicanang oleh Najib menerusi slogan Satu Malaysia.

Ahli Parlimen Kuala Langat Abdullah Sani Abdul Hamid tidak menolak kemungkinan laman web Muhyiddin dilenyapkan akibat “dua pemimpin itu
mempunyai pandangan berbeza dan ingin membawa dasar masing-masing dalam pentadbiran negara.

“Perkara ini sudah diduga awal kerana Najib dan Muhyiddin “tidak boleh bertemu muka”. Mereka dilihat tidak seiring dalam banyak perkara.

Kelompok Muhyiddin tidak senang dengan monopoli kumpulan Najib dalam membuat keputusan dan ini dilihat beberapa kali apabila Muhyiddin bercanggah pendapat dengan Najib,” kata beliau.

Abdullah Sani beranggapan perpecahan dalam Umno dan Barisan Nasional sudah mencapai tahap kritikal dan rakyat hanya menunggu masa untuk melihat pemberontakan besar-besaran oleh kem Muhyiddin terhadap Najib.

“Kem Muhyiddin tidak berpuas hati terhadap banyak perkara. Contohnya isu Ku Li dan royalti minyak di mana amaran diberi kepada Ahli Parlimen Gua Musang itu datang daripadad Muhyiddin bukannya Najib,” kata beliau lagi.

Keretakan yang melanda Umno-BN semakin jelas kata Abdullah Sani sambil menambah Muhyiddin dan Najib “tidak boleh duduk sekapal”. Najib dan Muhyiddin dilihat tidak sebulu sejak era mereka berdua bersama dalam Pergerakan Pemuda Umno lebih dua dekad lalu. Ketika itu Najib menerajui Pemuda Umno sementara Muhyiddin sebagai Exco kanan.

“Muhyiddin menganggap beliau exco paling kanan dalam Pemuda Umno ketika itu dan merasakan tidak perlu tunduk kepada Najib yang lebih muda dan “junior” dalam politik.

“Jadi antara beliau dengan Najib sentiasa ada perasaan tidak senang sehinggalah apabila beliau menjadi timbalan kepada Najib,” kata Abdullah Sani lagi.

Pertelagahan antara Najib dan Muhyiddin telah hangat diperkatakan dalam blog serta laman web politik sejak Ahli Parlimen Pulai itu menyandang sebagai timbalan dalam kerajaan dan parti.

Muhyiddin dianggap bercita-cita tinggi dalam politik dan ramai menjangkakan Timbalan Presiden itu akan mencabar Najib untuk jawatan Presiden Umno pada pemilihan parti 2011 nanti.


KAH KAH KAH...

woit.... INI BERIA PALING BAIK UNTUK SATU MALAYSIA ....kah kah kah..

kah kah kah.... TIBAI JANGAN TAK TIBAI.... kah kah kah..

kah kah kah.... REMBAT JANGAN TAK REMBAT.... kah kah kah...

woit.... SATU MALAYSIA CUKUP SUKA HATI... kah kah kah...

nota:
kalau mengikut ajen risekan nampaknya
malikul sembab telah mendahului mat mongol
ini kerana isteri sembab tidak segempal suami
mat mongol kah kah kah..

ertinya kalau malikul pindah ke putrajaya
tak perlu beli
katil besi baru kah kah kah



15 ulasan:

amierls berkata...

muhyidin mp pagoh bukan pulai

Lang berkata...

dah tau dah slogan selepas 1malaysia... mesti mymalaysia pulak.. hahahaha

ms-malaysia pon ok jugak...

Tanpa Nama berkata...

saya rasa MY lebih layak menjadi pemimpin no 1

MY dilihat lebih bersih

Hidup MY

Lang berkata...

soal kem itu kem ini memang dah jadi budaya dalam uBN. sejak dulu lagi team a, team b.

big boss memang tak pernah sependapat dengan second boss. sejak mkutty, sleeping beauty hingga ke magnolia... sama sahaja.

Tanpa Nama berkata...

Biasalah bi end

kat ameno MY tak sejalan dengan 1M

kawan kita Carbias dan muru kat ppp pun macam tu jugak

jiran kita semy dengan subura kat Em Ai Ci pun sama gak

Eleh! Sepupu kita chu ha dengan geng dia kat Em Ci Yeh pun 2 x 5

Yang kat gerak-gerak tu 5 x 2 pun

pendek kata bulu dah tak sama
satu panjang bulu, satu lagi pendek bulu
dah tak sebulu
Slogan aja lebih....
nak tutup bulu

madbi berkata...

bila nak perang ni..??? x tahan tunggu lama lama...!!!!

Tanpa Nama berkata...

Pendidikan seks amat mencabar
KUALA LUMPUR - Guru-guru di Malaysia masih belum bersedia untuk mengendalikan pendidikan seks di sekolah kerana mereka kurang latihan profesional dalam subjek tersebut.

PEPAGI AKU BACA BERITA NI GELAK SAMPAI TERKENTOT2

Ini lah bahananya kalu menteri pelajaran sembab..

Kurang latihan entot-entot ke?
Bik Mama pun boleh buka kelas latihan entot-entot..

kah...kah..kah...

entot-entot 1Malaysia

Tanpa Nama berkata...

Rasa rasa ada kes liwat baru ke? Wak Sembab meliwat atau di liwat?

Tanpa Nama berkata...

PM Najib,

Saya ada satu cadangan.

Satu cara untuk melenyapkan TPM Muhyiddin alah mendakwa TPM melakukan liwat ke atas pemandu dia.

Selepas itu kita hantar TPM ke Sungai Buloh. Bukannnya kejam sangat pon sebab dia pon ada abang Anwar menanti di Sungai Buloh nanti.

Diharap mendapat perhatian.

Sekian

mosabit berkata...

antara najib dan muidin?...ada perbezaan?

satu botak..satu sembab...?

laki najib bikmama pandai nyanyi...tapi anak muidin najwa (pun sembab jugak) lagi pandai nyanyi....?

najib tak jolok dolah...muidin sodok dolah...

kalau takl aleh tiang gol umnonok...sampai mampos muidin jadi timbalan jer ker...

kah kah kah kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

“More than RM 20 billion has been paid out in Terengganu’s name over the years, yet the people of Terengganu remain impoverished because the money has not gone to them. They are expected to console themselves watching millionaires frolic in yachts and admiring a crystal mosque they cannot pray in,” he added, referring to the Monsoon Cup sailing regatta and the Islamic Civilisation Park in Pulau Duyong in Kuala Terengganu.

KU LI

malaysian insider

Sepukal berkata...

woit!

kahkahkah...Johor perlu dihalau keluar dari Malaysia kerana UMNOnya terdiri dari Jawa dan Bugis. Muhyiddin Yasin orang Jawa, bukan Melayu tulen...kahkahkah

kahkahkah...pemimpin UMNO harus purebred Malays. Sudah tiba masanya UMNO melancarkan "penulenan" Melayu di dalam UMNO...kahkahkah

kahkahkah...Najib Tun Razak juga tak layak jadi pemimpin UMNO kerana dia orang Bugis...kahkahkah

woit!

kahkahkah...tapi malangnya Melayu tulen tak sanggup ditipu Ketuanan Melayu UMNO yang tak purebred...kahkahkah

kahkahkah...dah ramai Melayu Tulen menyokong Pakatan Rakyat terutama di negeri-negeri utara Semenanjung...kahkahkah

fendimalik berkata...

slogan next Pm ...my malaysia..tanah digadaikan rakyat diketepikan..hahaha

pisau belati berkata...

Annuar dulu TPM kepada Mahafiraun. Mahafiraun digugat oleh Annuar. Mahafiraun cantas Annuar dgn tuduhan liwat meliwat.
Sekarang Muhyidin sembab TPM kepada isteri romah sudah mula menggugat. Macam mana agaknya isteri rosmah nak cantas dia? Pikai liwat meliwat macam mahafiraun atau pakai C4 macam altuntunya?

Bagaimana orang Johor? Redho ke?

Tanpa Nama berkata...

slogan najib 1Malaysia..slogan muidin MyMalaysia..Jika rakyat tak dapat terima 1Malaysia mana bolih terima MyMalaysia..MyMalaysia akan kebas tanah rakyat..tanah rakyat diJohor sudah kebas dan sudah jual.

biar najis dan muidin gadoh sampai sampai blue black. ini tanda tanda be end akan rapoh!!

sekarang pengetua, guru besar, guru kecil sekolah sekolah diPP..banyak kena samun oleh unMO pimpinan zahid zamidi..ini memang dijangka berlaku kerana lebih 40% guru guru seluruh Malaysia tidak menyokong UNMO lagi..kumpulan pengetua, guru besar, guru kecil ini akan memangkah PR dalam PRU13 akan datang..polis juga begitu..kumpulan pegawai rendah dan yang sudah lama berkhidmat tetapi tak naik pangkat akan pangkah PR nanti PRU13.

Tuhan Mahakuasa beri panduan kepada kumpulan yang disamun dan ditindas oleh UNMO supaya memangkah PR PRU13 nanti.

Allahuakhbar Allahuakhbar.