Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 8 Mac 2010

ORANG KAYA TAK PERLU DI CUKAI - ORANG MISKIN WAJIB KENA CUKAI




INI CONTOH ORANG MISKIN HANYA ADA ENAM BELAS BIJI KERETA !




CUKAI IMPORT BUGGY GOLF DIMANSUH - melayau

Najib Razak hari ini mengumumkan pemansuhan cukai import bagi pembelian baru buggy untuk kegunaan kelab-kelab golf di seluruh negara berkuat kuasa serta-merta.

Najib Razak berkata, pemansuhan itu bertujuan membantu pembangunan sukan golf yang semakin diminati pelbagai lapisan masyarakat dengan kelab-kelab golf pada masa sama berupaya meningkatkan lagi kemudahan yang sedia ada.

Selain itu, langkah itu juga mampu menjana pendapatan negara apabila lebih 200 kelab golf di negara ini berpotensi menjadi destinasi pilihan pelancong asing untuk bermain sukan itu

KAH KAH KAH..


nota:

main golf ini permainan orang kaya
pemain golf ada kemampuan untuk bayar cukai
lihat cukai orang kaya di mansuhkan

orang miskin akan dikenakan cukai kepala

tak kan orang Melayu tak nampak hal ini
tak kan tak faham kalau membaca berita macam ini




34 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

PUTRAJAYA, March 8 — Malaysia’s highest court today ruled that Anwar Ibrahim’s sacking from the government in 1998 was constitutional.

Court of Appeal president Tan Sri Alauddin Mohd Sheriff led a three-man bench which affirmed that the High Court and the Court of Appeals were correct in their earlier decisions.

The other judges were Datuk Abdull Hamid Embong and Datuk Mohd Ghazali Mohd Yusof

“Under the Federal Constitution, the Yang Di-Pertuan Agong is a constitutional monarch… as a constitutional monarch he has a limited role in appointment of ministers it is decided by the Prime Minister. If the Prime Minister has decided that a minister should cease to hold office, the Agong would not be able to do otherwise,” said Alauddin, who explained that the Agong’s role in appointments or revocations of ministers was merely a “formality.”

NOTA:
PELIK BIN AJAIB BETUL MALAYSIA INI. SEKARANG CAKAP RAJA TAK DAK KUASA.

MASA KRISIS PERAK PULAK CAKAP SULTAN ADA KUASA PECAT MB.

UMNO...UMNO..


Anwar appeared cynical when he spoke to reporters outside of court. ”What did you expect? A surprise?” said the one-time deputy prime minister and former right-hand man of Mahathir in jest.

He explained to reporters that he had decided to pursue the case because he knew for a fact that the late King did not sign the letter of consent on September 2 when the letter was first issued to Anwar.

Anwar claimed that the then-Agong, the late Tuanku Ja’afar ibni Almarhum Tuanku Abdul Rahman and his wife, Tuanku Najihah binti Almarhum Tunku Besar Burhanuddin had visited him in hospital in Munich, Germany shortly after his back surgery and informed him of the matter.

“Tuanku Jaafar told me that he was not informed on the morning of the sacking, and did not sign on the second of September.

“My wife as well as Tuanku Najihah are witnesses. They were there,” claimed Anwar.

Meanwhile, Karpal told reporters that the judgment effectively meant that the former Prime Minister had the powers of a “dictator.”

“We are not disputing the fact that the Agong acts on the advice of the Cabinet... I just can’t understand how such a judgement could have been passed,” said Karpal.

Tanpa Nama berkata...

lahanat tol la..asik2 kono tindas..mampos la mcm ni..kah kah kah kah

Datuk B berkata...

JEMPUT ORANG LUAR MAIN GOLF 2.3.4 HARI JER DI NEGERI PEJUANG MELAYU

BAGI HADIAH TEMPAT PERTAMA...RM1.12JUTA

KERJA ASKAR BERPULUH-PULUH TAHUN PERTAHAN NEGERI PEJUANG MELAYU...SUPAYA PEJUANG MELAYU MUDAH 'TELAN' DAN REMBAT

TAPI PENCEN ASKAR RM700 SHJ SEBULAN...

NAK TELAN APA woii...kah kah kah kah..kah kah

PENAIK LA PENCEN ASKAR TU...KHASNYA YANG PANGKAT KAPTEN...kah kah kah kah kah

YANG BUAT KERJA LEBIH SAMPAI NAK MAMPOS...KAPTEN. BUKAN GENERAL...kah kah kah kah.kah kah

GENERAL MAIN GOLF JER...kah kah kah kah

MEMANG...http://umnogoyangtelor.blogspot.com

kah kah kah kah kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

ayohhh...turun ke jalan raya...

Tanpa Nama berkata...

puki ayam punya orang kaya...
FUCK OFFFFFFFFF

MIBS berkata...

orang industri, yang ada perniagaan besar² dapat subsidi, kemudahan, potongan istimewa, pengecualian cukai, pastu ishtihar keuntungan bersih juta² dan bilion². Rakyat secara keseruhannya camne? nak beli barang runcit pun kene pikir banyak kali.. adehhhh

Tanpa Nama berkata...

Macam celaka jer aku dengar kata2 Mat Mongol nih. Patut ramai2 pakat ambik four iron pelakong kepala dia dgn bik mama sekali kah kah kah

melako.. berkata...

kepala otak die...
mcm bangang..!!!!!!
bodo nak mampus...
cimpett...
lahanat...
lahabau...

Tanpa Nama berkata...

Mari kita sama-sama keluarkan
setem peringatan untuk mengingati
bagaimana PM kita telah berupaya
menjana ekonomi melalui cukai menyukai kepada Rakyat marhain.
Hidup Melayu!

Setem Satu Malayau
<\/\/\/\/\/\/\/\/>
< >
< (*)(*) >
< ) .( Atlan >
< ( v ) tuyaa >
< \ |/ >
<................>
-pukitaik-

Tanpa Nama berkata...

pergilah mampus Najib !!
saje tahu tekan yg miskin !!

Cukai kereta tak nak korang tapi cukai import bagi pembelian baru buggy dimansuhkan !! Kepala otak Najib sudah terbalik !! Bodoh !!

Rakyat semua mesti bangun menentang UMNO/BN !!

Tanpa Nama berkata...

betu..betul..betul..

Tanpa Nama berkata...

ada tiga golongan:
1] golongan elit, mereka inilah yang memiliki semua projek mega, merekalah yang membuat undang2, mereka kayaraya, tak perlu bayar cukai dan tak perlu bekerja.

2] golongan ini yang berkerja dan berfikir, membayar cukai, macam robot...

3] golongan penganggur, golongan ini digunakan untuk menakut-nakutkan golongan kedua tadi...
kalau taknak jadi penganggur, awak kena kerja dan bayar cukai faham...

Tanpa Nama berkata...

Hoi, sukan tu bisnes!

Hoi, sukan tu pelancongan!

Hoi, sukan apa yg tak mahal!

Hoi, sukan jogging paling murah!

Hoi, pakai kasut kungfu pon dah boleh lari!

Hoi TT, sapa cakap sukan golf mahal!

Hoi TT, sukan golf hanya glamer!

Hoi TT, glamer kerana banyak peluang bisnes!

Hoi TT, kalu pandai, sukan golf antara yg termurah!

Hoi, beli set buatan ciongkok!

Hoi, sekali hayun dah patah shaft!

Hoi, sekali pukul head pon ikut bola!

Hoi, yang penting badan berpeluh!

Hoi, jangan jadi TT!

Hoi, kesihatan tak jaga!

Hoi, keretek sambung puntung!

Hoi, paru2 dah immune!

Hoi, tunggu masa nak bocor!

Hoi TT, lu punya idea byk mahu pakai lagi!

Hoi TT, kesian kan sikit pada lu punya macai2!

Hoi TT, jangan pentingkan diri lu!

Hoi TT, jaga kesihatan!

Hoi TT, start jogging!

Hoi TT, kretek boleh kuat tapi peluh kena banyak keluar!

Tanpa Nama berkata...

celake....

k0m4nd3r berkata...

den dah agak dah. Musti ado berito nih masuk TT.. Den tgk ghajo lawak pon x lawak macam berito yang diumumkan kek berito tv3 semalam.. Kah kah kah! Org boli kereto golf buek apo?

Lang berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lang berkata...

tt... aku menyeru supaya semua orang beli buggy ni dan gunakan dijalan raya... sebabnya duti impotnya sudah dimansuhkan... proton dan kancil yang keluar kilang pun kena cukai...

lepas semua galak beli buggy ni duti impot akan dikenakan kembali...

pasni apa pulak? duti impot KD dari indon pulak dimansuhkan... ehk... KD kena duti impot ka? aku mana tau sebab aku tak main golf.

Tanpa Nama berkata...

Ini berita baik kepada mat-mat rempit. Nak beli big bike mahal tahap gaban nak mampus. Harga dah lepas tax boleh beli BMW 5 series second. kalau lu orang beli KTV 4 tayar tu pun sekarang haga kaw kaw rm 25 000 model kawasaki. Kalau dr china bru rm 5000. Tapi korang weekang nanti tanggal tayar bru tahu. Yang nih sesuai pakai weekang dan whilly..

Tanpa Nama berkata...

Aku dulu main golf pun buat nak kasi lulus kredit jam aku masa kat Utm jer.lain2 niat pun nak rase main golf jer.mase tu bukan kua duit sgt pon.main golf buat letih jer dahla berjemur tgh panas dahtu stat pukul 8 pagi pun belum tentu bole abis pukul suma 18 lobang.abis byk duit membazir lak tu. kesimpulan aku main badminton lg best dr main golf.alah cakap ajela hasil kutipan country club dh tak untung.org dah tak main golf lg.tu belum masuk cite berape byk tanah org kampung dah kene rembat nak buat pdg golf ni.ni suma nak cover malu.cukong dah rugi juta2 buat pdg golf.jgn ingat org m'sia ni bodo mcm org tak baca buku.

Tanpa Nama berkata...

Najib mmg p*****k!
Najib mmg bangsat!

Habislah ko next pru...lahanat tak mampuih2 laie...bini makin debab apam makin tombam terbonam...

Tanpa Nama berkata...

citer banyak tak guna PRU13 kita tumbangkan ameno BN, dah banyak sangat menyusahkan rakyat.

tumbangkan ameno, ucapkanlah sebanyak 44 kali, tok aku kate kalau kita sebut sampai 44 kali, sahlah PRU13 nanti ameno akan tumbang, kalau najib berani naiklah harga minyak sebanyak rm380 seliter, jadikan najib PM yang paling pendek memegang jawatan sbgai PM.

Tanpa Nama berkata...

HAHAHA BESOK BLR INTEREST RATE NAIK....5.55% KEPADA 5.80% BELUM CAMPUR 1.25%......CUBA TENGOK KAT WEBSITE CIMB......SIAPA YG BAYAR HUTANG RUMAH TAHU LAH....$$$$$

fc3smk2 berkata...

CiLako la natang AMnO ni.. Awat ingat Buggy tu bleh bwak p keja ka?...

Spatutnya turunkan cukai keta...Proton haram Jadah tu bukannya Bgus sngat...nk paksa org kg pkai keta cap Ayam yg xslamat..

ikutkan aku dh lama dh jual buah pinggang nk beli Mazda 3...

harap PR memrintah nnt cukai import keta dihapuskan n Proton, Pro2 diHARAM-JADAHkan...

Apollo 2020 berkata...

semua org pakai kereta buggy pegi kerja. tp kalo pakai keta buggy kena keluar rumah awal2 pagi sbb kelajuan buggy nie 20km sejam. takut tak sempat sampai opis

so sape2 yg nak jimat dicadangkan menggunakan kereta buggy ke tempat kerja. idea paling bijak pernah aku dengar......

Tanpa Nama berkata...

komission RM500 juta kapal 'yg tak' selam tu apa cerita ??

ada dikenakan cukai tak ?? bik mama ada bayar cukai komission tu tak ??

hantu punya Kerajaan !!

Chan berkata...

WTF...Bodoh punya pengumuman. Tiada kena mengena dengan golongan yang miskin...memang pundek betul..

Ahjamal berkata...

OMG Najib you have brain to make rich people enjoy tax free facilities
while the poor has to sweat out day and night to get their daily meal for their families. UMNO and Najib
all of you have gone to cheat the poor.

Tanpa Nama berkata...

Orang kaya seronok le
Orang miskin macam aku ni nganga

Jangan nak beli kereta golf tu
beli batang golf pun aku tak mampu

Pada beli kereta batang golf tu
Baik aku beli boreh
Kenyang jugak perut

Tapi apa nak buek
Rega kereta golf turun
rega boreh naik plak

Yang kayo tambah kayo
Yang miskin tambah papo kedano

Ikut suka hati kau lah jib!
Nak buek apo, bueklah
Selagi ado kuaso
Selagi ado tenago
Besok dah tak ado kuaso, tak buleh nak buek.
Kan????

Tanpa Nama berkata...

Senyum je pak2 menteri dengar pengumuman nih. Mat tempe sengih sampai telinga!

Sahrin senyum kelat. Melepas dah!

Mak cik felda senyum lebar sambil anguk-anguk. Kat kepala ingat kereta boggy tu akan meningkatkan harga sawit. Kat depan mata dah terbayang gelang sampai ke siku!

Nasib kau la mak cik! Baca lagi utusang meloya banyak2!

Tanpa Nama berkata...

cukai buggy dimansuhkan..bagus bagus!!!! sayang najib..saya sokong najib...undi nanti kita orang pakat pangkah najib.. kita pakat pangkah umno..kita pakat pangkah BN..inilah bukti kerajaan BN sayang orang bawahan..

Tanpa Nama berkata...

harga dah murah
beli sebijik
buat merempit kat jalan raya best jugak

SyawaL berkata...

ZulNordin makin teruk laaa...pelaq......
ingaatkan dah keluar tu nak jaga la adab, hampes jugak....

elok la dia masuk gerombolan....buang karan sungguh sokong dia dulu....

perasan bagus la itu zulnordin...

Tempe Name berkata...

kakakak... eksques mereka... golf buggy lebih kecik dari kereta Perodua. Oleh itu tak payah kasi tax.

Mamat kerja kilang pandu Kancil kena bayar tax... kakakak...

Undilah Gerombolan.

Khun Pana aka johanssm berkata...

Harga gula naik , harga letrik dia mau naik.....harga kereta main golf dia mau turun harga....

"umno cilaka".....betul cakap Kapak Singh.