Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 20 April 2010

DARI HULU SELANGOR



PAGI INI D HULU SELANGOR


Cuaca molek. Cari kedai minum cukup senang. turun tangga ada kedai
teh China. Ada nasi lemak, ada mee kari, ada macam macam. aku minum
tc dan air suam.

jumpa gedebe dari kerjaan selangor - ronnie dia datng ke meja - lalu bersembang.
aku tanya pasal bomoh siam. dia kata tak datang kerana tekanan dari gerombolan. tapi tak apa - laporan boleh tangguh.

aku tanya hal bomoh dari scotland. ronnie cakap dia pun tak tahu.

ronnie cerita orang china di hulu selangor semua okay - tapi kena berwaspada. jangan nak minta sokongan saja tapi kemudian tak beri apa apa.

aku cakap: jangan minta lesen judi cukup laaaa... lalu kami ketawa. hairan orang dalam kedai.

KE PASAR

aku nak rasa hidup dalam pekan. bangun pagi sebelum mandi pergi kedai gunting - cukur misai.

minta tukang gunting cukur janggut dan jambang. tapi kedai gunting belum buka. ari ini aku tak nak cukur sendiri aku nak cukur kedai gunting rambut. aku akan tunggu kedai buka.

pasar menggambarkan kehidupan keliling. aku tengok banyak sayur fresh. tapi tak banyak barang hutan -ertinya bukan musim orang asli bawa barang untuk jual. d kawasan KKB ini

memeng banyak orang asal. satu tim 200 orang asal sedang membantu zaid ibrahim. tak tahu kenapa zaid ibrahim ini pop di hulu selangor ini.

balik cerita pasar : banyak kedai makan disekeliling pasar - sekarang jam 11. jap lagi nak kesana nak cuba apa yang ada.


RASHIA MAKAN

apabila sampai ke pekan atau wilayah baru dan ingin mencuba makanan - rashianya JANGAN MAKAN SAMPAI KENYANG - usik dan tinggalkan - pastikan perut sentiasa kosong. baru boleh masuk banyak restauran dan warung.

aku dah jumpa restoran china yang baik - dah hantar ke off the edge - memang baik - terutama Empat Dalam Satu - petai, bendir, terong dan kacang panjang - wow ! restoran china pun dah jual petai.

di pasar aku nampak ada satu warong jual petai - tak beli kerana dalam beg aku ada 1 kilo jering muda yg aku beli tepi jalan dekan ayer panas.
makan tanpa ulam macam bersegama tanpa cumbu mesra.


AKAN DATANG

Nik Aziz, Lim Guan Eng akan turun berkampong
di hulu selangor petang ini.

pening kepala gerombolan.


PERTANYAAN

Kamalnathan ini dia tak minum beer ke?
kalau tak minum beer mesti minum todi..... ciiit..
pooorah.... dei.. unek elek... maika pooci !


NOTA:

sudah nampak tercacak 7 keping poster kamalnathan dalam pekan kkb.
tempat lain tak tahu.

untuk pengetahuan orang ramai
kamal nathan berkulit hitam macam
aziz sheikh fadil. gigi ok nampak
puteh keran kulit hitam. tak obese
macam bik mama.

otak tak tahu lagi - kebebalan mungkin terjamin.
sila lihat klip mamat ini di malaysiakini.
dia telah bekerja keras : i've work hard so that our
leadership could put my name in pru13..."

kah kah kah... bukan bekerja kuat untuk orang india
tapi kerja kuat untuk jadi calon.... kah kah kah..

ini pun orang melayu d hulu selangor tak faham kah kah kah





9 ulasan:

TanSriSamiBelluTodiJugaMinum berkata...

"Kamal" dah sunat ke belum ?
potong ! potong ! potong !!!

SHAIFUL ARIFFIN berkata...

i will join u this evening until tommorrow to feel the feeling u have but dont woory about lodging i can sleep in Masjid i know i have taubat and being accepted well

Suruh lah ronnie bagi kerja kat sanusi it really touch me yesterday night

Tanpa Nama berkata...

TT, you banyak beli jering tu, ingat jangat buar air kecil di tandas awam, aromanya akan bertebangan ke atmosfera luar tau. aroma jering yang telah diproses dalam anatomi adalah power.
Nampak gaya Zaid akan muncul menang tidak kira apa strategi yang diguna oleh gerombolan. Orang ramai lebih kenal siapa Zaid itu kecuali orang Melayu kolot/konsevatif berbanding dengan Kamalanathan. Siapa Kamalanathan melainkan seorang yang melalak bijak kononya tetapi terikat hidungnya pada UMNO. Berbuih mulutnya tapi air hidungnya meleleh kerana ikatan kuat tali UMNO. Sungguh jauh personaliti anatar keduanya tapi Zaid tetap menawan kepada mereka yang kepingin perubahan/reformasi.

Ardilia berkata...

kahkahkah ini gang Sami la jugak.. ni bekeja keras untuk jadi calon, Samy pulak asyik dok ulang dia "menyokong punoh"!

bestnya, sronok jalan2 pekan kecik macam tu. tapi apala 'anne' gunting rambut tak bangun-bangun? sibuk bukak kedai sampai lewat malam kot? Isham, surely ada roti bakar kedai cina dengan sekaya yang tak berapa manis?!I want!!

Tanpa Nama berkata...

orang UMNGOK kata Tuan Haji Kamal ni tak minum todi..dia cuma minum air zam zam dengan kurma jeruk sahaja...

Tanpa Nama berkata...

Tahun 1966:

S:
Siapa Rasmi Kilang Guinness Malaysia Bhd..?

J:
Perdana Menteri Malaysia yang Pertama merangkap PRESIDEN UMNO YANG KE-2 Merasmikan Kilang Guinness Malaysia Bhd 1966.

HARAP MAKLUM DAN TERIMA KASIH

HIDUP UMNOAPCO..

Tanpa Nama berkata...

bro isham..

dengar cerita lampu jalan tak terang di HS,

ko jangan dok ter'jarjis' kat sana ek...muahahhahahhahahahah

Tanpa Nama berkata...

Bro TT, air tc tu apa? macam sodap je den raso!

Tanpa Nama berkata...

hulu sgor tu kampung mat taison ke? kalau ye, adalah alasan mereka tak paham apa kamal/mala cakap, mereka pun sama gak no spik inglis!

tapi takkan melayu tak paham jugak bila orang macam dr halihali, eh, bila katak macam dr halihali, cakap guna simpulan bahasa yg belit mengalahkan jerut anaconda, dia keluar parti tu sebab merajuk tak terpilih jadi calon la tu - sebab dia pun tau, peluang nak dapat title yb serta elaun2 yg datang sekali dgn pakej tu amat cerah bagi calon pakatan dalam selangor!

-average joe-
klakka-la.blogspot