Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 29 April 2010

JUJMAAT ESOK - BERKUMPUL KE SUHAKAM




BERSAMA KITA MELAUNGKAN KEADILAN UNTUK ANAK SEMUA BANGSA !






NOTA :

ESOK SESUDAH SEMBAHYANG JUMAAT – JAM 2.30 PETANG
SEMUA WARGA MALAYSIA YANG PRIHATIN TERHADAP KEGANASAN

DI JEMPUT MENGARAH UNTUK BERKUMPUL KE BANGUNAN SUHAKAM

DIANTARA JALAN TUNKU ABDUL RAHMAN/ JALAN RAJA LAUT.

SILA TUNJUKKAN SIMPATI TERHADAP AMINULRASHID YANG TEWAS
DI SHAH ALAM DUA HARI DAHULU.


27 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Berdoalah kepada Allah agar semua pihak belajar dari kesalahan masing2

...wawa

Rose berkata...

Ayuhhh!!!Mari semua rakyat malaysia yg cintakan keadilan!!

Tanpa Nama berkata...

buat apa nak bela anak yg ketegaq? mungkin tu balasan Allah pd dia? Mungkin parents dia dah berbuih-buih mulut bagi nasihat spy jadi org berguna.

tak taulah kot korang suka bela org tak bermoral kan? skrg dah jadikan polis primary scape goat dlm isu ni.

pak maon berkata...

tt pandai ke semayang jumaat...kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Polis ikut arahan aaja, itu tugas dia. Tengok apa terjadi kpd model Mongolia yg disiforkan (C4). Kedua dua anggota polis yang dihukum cuma mengikut arahan.
Peristiwa ini tidak akan jadi peristiwa yang terakhir. Peristiwa yang sama akan berulang lagi, cuma pelaku, waktu, tempat kejadian mungkin berbeda.

sri hartamas

anti-ezam berkata...

Ini baru 1 Malaysia... mula-mula Kugan, then Teoh Beng Hock... sekarang adik Aminulrasyid! Laknat pada PRDM!!! Takbir!!!

ikantongkol.com berkata...

mana NGO PERKASA...??? Pemuda UMNO..??? join sekali... ini budak MELAYU yang mati..

KETUA POLIS NEGARA & SEMUA ORG2 ATASAN PDRM SILA LETAK JAWATAN ATA KEBERTANGGUNGJAWABAN INI.. JADIKAN PDRM BADAN BEBAS YANG TIDAK DIKAWAL PERDANA MENTERI...

Ahmad Tajuddin Abdullah berkata...

aYUH!!!!SERUAN KEADILAN BUAT ADIK AMINULRASYID!!!!!!

Ardilia berkata...

dia bukan penjenayah. belum ada apa2 bukti that he was one, degil ke ketegaq ka..apa masalahnya? semua budak2 baru besaq mmg ketegaq. takkan semua budak2 degil nak kena tembak. tembak la beratus-ratus yg ada di dataran.....bodoh!!

perlu ada keadilan..eye for an eye..

ha ha ha berkata...

Wooiiiii..

Paham ke tak paham...mana boleh sesukahati jer tembak-tembak orang..dah tu budak bawah umur pulak tu...yang penting Polis yang tembak tu patut di kenakan Tindakan supaya menjadi pengajaran kepada anggota Polis yang lain..jangan dok suka-suka aje tembak orang kecuali atas sebab yang munasabah. Kalau Polis yang C4 orang boleh kena hukum Gantung takkan Polis yang cuai dalam menggunakkan Senjata api tak boleh kena hukum..

Kalau kerajaan tak boleh memberikan keputusan yang terbaik. jangan jadi Kerajaan ..jadi aje KERE-Jalan...ha ha ha..

P/S..mungkin POLIS tu nak ikut cara Rahim Noor kot...ha ha ha

Lang berkata...

anon 12:27

kalau anak hang ketegaq... naik motor langgaq pulis... pulis tembak... hang dok ketawa terbahak2 padankan muka anak hang yang kojoi tu ka?... kalau hang mampu buat macam tu... aku tabik kat hang sebab hang confirm tak waras.

tak kena kat hidung sendiri boleh habaq la...

Tanpa Nama berkata...

aku pun tak tau nak kata sapa yang salah...yg budak tu pun awat lari sampai kena tembak...yang polis pun napa pi tembak...tapi dua-dua naya...yang budak tu keluar pukul 1-2 pagi pasai apa? yang jadi mangsa polis dan budak kena tembak...apa pun keadilan pasti ditegakkan. kita tunggu sapa yang benar-benar bersalah.

ApA AkU LiHaT berkata...

anak polis ramai je xde lesen nek moto..
xplak tembak ank sndiri..cehhh..
tah la bagi aku Tuhan nak balas sikit2 dosa polis kat rakyat..
nak tunjuk sikit2 camne polis (sebilangan) xtelus..
wallahualam..
aku still respek polis,tapi yg jumpak tepi2 jalan,lepak2 isap rokok pstu mntk duit bila kita salah sikit,
myampah den..

Tanpa Nama berkata...

ketegaq?abis tu awat tak pi tembak mat-mat rempit tu?depa lagi la ketegaq...by the way, that poor boy is gone now...how could he defend himself aginst your fucking "tak taulah kot korang suka bela org tak bermoral kan?" statement?

Tanpa Nama berkata...

woi anoy 2010 April 29 12:27


ko ckp pandai la..kalu jd ke keluarga ko camane..tau la ko tinggi rendah langit tu haram jadah punye manusia...ko memang bangsat...moga keadilan ditegakkan untuk arwah dan untuk rakyat yang dizalimi dgn begitu kejam...

-sahabat-

Tanpa Nama berkata...

mana pak polisi nie dapat maklumat yg bebudak tuuu geng samun?????
kehendak allah kawannya selamat menjadi saksi kejadiaan. klu dua2 meniggal entah apa pulak stetman pak polisi????
HEBAT-HEBAT POLISI DI MALAYSIA NIEEE????
MEMANG PATUT DINAIKAN GAJI DAN ELAUN.
GAJI PERMULAAN MENJADI ANG KOTE POLUS RM5000 SEBULAN.....MENIME SPM (SIJIL PENGAMPU MALAYA)

batu putih berkata...

Budak yg aktif memanglah ketegaq.Dia ketegaq kerana nak tengok bola,bukannya buat benda lain.Salahnya cuma takdak lesen memandu.Kena kejar dengan mat motor,terjumpa polis,takut,panik.Umur baru 15,mana ada akai panjang.Polis yg dok ada akai tu pasai apa tembak orang sampai mati?Ada akai pikiaq!Jangan dok sedap cakap kat orang lagu tu!!!

Tanpa Nama berkata...

Pada Anon 12:27

Kalu polis ikut pandangan ko ni kan nak tembak org tak bermoral, abih org umno mampos kena tembak tau!!

Ko pencacai umno? Hah, dgn ko skali kena tembak.

Tanpa Nama berkata...

woi babai anon 12:27...!!!
bila hang nak mampuih??? bodoh betui. senang senang hang kata budak tu ketegaq, ketegaq kepala bapak hang!!!! kalau hang ada anak biak anak hang pulak kena bedai pulih sampai mampuih, kalau tak pon bini hang ka mak hang ka pak hang ka baru hang rasa bodohnya hang ni!!!!!!!

putera tembak berkata...

aku memikirkan tanpa nama berkata adalh seorang yg bodoh dan bangang

sardindalamtin berkata...

2010 April 29 12:27

ko lah setan paling bangang dlm ruang komen kt TT. ketegaq atau tak ketegaq, pasai pa polieh nak pi tembak budak tu.

kalo ketegaq jatuh hukuman tembak sampai mati, aku pon leh kena tembak jugak. bapak, atuk , anak hang tak ketegaq kaa..

cakap jgn sebarang cakap, kalo bini hang kena tembak ngan polieh pastu polieh bagi alasan bini hang penjenayah, hang nak ketawa seronok " padan muka bini aku, tu la ketegaq sgt."

aku rasa memang hang seronok pon, dpt bini baru.....

tp ko lah setan paling bangang pernah wujud dlm blog TT.

Tanpa Nama berkata...

KEADILAN UNTUK ALMARHUM ADIK AMINURASHID .POLIS YANG MENEMBAK TU TAK TAHU MEMBUAT TINDAKAN YANG BETUL, MEMBUTA TULI LAINLAH KALAU BUDAK TU MENEMBAK ATAU MENYERANG DULU. INI SETAKAT KERETA BERUNDUR , MANA LAH BOLEH ISWARA LAWAN KERETA MPV POLIS YANG CANGGIH TU. POLIS KAN GAGAH TEMBAK SAJALAH TAYAR KERETA .

dariana berkata...

بسم الله الرحمن الرحيم* الحمد لله رب العا لمين* الرحمن الرحيم* ملك يوم الدين* اياك نعبد واياك نستعين* اهدنا الصراط المستقيم* صراط الذين انعمت عليهم غير المغضوب عليهم ولا الضالين* امين*

اللهم اغفرله وارحمه*

Ganah...ganah...dibedilnya budak PMR tu...isy..isyy...polis sakit jiwa tuuu..

Tanpa Nama berkata...

anon 12.27, aku ingat dia ni baru keluar dari wad sakit jiwa, kah..kah..kah.....

bohla nama apa pun berkata...

hoi.....anon 12.27

polis yang tembak budak tu, memang kepala hotak macam hang. ada otak tapi letak kat pungkoq. mangkaq betoila hang ni.

hang surohlah Polis tembak semua mat2 rempit, sebab depa lagi ketegaq, polis pun depa langgaq, pasaipa polis tak tembak pun mat2 rempit?

digger berkata...

2010 April 29 12:27

Kahkahkah...kalau kau bodoh,tolol bongok,bangsat,babi,pukimak,lahanat,cibai, jangan tunjukkan kat org lain...kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

kepada yg ckp aminul ni ketegaq & ini balasan utk dia,

Kalau dh bodoh simpan sorang2 jgn bagitau kat org lain.

Cuba fikirkan barapa ramai anak2 ramaja yg tk ketegaq. blh kata sumenya ketagaq. pe pun tiada hak sesiapa pun keatas darah anak ini dgn alasan dia ketegaq/degil/ tk dengar kata.

reformasi