.

Ahad, 30 Mei 2010

TOLAK MODEL LUAR NEGARA
KONGRES EKONOMI BUMIPUTERA TOLAK MEB
- mikini

KOngres Ekonomi Bumiputera hari ini yang dianjurkan oleh Majlis Perundingan Melayu (MPM) dengan "tegas dan jelas" menolak Model Ekonomi Baru (MEB) 'secara prinsip' sehingga cadangan kongres ini diterima pakai oleh kerajaan.

"MEB gagal meletakkan agenda bumiputera kerana ia adalah asas perlembagaan dan rumusan Model Ekonomi Baru ini adalah satu penghinaan kerana menolak semangat DEB," kata pengerusinya, Ibrahim Ali yang juga presiden PERKASA.

Sehubungan itu, kongres tersebut meluluskan 31 resolusi antara lain menggesa kerajaan menjadikan Perkara 153 Perlembagaan Malaysia dan Dasar Ekonomi Baru (DEB) sebagai sumber induk kepada pengggubalan MEB.

Resolusi tersebut akan diserahkan kepada Najib Razak yang dijadualkan menyampaikan ucapan penutup kongres tersebut di di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra, jam 9 malam ini.

Kongres itu juga meluluskan dua usul tergempar mendesak lembaga pengarah termasuk pengerusi Sime Darby dan pegawai kanan syarikat kaitan kerajaan itu, meletak jawatan serentak ekoran kerugian besar yang dialaminya.


KAH KAH KAH

woit...INI HEBAT... INI TERBAIK...kah kah kah..

kah kah kah... INILAH BARU BETUL KETUANAN MELAYU...kah kah kah..

kah kah kah... TOLAK MODEL INI...kah kah kah..

woit... INI MODEL MONGOLIA... kah kah kah..

woit...AMBIL MODEL KETUANAN MELAYU...kah kah kah...

woit... MODEL MONGOLIA NAMANYA ALTANTUYA...kah kah kah..

woit.... MODEL KETUANAN MELAYU NAMA ZIANA ZAIN... kah kah kah

6 ulasan:

Sudin berkata...

Ketuanan melayu kepala hotak...!!!

Kalau pasai duit dan boghit nak pakai perlembagaan persekutuan...!

Tahanan tanpa bicara kepala bana apa tak pakai hak dalam perlembagaan malaysia ?

Yang menentang dan mengusul pula semua sudah pencen.....kepala hotak hampa..!!!

Sime Darby..?
Kalau untung sekupang riuh sekampung...!
Ini rugi sampai berbiliun-biliun buat pekak badak....!!!

Sepatutnya Sime Darby beri kepada anak-beranak Mahafiraun baru leh maju.....kah,kah,kah

Telan lepas tu lingkup..!
Siang baca kitab malam berjubor....itulah kerja ketuanan melayu.....kah,kah,kah

Ketuanan melayu kepala cicih !

Johan 23.01.84 berkata...

Isham, Dennis Hopper dah pergi..selamat jalan,si Easy Rider..

Tanpa Nama berkata...

Apa halnya Najib takut tendang Katak? Hebat sungguh Katak kumpul 1,500 panglima Ketuanan Melayu dan samakan semua orang Melayu tolak MEB, Najib pun tersentak sejenak taka tahu buat apa-apa, kena tunggu sampai 10 Jun ini. Dahlah banyak yang menolak DEB yang tidak membawa orang Melayu kepada manusia berkualiti melainkan mengkayakan kroni UMNO. Lihat kroni Madey seperti Tajudin, Halim Saad yang tiada pengalaman bisnes jatuh dan berbilion-bilion tiris dalam segenap projek mega itupun Katak kata orang Melayu boleh setuju mengembalikan Ketuanan Melayu. Najib jatuh bodoh seperti Samay jatuh bodoh kerana oarang India dah tak mahu dia tapi rasa dia masih menjaga maruah orang MIC. Ini semua cerita bahalol bin bangang!

Lang berkata...

brehem ally ni BAPA NGO ke?... banyak sangat ngo dia tubuh pastu lantik diri sendiri jd presiden... wakakakaka... sonang ba itu... mabuk kuasa nak jd presiden mesia kot... cuba check tengok intai ahli2 ngo bawah brehem ally... adakah org yg sama jadi ahlinya...

Tanpa Nama berkata...

pekasa petolak
nabjsi tarik
tuya pancut

Tanpa Nama berkata...

Apa la lu ni orang melayu, jual semua harta dan hidup mesti rugi adalah motto orang melayu. Lepas jual sumer, orang melayu boleh tinggal atas angin... atas awan sumer masih boleh tinggal meh. apa lu mau takut?

Tanjung pagar sumer sudah jual! orang melayu tarak kesah punyer... lu boleh tinggal atas awan... mati pun banyak sinang, buang ke laut saja. Alah..kira cincai suda la...

Ini MEB bikin pun, mana orang melayu boleh kayya... ini musti bagi cukung2 kayya juak meh... boloh punyer melayu...

Itu cukung mesti kayya..mesti kayya... Itu melayu, kasi tipu dan kasi bolo...musti bolo meh...