Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 29 Jun 2010

CARA HUTAN BALAK TERGADAI DI SERAWAK




INI PEJUANG SIBER YANG TAK ADA ORANG BAYAR !



PBB TUBUH UNIT SIBER TANGKIS PEMBANGKANG, BLOG - mikini

Pergerakan Pemuda Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) telah mengambil inisiatif menubuhkan unit siber di bawah Biro Penerangan dan Teknologi Maklumat parti itu bagi menjelaskan isu berkaitan dasar kerajaan, kata Ketua Penerangannya Abdul Aziz Adenan.

Beliau berkata unit itu dikenali Unit Media Baru, akan menangkis dakwaan pembangkang di samping memantau blog dan laman web dengan memberikan penjelasan terhadap isu yang dibangkitkan yang menjejaskan rakyat.

KAH KAH KAH..

nota:
mula mula adakan mesyuarat
kemudian tubuhkan jawatan kuasa
jawatan kuasa ini akan menubuhkan jawatan kuasa kecil
untuk mengkaji masaalah siber dan blog

laporan dari jawatankuasa kecil ini akan di bawa ke mesyuarat bahagian
dari bahagian akan di bawa ke mesyuarat pusat
pusat akan cuba mencari dana untuk mengupah para pejuang
siber. pusat akan membawa isu ini kepada menteri.

pusat akan pergi mencari dana dari para cukong towkay balak. towkay
balak bersedia memberi bantuan tetapi mahu memastikan lot 476 dan lot
764 yang penuh dengan hutan dara dihadiahkan kepada syarikat cukong.

jawatan kuasa kecil bermesyurat
mereka menuntut semua ahli jawatan kuasa kecil
diberi t-shirt. pekara ini akan dibawa ke bahagian.
bahagian pula akan membawa ke pusat. pusat akan menjumpai
cukong sekali lagi.

jawatan kuasa kecil mencadangkan akan diadakan latihan
kepada para pejuang siber. ahli-ahli jawatankuasa mahu
satu seminar diadakan di kucing dan jika boleh isteri rosmah
akan dijemput. sekali lagi pusat terpakasa menemui para cukong
untuk meminta dana. kali ini cukong cukup senang hati kerana
akan duduk sameja dengan isteri rosmah. cukong di beri pilihan:
kalau duduk sebelah isteri rosmah maka semua bil akan diselesaikan
cukong berjanji asalkan lot lot balak akan di tanda tangani pada malam yang sama


nota:
lihatlah inilah caranya hutan balak tergadai pada cukong
hanya disebabkan pbb hendak menubuhkan tim pejuang siber

nota:
hingga ke hari t-shirt pun belum sampai.
minggu depan mesyuarat jawatan kuasa kecil akan bermula

nota:
zul nordin adalah diantara penceramah
yang akan di jemput ke seminar di kuching serawak.
zul nordin akan menyampaikan kertas kerja
bertajuk: warna warna seluar dalam anwar ibrahim kah kah kah


10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

wah! begitu terperinci huraian cara mesyuarat...pagi2 dah seronok baca. aik? tukar tiub tulis pagi2? aku pun baru bangun tidur..he he he

OrkEd Desa berkata...

"akan menangkis dakwaan pembangkang di samping memantau blog dan laman web dengan memberikan penjelasan terhadap isu yang dibangkitkan yang menjejaskan rakyat."

stakat nak wat penjelasan, x yah la gadaikan hutan tu..nanti anak cucu nak gi summer camp kat mane kalo hutan dah x der...

nak pakai berapa ramai org???blogger PR ramai, mampu ke UBN nak lawan???

A.B>U berkata...

WAh ha haa..ini bukan zaman anak kecil main api... ha ha ini zaman anak kecil main pc..ha ha last sekali pc meletup kena diri sendiri ha ha...

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah
zul bisul nordin lagi....
kah kah kah
zul nordin di jemput untuk tunjuk cara cara memecah bisul menggunakan asap dan botol bekas nescafe kosong..
untuk pergi keseminar zul nordin ni, kos terpaksa dikeluarkan...
cukong jadi mangsa dan 1500 ekar balak sebagai ganti...
kah kah kah ...satu sarawak dibodohkan lagi oleh gerombolan..

umar al khattab berkata...

"unit itu dikenali Unit Media Baru, akan menangkis dakwaan pembangkang di samping memantau blog dan laman web dengan memberikan penjelasan terhadap isu yang dibangkitkan yang menjejaskan rakyat"

..media baru?? apa yg baru? barua?
..menangkis dakwaan pembangkang? apa yg nak ditangkis? kebenaran boleh ditangkis? mana boleh bodoh. atau pun BN sendiri makan cili??
..penjelasan terhadap isu apa?? tak cukup dgn papa gomo & saiful lahanat yg bangang tu?? nak jelas apa lagi?? projek tipu melayu lagi??

sudahlah umno. kau akan berakhir dengan malu yg sangat 2 besar.

merahsilu99 berkata...

Salam 4 All,

"CARA HUTAN BALAK TERGADAI DI SERAWAK"..
Pihak mana yang telah & akan berkuasa di Sarawak akan 'menggadai' hutan balak. Cuma dari segi prosedur sama ada menyalahi undang2 atau tidak. Sebenarnya bukan 'gadai' tetapi mengambil hasil balak untuk income negeri. Masalahnya ialah - kronisme & nepotisme.
Pengusaha balak yang dikatakan cukong itu bukannya orang asing tapi orang tempatan sendiri.
Kerajaan Serawak perlu merancang, hutan balak yang yang dimusnahkan itu seimbang dengan kemajuan yang diperolehi oleh negeri.

Pembangkang perlu kerja lebih kuat untuk berdepan dengan gerakan siber PBB.

Lang berkata...

tugas utama media baru... buat report polis...

tugas kedua mencadangkan agar blogers mendapatkan lesen untuk mempunyai blog... nnt kem. dungu nagori boleh antar surat tunjuk sebab, gantung dan jel blogers

tugas ketiga... media baru diserapkan dalam kem. penipuan mesia... diketuai oleh me spik no inglish... gaji mcm glc tak mau mcm kakitangan kerejaan.

tugas keempat... dapatkan penarafan cybercorp dari kem. dungu nagori nnt boleh jln2 bawak spetol.. baru ada gaya...

tugas kelima... dapatkan bajet besar untuk laptop desktop tabletop mattop yang canggih manggih... barulah cukong ketawa terbahak2... masyuuukkkk...

Tanpa Nama berkata...

Tugas cukong2 balak ni bukan sahaja merampas balak orang penan
mereka juga merampas dan memecahkan dara anak2 dara orang penan

blogenstarz berkata...

SAMA NADANYA SEPERTI HILANGNYA PASIR DISELANGOR..... CELL CAT YANG JAGA .....

Tanpa Nama berkata...

lawak wehhh..warna2 seluar dlm anwar,pasti bik mama pulak ye..